keterujaan mendapat bonus.[part 1]



^_ASSALAMMUALAIKUM_^


bagi yang dah bekerja,mesti happy dengan bonus gaji yang diberikan oleh kerajaan kan.Apa tidaknya,bonus separuh gaji pokok.I pun pena alami perasaan tu,tahun 2008 saat bergelar GSTT(guru sandaran tidak terlatih).Eh eh,I tahu la pasal bonus tu,sebab I yang cek mama nye slip gaji melalu e-gaji.

dah dapat duit bonus tu,u'll wat pe pulak?..ini kisah mama I oke,kisah mama dengan duit bonusnya.heho.mama keja nurse.paam2 je la gaji nurse.basic je dah berapa kan...,I tahu la sebab mama keja nurse,kaklong pun keja nurse,bakal-kakak-ipar pun keja nurse,eh bakal-nurse..tak habis study lagi.I seorang je tak involve,sebab I nak jadi cikgu...

mama dan bonusnya..shopping sakan,yang beruntung,anak-anaknyer...yela,mama shopping angkut sekali anak-anak.save sikit duit I,eh duit I eh,dari mama juga kan?.^-^.eh,I pun kerja sambilan juga la tuk dapat duit.Ingat yang I cakap ada RM100 tak tahu nak buat apa tue?.duit tu hasil I kerja la.kerjanye nak kata senang tak juga,sebab kerjanya sediakan makanan tuk 150orang students masa majlis solat hajat kat uni.

berbalik kepada mama.Hari tu,shopping,eh beli barang...I dah set,kalau ada kasut ke,baju ke,beg ke yang sesuai dengan duit I dalam purse tu,ingat nak angkut la.Then,time adik lelaki I kata nak beli kasut,I puwn tumpang sekaki cari kasut/sandal..tapi satu pun takde yang menarik minat I.

Then,mama lalu kedai jual laptop.Terus masuk tengok...."dek,tengok mana yang bagus"..err,mama nak beli laptop,ingat hari tu dia gurau je.siap suh I deal dengan orang kedai tu lagi.sementara tunggu lappy tu siap format dan install segala macam software yang patut,kami pun apa lagi,teruskan misi bershopping.Dari satu kedai,ke satu kedai.Even bulan pose,semangat tu jelas ternampak.Then,masuklah satu kedai jual beg neyh.1st impression I,."mesti mahal neyh".Dah namanya musim perayaan kan,SALE berlambak sana-sini.Apalagi,bila nampak mama STAY je dekat kedai tu,I pun join leh tengok-tengok,manatau sangkut sebiji dua beg.tengok-nye-tengok,tersangkutlah dekat satu beg ne.kaler putih,design menarik.tak besar sangat tapi rasanya boleh masukkan notes I,sesuai nak gi kolej gitu..TAPI,sayangnya beg tu comot sikit.ada kesan kotor.I cuba tanya kalau ada stok lain,tapi pekerja kat situ cakap takde.punah harapan I nak dapat beg tu.Mama suh tengok beg lain,tapi takde satu pun yang I rasa LAWA macam beg tadi.

eh eh eh,nanti I sambung lagi  ke part 2 yer.macam tak syok lak entry pancang-panjang ne.ini bukan karangan SPM 350patah perkataan.hikhikhik =.="

keterujaan mendapat bonus.[part 1]

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*