Blog & FB Viruses



^_ASSALAMMUALAIKUM_^



nak proceed tak bila nampak WARNING camtu?.

ne bila mood BW suda mari,blog sunyi tanpa entry.Nak membalas kunjungan blogger yang datang ke blog ini,tapi apa yang terjadi?..seperti diatas.

kalau tak tahu,itu WARNING blog kamu mungkin ada virus.tengok kat atas tu ada malware.agak bahaya juga tue....tak pasal-pasal lappy I kena serangan virus lagi,then lappy kena format lagi,than encik amir membebel tak pasal-pasal.tak suka =.="

sekarang ne virus sana-sini,I cakap bukan ikut sedap mulut je.Ini betul...ingat fenomena virus FB "wanna laugh"..ingat dah berakhir.Rupanya tidak...Minggu lalu,dapat chat dari seorang teman blogger dekat FB,dia say "hi".Kebetulan lak masa tu,I AFK(away from keyboard),so tak dapat balas chat dengan segera.Just send her msg je.Tak lama dia balas "eh,bukan I yang hantar tu,tu virus".Nasib dia inform,kalau tak,sah sah lappy ne kena masuk bengkel encik amir sekali lagi.

Lepas tu kazen I pula dah ajak chat tulis "hi",dalam hati terus cakap,"apa kena kazen aku ne tetiba baik say hi"....sebab I tahu takkan nyer la kazen-kazen dan kawan-kawan I cakap bagus camtu dengan I.Paling tidak mesti dorang cakap "ecaaa..........".tau sangat kawan-kawan and sedara-mara I.

eh eh,melalut lak I cakap kan.Sebenarnya I nak cakap pasal VIRUS dah.heho.So,beware dengan Blog & Facebook Viruses,jangan masuk website yang dah contain segala macam sedara virus.tekan button X terus.Then,jangan lupa update antivirus korang,I cadangkan guna Kapersky mahupun Avast,bagi pengguna Avira,,bukan tak bagus,just ada sesetengah virus dia tak detect dan kadang-kadang kita ingat dia dah bersihkan virus tu,sebenarnya tidak dan virus semakin bertambah.SO,ingat tu,antivirus kena update dan sentiasa SCAN ur lappy.Jangan jadikan lappy tempat segala virus membiak dengan jayanya :)

Kalau kamu rasa blog kamu ada potensi diserang segala macam malware,cuba cek dekat sini.|online link scan|..dan jika ada malware dalam blog,cuba tengok cara mengatasinya di blog bro aried neyh.|www.ar-rifke.com|.

*blog I selamat,jangan risau dan datanglah SELALU*





2 comments.. read them below or add one

sTrawbery sTrawbery 24 August, 2011
virus memang bikin kpla fening2 jak kn..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 August, 2011
@sTrawbery..tau xpe..mmg pening kepala dgn dia tue.hehehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*