keterujaan mendapat bonus.[part 2]



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

*kesinambungan dari entry ini*

dengan perasaan kecewa tu,jalan-jalan survey lagi.tapi langsung takde yang  berminat ooo.I masuk butik LATINA,tapi takde satu pun dapat menggoda I,,see,even mahal tapi takde yang berkenan takde guna juga kan?..Lagipun,I fikir,barang branded ne tak sesuai dengan I yang masih bergelar student neyh.Biarlah beli kat pasar malam,tapi kalau lawa,sesuai citarasa,senang dan selesa digunakan,itu lebih baik kan?!.betul ke tidak?.

aktiviti shopping pun diteruskan lagi ke sebuah lagi shopping mall.Time ne I minta duit dari mama,tuk bayar broadband je eh,tapi time nak gi bayar broadband tu yang payah betul!.sebab line celcom tak bagus.nak gi celcom centre malas lak.So,jenjalan je buat sakit kaki kat situ.Then,ada lak promotion celcom broadband.Adik I apa lagi,siap angkut sebiji weei,habis kopak duit I eh eh,duit yang mama bagi I.bradband I tka bayar lagi,dia dah beli satu broadband baru,takpe sabar eca sabar....orang sabar disayangi Allah.Nanti bila tak dapat online,amik je broadband dia.heho :)

tengah adik pompuan  I deal nak beli broadband tu,I pun amik masa tuk cuci mata tengok kasut.sekali bukan cuci je.siap angkut bawa balik rumah.harga sandal tu takkisahlah,yang penting sandal tu selesa dipakai kan?!.hehe.then,misi balik ruma dekat KB.petang sangat,takut juga berbuka tengah jalan.So,singgah kejap di Tuaran tuk berbuka.Sampai ruma lebih kurang jam8 lebih dah.Lepas mandi,terus tidur eh..ngantuk sangat-sangat.

eh eh,kisah mama dengan bonusnya tak berakhir lagi.Rupa-rupanya mama da amik pakej astro b.yond.cehh,,siap dengan TV LG 42"....errrrr,ingatkan mama main-main bila cakap nak beli sume tue.rupa-rupanya....nak halang mama beli sume tue?..er,tak mampu,sebab tu duit beliau.yang penting,duit belanja I ada..tak lama lagi nak masuk sem  baru.lagi tiga minngu je lagi.Lepas ne takde la mama berebut nak tengok sinetron dengan adik-adik.boleh rakam  la.tengok ulang-ulang pun takde HAL la..I je la gigit jari tak merasa semua tue....wakakakaka.


mama dengan duit bonus yang dihabiskan membeli barang-barang tuk kegunaan bersama.mestilah I sebagai anak yang mithali(ooo,amat berharap mama baca neyh.uweekk),,sebagai anak terima je la apa yang mama dah beli,boleh tumpang sekaki juga kan?!.hehehe.

korang pula camna?..apa ceta bonus korang,ke bonus parents korang,ke bonus laki korang...ke sesapa je punya bonus?..jom kongsi dekat ruangan komen yer....


keterujaan mendapat bonus.[part 2]

{ 8 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 23 August, 2011
issshhhh!! bonus berabis untuk raya sja ni. hihi..

ui, ada tv baru la kamu ni kaaann..
alaaa,jeles. sbb tv d rumah aku pun mcm mnta tuar suda tu
rusak ni kjap2..
PCL PCL 23 August, 2011
salam singgah, bonus dah abis la..semua beli barang keperluan raya anak2..syukur ada juga bonus tahun ni...harap ada lg utk 2nd half ujung thn ni for Gov staff..
Unknown Unknown 23 August, 2011
wahh best la dapat bonus hmm boleh tampung raya..:)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 23 August, 2011
@pCL [p@kcikLie]...bagi anak2 merasa erti syawal lak..baur meriah :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 23 August, 2011
@Bro ahmad..ya betul,boleh tampung belanja raya :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*