.bila BF anda curang.




^_ASSALAMMUALAIKUM_^

anda dinasihatkan membaca entry ini dahulu.
|baca SINI yer|


BF curang?!.eh,macam nak tendang dia je kan?.kadang-kadang rasa nak bagi sup kaki manusia yang rasanya lebih umppph dari sup tulang..oh,bukan tu je eh,boleh gak bagi mereka rasa penampar wanita sulung anda.boleh tak macam tu?!.tapi itu lagi bagus dan buat anda puas hati daripada menangis sebab lelaki!.Betul tak?.

Eh,BF saya tak curang  pun?!.
Betul ke?.anda pasti ke tu?.Kadang-kadang bila kita pasti sangat BF kita tak curang,bila kita letakkan kepercayaan 101% di bahu mereka,disitulah saatnya mereka naik minyak.Tapi jangan pula kita terlalu memberi mereka ruang sehingga mereka boleh buat apa saja yang mereka suka.Dalam konteks ini,yang I maksudkan ialah memberi mereka kesempatan untuk mereka mencurangi anda.So,moralnya,jangan terlalu mengongkong dan jangan terlalu memberi kebebasan sepenuhnya kepada mereka.ye,setakat BF je,apa nak kisah..belum tentu jadi suami kan?!.tapi sebenarnya,disaat inilah anda kena mula belajar bagaimana caranya mengurus dan menjaga mereka.kang jadi suami,da tahu kelemahan dia dekat mana!.

BF saya curang,nak buat apa ne?.Macam nak serang je perempuan tu.....
Ne yang nak serang perempuan tu apasal pula?.Sebab dia menggedik dekat BF awak tu ke?.Dah pasti sangat dia yang mula dulu ke?..dah pasti sangat apa yang terjadi sebenarnya diantara mereka berdua.tak pasti?..so,jangan serang dulu..jangan nak maki hamun segala..tak baik tau,mesti perempuan yang satu lagi tu kecewa dan sedih,dah lah dia dah tertipu lepas tu awak gi main serang dia camtu,cianlah dekat dia tak tahu apa-apa.Tapi kalau da tahu pompuan tu memang sesaja nak menggedik,suh BF awak yang da tak macho tu pilih..antara awak dan pompuan tu,kalau dia pilih pompuan tu..cakaplah dekat BF awak yang da tak macho tu macam ne ".syukurlah ko pilih dia.One fine day nanti,dia akan tinggalkan ko!"

BF kita tak ngaku dia curang?!.
err,taknak ngaku lak.memang la,sapa nak ngaku kan bila da berak tepi jalan?!.ce cakap,sapa sini nak ngaku dia masih kencing malam?.takde kan?!.Memang kaum kerabat mereka takkan ngaku punya!.Kecuali,sahihkan kecurangan mereka dengan bukti-bukti kukuh,yang da terang lagi bersuluh..barulah dia takleh nak lari kan kan kan!.

So,sesiapa yang rasa BF mereka da lain sikit,SILAlah berhati-hati.Mulakan pengintipan segera!(wahh,macam nak jadi agent Bond007.hahaha)

"watch his steps before he's cheating you!."


p/s:entry ini akan bersambung.#insyaallah.
sekarang nak tidur kejap before nak jalan gi beli brang dan buat urusan Bank.
.bila BF anda curang.

5 comments.. read them below or add one

Saiazuan Saiazuan 15 November, 2011
hmm what if boy tu x curang, dia just nak test kesetiaan gf dia?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 15 November, 2011
@Saiazuan..ya good Q!.

bila lelaki xcurang tpi nak test kesetiaan?....
1) kenapa nak test?!.tak yakin ke?.bila kita xyakin dgn psngn kita,itu sebnarny perasaan psgn kita trhadap kita.

2) bila dia test kesetiaan kita dgn guna pompuan lain sbgai gf,da bktikan juga dia sebnrnya boleh curang without psgn dia tau.hehe
AnonymousAnonymous 15 November, 2011
dye yg curg..kata kite plak curg..hurm
Rosalia Rosalia 15 November, 2011
hurm. bg sy kalau dia rasa nk curang gi la sbb hdp ni mcm roda skrg dia buat kt kita nty org lain buat kat dia mcm tu. :) tak perlu serang kot. bg 70% utk si dia 30% utk diri sndiri.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 15 November, 2011
@asamasin..eh sapa yg curang dlu ne?.wekkk :P

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*