Majlis Perkahwinan Mohd Ridhwan & Elnie NurAthirah


^_ASSALAMMUALAIKUM_^

hari Ahad (04.09.2011),bertempat di Dewan Kota Marudu,Sabah...jap jap,kenapa I rasa macam I tulis berita je neyh?!.watdehell tul.hahaha.oke,gini ceritanya.Hari Ahad tu,my cousin adakan majlis bersanding beliau.Nikah dah lama,bulan 5 tu,cuma baru je buat majlisnya.1st cousin I yang buat majlis sanding dekat DEWAN.sebabnya,sekali buat majlis dengan pihak perempuan.Lagipun, bini sepupu I tu saudara baru.Alhamdulillah :)

 
Pengantin tiba kat dewan tu jam2 petang.Turun je dari kereta pengantin yang dah dihias indah tu,pengantin kena buat pusingan pula,berapa kali pusing eh?..kalau tak silap I,3 kali pusing...camna pusing tu,ala cam orang India kahwen,tapi bukan depan unggun api yer dan pengantin kita ne diangkat,takde macam orang India kahwin tu.BTW,ini adat kot from my mother's side.Yela,cousin kita yang kahwin neyh..anak mama tua kita,anak kakak kepada mama kita.kira 1st cousin lah weiiii.




Then,bersanding kat pelamin.Pelamin tu pula,kakak kepada pengantin lelaki yang buat.Ala,I ada gitau kan dulu dekat entry ini|bajetkahwin|...yang cousin I wat pelamin tuk majlis kahwin.SUPERB hasilnya,harga boleh tanya beliau,jangan tanya I bai,I lum nak nikah lagi.

then,tukar lak baju lagi,dari baju kaler gold-ke kaler hijau-ke baju tradisional bajau-ke gaun merah & suits-ke baju kaler purple.eh,nasib takde PINK.kalau tak I jeles.Then,kat majlis tu,ada banyak aktiviti selain menyanyi je.So,takde la BOSAN sangat derrr....so much fun for all,from the younger to the adult guests.
*makan beradat..eh ke beradab,ntahlah...hikhikhik*
nampak hadiah dekat belakang tu?.itu untuk pemenang games yang diadakan & cabutan bertuah.

my mama,mohd ridhwan,elnie nurathirah,mama tua.

then,part romantik lak,,,bila encik pengantin lelaki (cousin I tu lah) nyanyi lagu buat pengantin perempuan.cehhh,tangkap jiwang lak.eh eh dia nyanyi lagu apa eh,jap I ingat..tak salah I,dia nyanyi lagu Bunga Angkasa....lirik dia camne "Indah sinar sang suria,merdu irama sang bayu.....".perghh,lagu feveret  tue.[bai,,lu kena HAFAL lagu ne!]...
*takde gambarlah.WTF tul dslr ne.hahaha*

Malam tu,before the ceremony end,kitaorang adakan acara menari..bermula dengan tarian Joget--> Manuk-manuk Lumbukun --> Sumazau --> Runsai --> and so on.I ada rakam,tapi untuk tontonan sendirian berhad SAHAJA yer.nanti-nanti I free I upload bagi tunjuk kat korang tarian tu camna.

so,memang BEST la majlis tu.Even buat kat dewan...kami enjoy.cuma encik dan puan pengantin nampak penat eh,,sebab kerusi kat pelamin  takde tempat menyandar.kesian mereka.tapi overall,majlis berjalan dengan sempurna.Alhamdullilah. :)

lepas ne giliran sapa lak?!..baru dapat kumpul ramai-ramai camne :))

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*