TUTORIAL|Meletakkan iklan dalam entry|


.assalammualaikum.ada seseorang yang bernama cik rara menjerit di shoutbox I,tanya camna nak letakkan iklan nuffnang dalam entry.so,kali ini,I buat tutorial camna nak letakkan iklan nuffnang dalam entry.oke,tutorial ne bukan saja boleh letak iklan nuffnang yer,boleh letak apa-apa juga jenis iklan.sebelum kita godek-godek blog,jom p nuffnang tuk amik kodnya.ini contoh untuk iklan nuffnang:









I bagi tutorial dalam dua cara yer.

.cara 1.
Dashboard - Design - Edit HTML - tick Expand Widget Templates
cari kod ini : "post-footer-line-2" diikuti kod ini : </b:includable> dalam kawasan yang berdekatan.langkah selamat,u'll tengok elok-elok kod kedua tue baik-baik,pastikan kod ke dua tu,tak jauh sangat dari kod yang pertama oke?!.Lepas tu,kod nuffnang yang korang da amik tadi,korang letakkan diatas kod kedua yang I berikan tue.contohnya kat sini:


















cara dua.
Dashboard - Layout - Edit HTML - tick Expand Widget Templates
cari kod ini : <data:post.body/>
dan letakkan kod nuffnang yang korang amik tadi dibawah kod yang I berikan tu.

oke,sekian saja tutor ringkas kali ini.next time I share tutorial lagi yer.
sapa-sapa nak I editkan blog,seperti biasa email ke ecasha.89@gmail.com.*harga boleh runding*
nak tidur dulu,pagi nani (isnin,30Mei,nak ke RANAU).maybe selasa,31Mei nak ke KK pula.pastu nak balik KM,tolong kat ruma mama tua tuk kawen my kazen.so,will offline till 6.Jun.2011.sesapa yang belum join segmen I,boleh lah join,sebab ada sesuatu menanti anda(selain mendapat tempat dalam bloglist).

p/s : i will be missing this blog.hehe
p/ss :: will upload some of my work with mr kens~ soon!!!.
p/sss :: when will be my big day yer?!.hehehe.

2 comments.. read them below or add one

Unknown Unknown 30 May, 2011
nice tutor...mcm ni rupanya nk buat...thnx
Amirah Amirah 30 August, 2011
thanks echa !! baru na buat. hehee

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*