nurse's day


 
 

Sent to you by ecadwinkyasha via Google Reader:

 
 

via cerita dari hati by ecadwinkyasha on 5/11/11

SELAMAT HARI JURURAWAT
.assalammualaikum para readers.hari ini 12Mei2011 bersamaan hari Khamis,sambutan hari Jururawat.dan dengan ini I nak ucapkan SELAMAT HARI JURURAWAT buat jururawat peribadi I iaitu mama & kak long.serta bakal-jururawat my-becoming-sisters-in-law,Miss Jijie.tak lupa kepada makcik-makcik I,Babu Imin dan Babu Pilmah.Ohya,kepada gf-kesayangan-encik Amir,Miss Etah.tak lupa kepada Cik Azizah.dan semua-semua jururawat kat luar sana yang sedang bekerja sebagai jururawat ataupun masi study tuk jadi jururawat.

kali ini,I nak letak gambar my mama masa dia mula-mula jadi nurse dulu.OOO,time tu I belum puwn lahir oke,mama pun mungkin belum jumpa bapa lagi.hahaha.
- see my mama cantik kan?!.tu pasal anak-anak beliau pun cantik-cantik serta comel.tengoklah si ecadwinkyasha tu.comel sangat,rasa nak cubit-cubit je pipi dia.hahaha.tapi napa ek si ecadwinkyasha tu nda mau jadi nurse?kikiki.jom kita terjah beliau.

soalan 1: kenapa kau tidak masuk nursing college?
jawapan: sebab aku namau jadi nurse.

soalan 2: kenapa kau tidak mau jadi nurse?
jawapan: sebab aku nda suka jadi nurse.bosan eh!.

soalan 3: kenapa pula bosan?
jawapan: sebab bila mama kau nurse,kakak kau pun nurse,bakal-kakak-ipar ko nurse,makcik-makcik ko nurse,,mesti ko bosan!.hari-hari dengar ceta dorang pasal PATIENT tu la,PATIENT ne la...adooi,bosan!.

soalan 4: takkan teda ceta lain selain PATIENT?
jawapan: ntah lah,malas mau in cerita nurse neyh.hahaha.

soalan 5: jadi ko suka ceta apa?
jawapan: ceta pasal abg navy boleh?.haha.gatal la ecadwinkyasha neyh.teda ceta lain pula.tolonglah!.[abg navy ada kat labuan sekarang,baru je balik dari kampung Ahad lepas,dah kena g Labuan,urm]

soalan 6: ko mo kawen dengan abg navy ka,balik-balik ceta dia jak?
jawapan : kalau dia masuk meminang..[hahaha,gatal tak sudah!]

soalan 7: kalau orang lain masuk meminang?
jawapan : sapa-sapa?

soalan 8: kalau orang tu doktor?
jawapan : aduiii,teda orang lain ka?mati la juga malar nanti cerita PATIENT PATIENT PATIENT!.hahaha

soalan 9 : jadi apa kunu cita-cita ko neyh?.
jawapan : mau jadi cikguru.lepas tu,ada rezeki mau sambung Masters,mau jadi pensyarah la.hehe.banyak juga soalan ko neyh.kalau RM0.25/soalan nda pa juga.haha.

soalan 10 : oke,ne last soalan.ko rasa ko cantik ka macam mama ko?
jawapan : NO COMMENT!.

damn|jawapan artis betol lah!|


oke,fine!.ecadwinkyasha memang artis betollah!.haha.tu pasal I taknak jadi nurse,u'll cakap la apa pun I tetap nak jadi seorang pendidik yang cemerlang,gemilang dan terbilang,insyaallah.Doakan I cepat dapat posting bila dah grade tahun2012 nanti. :)

p/s : tengah berfikir antara nuffnang dan adverlets?
p/ss : mana satu best ek?.iklan nuff ne da lama simpan tapi earnings tak gitu memberansangkan :(
p/sss : adverlets pula sebenarnya da lama sign-up tapi tak pena lagi letak iklan dlm blog.pening3x.

 
 

Things you can do from here:

 
 

{ 11 comments.. read them below or add one }

Mehmed - Mehmed - 12 May, 2011
aku suka jururawat yang suka senyum...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@Mehmed - dorg mesti kena senyum,baru pesakit sihat.lau tidak..pesakit tak sihat,tekanan tgk nurse xmesra alam.hehehe
ezy.xixii ezy.xixii 12 May, 2011
sume kaum kerabat nurse..
awk jdk doc pon ok..
ekeke..

better setia ngn nuff..
xde rezeki lagi tu.. sabo ok,.
nt dpt la BE..
try bace kat blog nisa kay psl nuff..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@Cik Ezy hahaha.tu baru family yg dekat-dekat.belum campur others makcik-makcik,sepupu-sepupu,dua pupu,..hehehe.

ne la,nak setia kat nuff.kalau dalam 5bulan lagi xleh nak cashout,bru nak tukar.hehehe
amanina nasuha amanina nasuha 12 May, 2011
eheemm..ehemm....sy laaa salah se0rg jururawat 2..heehhe..but im still stdy in nursing...hehehe..bngga plak..hehe..happy nurses days...
Unknown Unknown 12 May, 2011
maceh2...comey nya mama...mama dah jadi sister ke skarang...hehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@Cik Azizah tak de rezeki nak jdi sister....mama JMK je,naik pangkat je g U24 ke U26,tak ingtlah.hehe.rasanya U24 kot.hehe.mama xlama lagi pencen.2013 pencen da rasanya.
fazihah fazihah 12 May, 2011
SALAM. HAPPY NURSE'S DAY. MASA AKU KECIL AKU RASA GERAM SNGT NAPA AR MY MUM JADI NURSE? X LEH DAPAT CUTI MCM ORG LAIN... TIME RAYA PUN X DAPAT CUTI. THEN BILA KERJA SHIFT, MALAM2 RINDU..... BUT NOW.. I'M GLAD... THAT MY MUM JADI NURSE. BUKAN SENANG TAU... NAK JAGA ORG LAIN..... :)WELL, AKU X MAU JADI NURSE SEBAB AKU X SABAR KOT? HAHAHAHAHAHAHA...NO COMMENT. LAWA UR MUM CA....:)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@fazihah babe,mom lawa eh?..tengok anak dia jap..lagi la lawa.hahaha =))
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@fazihah babe,apasal lu CAPSLOCK?.hahaha.ur mom keja hospital kan,my mom KKIA.so,cuti tiap-tiap tahun raya ada.tu la,kita kena syukur la mum kita jadi nurse,dlm masa yg sama,dorg tau jaga kita bila kita sakit.terus terang la kan,banyak kelebihan neyh.time aku darjah5 dulu,aku sakit.badan aku kuar bintik-bintik merah tapi bukan chicken-pox.MA tu ckp maybe kena denggi something,mengigil-gigil aku time tnggu turn,xlama kena c masuk wad.time admit tu pla,aku dpt lynn 1st class eh.mom aku kuar masuk wad tu mcm dia punya.haha.yela yg nurse2 d situ pun kwn2 dia.haha.berbangga mama seorg nurse.skrg ne pula,mama betul2 dikenali ramai di sini.haha.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*