dihujung minggu :)




wahh,tak sedar hari ne hari ke 13 kita berpuasa.Tak lama lagi nak raya kan?.Amacam persiapan korang tue?..da settle baju raya baru,kastu baru,beg baru ke?!.ce tanya I balik,sume tu da settle ke?.hahahaha.

Biarpun sudah berumur 22tahun bernafas,bermanja,merajuk kat dunia ne,persiapan raya I masih under mama oke?.Especially hal-hal berkaitan baju raya.Bukan tak reti buat sume tue,cuma disebabkan I masih lagi study,duit pun tak masuk-masuk lagi,nak harapkan duit PTPTN yang cukup-cukup cover yuran pengajian,I masih belum mampu menyediakan baju raya sendiri.So,adanya pinjaman peribadi dari PaMa telah menyelamatkan hidup ini.

So,mama yang uruskan semua.I cuma perlu bagi ukuran badan.BTW,tukang jahit yang selalu mama pergi dah hafal kot kan ukuran badan I..."makcik,saya rasa saya dah kurus sikit,tolong kurangkan saiz pinggang boleh?".Tak tipu,memang dah kurus sikit(lagi dua tiga tahun kot...diet tak menjadi bha!).

hari ne hujung minggu,mesti ramai yang mengambil kesempatan tuk bershopping.Yela,hujung minggu ne je masa     FREE tuk ibubapa yang bekerja kan.Dah namanya hujung minggu,mesti amik kesempatan bangun lewat kan(padahal hari-hari bangun lewat)...tak kurangnya I.tadi pun mama bangunkan dekat nak jam10.Dah siap-siap,terus gi luar,kemas barang-barang kat luar.Kasut mana yang tak elok,buang!.Nanti nak cat pula kat luar ne,kaler purple...sebab cat hari tu tuk cat ruang tamu tak habis lagi,apa salahnya digunakan,tak baik membazir!

ne pun berkesempatan update sekejap sebabnya big bos keluar gi beli barang.Kalau tak,komfirm kat luar tu dah bertapa.hikhikhik.oke,nak sambung balik kemas kat luar,kang kedapatan pula curi tulang,kena potong da duit raya,takde tuk shopping baju baru masuk semester nanti :P

p/s: cepat-cepat-cepat tinggalkan jejak korang,nak BW malam karang.Insyaallah :)
p/s: korang taknak kongsi dengan I ke aktiviti hujung minggu korang dengan I?.

4 comments.. read them below or add one

IBNU QASIM IBNU QASIM 13 August, 2011
ape2 hal pon yang penting pakaian tu mesti menutup aurat dan cantik....selamat hari raye...hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 13 August, 2011
@IBNU QASIM....hehe,betul tu..selamat hari raya juga :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 13 August, 2011
@asamasin..hahaha,bunyi2x org jeles :P

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*