.musim mengawan dah mula.


 .
.assalammualaikum.
hah!..da start kan cuti sekolah.korang yang mana masi bersekolah mesti melonjak keriangan kan.yerla,boleh excuse bangun pagi-pagi.layan ps2 sampai pengsan[adik lelaki I lah tue].takyah nak iron baju.takyah nak buat homework..hah,yang tu tak leh.especially yang nak duk exam.sila jangan mengada-ngada nak tutup buku.UPSR,PMR,SPM,STPM tu tak lama lagi oke?!.

musim cuti ne juga,musim orang 'mengawan' ,,,opps,I means musim menambah lemak sebab makan free je.haha.musim KAHWIN la sengal..musim KAHWIN!...jadual I padat tau tak sepanjang musim cuti ne.everyweek memang ada jemputan.tak cukup satu oke!..ada je berturut.actually bukan jemputan  I pun,I tumpang parents je.haha.kawan-kawan terdekat rasanya takde lagi yang nak menjemput.

22.05.2011: kg melalin,tuaran.[kawan kaklong]
29.05.2011: kg pandasan,kb[sedara]
04.06-06.06 : kg tandek,km[kazen]

-tu jemputan rasmi oke?!.yang tak rasminyer,I taktahu..tapi yang kat atas tu sume WAJIB pegilah!.takleh tak pegi.hehehehe.my kazen siap tanya I "bila mau balik tandek..tunggu ko neyh cuci piring".hahaha.zaman-zaman bujang camne lah nak kena banyak membantu kat rumah orang kawen,kang I kawen,takde orang nak cuci piring...teringat la pula satu ketika dulu,time ne kawen my anak sedara.so,time tu cuti,pg lah rumah dia tolong-tolong.then my aunt which I called her mama tua@ iyah,tell me & my dearest cousin "sekarang org kawen,kita tolong.nanti kita ada kenduri,orang pula tolong kita"...hah,I akui la tue,memang benar.itulah perhubungan dua hala namanya.I tolong U,U tolong I.then,adalah seorang kazen which I dislike(not-so-muchlah!) haha..cakap camne "mak long,nanti aku kahwen,katering jak.nda kc susah sume.kita tinggal duduk,pakai lawa-lawa"...time tu,me & my others cousin terus buat muka.dalam hati cakap "ek eleh minah ne,,,tembirang lebih  pula"...cuak la dengan kazen sendiri!!!

..I bukan jelous la dia nak buat katering time wedding dia,tapi agak-agaklah masa,tempat dan keadaan.time dia cakap macam tu kan kat kenduri orang kahwin,so jagalah hati tuan ruma.bagi I,dia macam tak ikhlas je nak datang menolong kat situ.baik takyah datang kan!.hoho.dah tu pula,time dia cakap camtu,I rasa nak tergelak pun ada..nak je kata macam ne kat dia "oit pompuan,ko agak-agak,hantaran ko berapa puluh ribu arh?.ko mo wat katering,kalau dah wat majlis dikampung,kita buat cara bagus.takyah la ko berangan nak tempah cater segala,kang nda termakan jemputan ko.jangankan dari pihak lelaki,orang kampung nanti ntah dapat makan ke tidak!."...to me,bila kita wat majlis kahwin yang rasa-rasa jemputan memang ramai,takyah nak tempah cater.orang kampung kan ada nak tolong.nak tempah,dah berapa ko kena keluarkan duit.lainlah kalau ko tu anak dato ke apa.

bila cakap pasal kawen ne,teringin sangat la pula nak kawen.hahaha.gatal lah pula~,~"
tunggu je lah habis study,baru cari bakal-roomate-seumur-hidup.hehehe.jangan gatal nak kawen time study.tapi bertunang bole.hahaha.

last but not least,
SELAMAT PENGANTIN BARU kepada semua yang bakal mendirikan rumah tangga diwaktu-waktu terdekat neyh :).saya,ecadwinkyasha,mendoakan majlis anda berjalan dengan lancar dan selamat semuanya.semoga abadi dan kekal hingga ke akhir hayat.

p/s : tadi jumpa kawan masa sekolah rendah kat FB.sorang dah kawen,sorang dah bertunang.rezeki!.
p/ss :: hoheho.masi tak jumpa lagi bakal-roomate-seumur-hidup.hikhikhik.
p/sss ::: is that oke,kalau I campur BM+BI kat blog I neyh?.hehehe .musim mengawan dah mula.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*