Sabah punya budak macam BABI?,#yeke?!.



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

panas ka nda baca tajuk tue?.As a SABAHAN,memang la saya panas!.Panas hati ne membara-bara lagi.TAPI itu,bukan Eca Dwinky Asha yang cakap oke?!.saya tidak pernah cakap budak-budak negeri saya sendiri macam BABI!.itu satu page dalam FB yang cakap!..tak caya,tengok ini:.

page kat sini.
page yang kononnya dikendalikan oleh seorang perempuan berasal dari Penang.

Antara status yang dipost dalam page tersebut:
kenapa budak sabah byk jadi pelacur kat penang ni erk...aku sebagai wanita malu la tgk..hehehehe
err,speechless?.mana ko tahu dorang jadi pelacur?.pernah try ke?.ke BF ko berpaling tadah dari ko kerana gadis Sabah?!...tak tahu la apa motif budak neyh buat page ini,kalau boleh,tolonglah terangkan sikit dalam page ko tu..oppps,siap lambang negeri Sabah yang saya tak pernak reti nak lukis dari zaman sekolah tu ko buat profile pic tuk page ko ye!...bangga,sekurang-kurangnya ko kenal juga lambang negeri Sabah ooo!.

oke,kepada awak yang berkenaan.tak tahu la apa salah budak-budak Sabah dekat ko,sampai sanggup ko create page macam neyh?!.....orang akan kata #macam siallah pompuan ne cakap budak-budak Sabah gitu!....so,makin banyaklah pahala ko kan bila orang maki-maki ko,tapi instead of that,dosa ko makin bertambah!.yuhuuu.

saya akui la,memang dekat Penang tu ramai orang Sabah.yeee,my niece keja kilang kat sana,tersangkut lak dengan lelaki dekat sana.Tapi kalau takde my niece keja dekat sana,macam mana nak maju ekonomi Penang tu?!.ce cakap sikit!...Kawan saya sendiri ada dekat Penang tu sedang continue study,ramai gak komuniti sabah disitu.So,memang tak hairan bila ramai budak-budak sabah dekat sana!.

kat Sabah pun,ramai gak budak-budak semenanjung.Dari budak UMS,askar-askar,NAVY-NAVY(saja bagi besar!),cikgu-cikgu lah.....jururawat pelatih lelaki pun ada tau!.tapi takde pun page orang sabah kutuk-kutuk mereka.Kalaulah awak nak tahu apa yang mereka buat dekat sini selain dari belajar/bekerja,boleh tanya saya!. I know a lot of them yang bermasalah!.hikhikhik.

sebelum saya menambah dosa diri-sendiri,baik saya berhenti dekat sini je lah yer!.hikhikhik.BTW,harap-haraplah ada yang sudi DELETE page tu.Betul-betul memalukan!.oh yeee,ini nasihat FREE dari saya:..if u have any relative,boyfriend ke,tunang ke,husband ke yang keja dekat sini,u need a 3G phone to get them connected to u.So,tahu la korang apa yang dorang buat kat sini kan?!.hahahaha.kat Sabah(especially area KK),ada 3G connection oke,for both Maxis and Celcom....(*-*)

#ntah apa-apa je entry ini,ne sume sebab panas la ada page camtu!.grrrr.

{ 16 comments.. read them below or add one }

Oshin Oshin 01 November, 2011
budak sabah baik2 la..mgkin segelintir je kot yg bermasalah..oshin ramai je kawan dari sabah dan mereka sgt friendly..eca pon sama *wink*

mungkin ada budak sabah da caras sama BF die kot. thats why dia buat page mcm tu :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 November, 2011
@Oshinhehe,thanks oshin :)

tue la..maybe dia tu ada masalah sikit sampai buat page camtu.
Farieyna Bahri Farieyna Bahri 01 November, 2011
kurang ajarnya admin page tu kan.. share ble kan.. ?
Syahrin Rahimi Syahrin Rahimi 01 November, 2011
tQ 4 posting..baru aku tau..ciss.. da aku komen sket tadi di page tuh! ni menimbulkan kemarahan lagi ni..
Apple Pearl Apple Pearl 01 November, 2011
eh..kuraang asam la dlm msakan apple..kui3..apple pun budak sabah buh..apa dosa kami ni juga smpai dihina sebegitu..aish,geramnya..=.='
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 November, 2011
@Syahrin Rahimi..welcome,perkara camne xble biar2 :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 November, 2011
@Apple Pearlhakhakhak..ntahlah apa salah kita ma dia kan?...mau jua explaination dari dia tu :D
amir aizat amir aizat 01 November, 2011
eh budak sabah budak yang baik tauk ! hehe
AnonymousAnonymous 01 November, 2011
kerana nila setitik, rosak susu sebelanga
:D
AdeelaHime AdeelaHime 01 November, 2011
sabar awk.. mmg xptut stereotaip mcm tu.. tiap2 manusia itu bbeza...so xsmua mcm tu..dah2..report jek bdk page tu..xbaik maki2..kutuk xpe..hehehe... xde la.. bnykknlah bsabar ea...
Cik Azizah Cik Azizah 01 November, 2011
agak2 la budak tu nak create page pon!..xbaik betol..isu sebegini sgt2 sensitif..xpyh la sampai nak buka page kutuk pon! huh
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 02 November, 2011
@Asakura...betul tu...xpatut camtu kan?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 02 November, 2011
@AdeelaHime,ntahlah dear..dy salahkan semua sekali kot.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*