Semalam Menjadi Kenangan Terindah





^_ASSALAMMUALAIKUM_^

hujung minggu yang awesome!.

Yeah,berapa hari tidak update sebab sedang menghilangkan diri balik kampung.Pakcik saya KAHWIN 20.11.20011.Lawa tak tarikh tu?!.Lawa kan,.....pandai pakcik dan makcik saya pilih.kita cerita pasal itu next entry,sebab ada sesuatu yang menarik pasal itu ingin I kongsikan bersama kalian semua.

Hujung minggu saya bermula pada Hari Jumaat Malam Sabtu.yeahh,dimana seorang teman lama "ttm",for which yang sudah lama mengikuti blog ne,dah tau la kisah saya dan "ttm".hehe....He takes me out,and we having such long conversation about our past relationship.Yes,both of us accept the facts.Insteed we still loving each other,but be friend are the such beautiful moment in our life.He's my friend now and forever.Thanks awak sebab dengar luahan saya dan nasihat saya macam-macam.Satu hal yang buat saya terharu bila dia cakap "I taknak lihat airmata itu,cukuplah I yang lukakan hati U.Bila jumpa lelaki lain,kalau dah nampak perangai dia tak bagus,cepat tinggalkan,jangan tahan-tahan,jangan tangguh-tangguh!"....He's refering my ex- (another ex-).So,pendek kata,malam bersama beliau buat saya gembira,bila beliau buat lawak bodoh!.Bila beliau start merapu semacam.....dan terima kasih!. ^.^

Moral:....janganlah lepas ne,bila korang dah putus dengan ex-lover korang,terus anggap dia musuh.Takyah k,anggap dia kawan,because one fine day,ex-lover kita inilah yang mungkin akan jadi teman terbaik pernah kita miliki.

20.11.2011.Wonderful moment happen!.Putus cinta lagi!Mantan kekasih I tu ASKAR(unit meriam yer kawan-kawan!).Nama dia Azizi,tapi masa mula-mula kenal,dia cakap nama dia Shahrul...Lepas kenal dengan dia,HP I balik-balik dapat SMS dari army-army dekat kem,ada yang siap nak menipu bagai.Cakap keja bengkel la,keja kastam la,keja office itu la ini la!.Takyah nak nipu bagai,korang tu senang je nak kenal lah!.Then,one fine day,dekat FB dia,ada seorang budak pompuan ne post lagu CINTA.So,just go thru the girl's FB kan,skodeng-skodeng sikit tapi I malas nak ADD.Tak lama,budak tu add FB I,I approve lah.Then,suatu hari...I chat dengan dia....ceta-ceta-ceta keluar lah perkara sebenar,I ngaku dekat budak tu,I gf tut!...dia pun ngaku gak..Tak puas hati punya pasal,dia MMS gambar si dia.Well,we have meet before,I mean him and me.SO,mestilah I kenalkan,sapa gak tak kenal BF sendiri.Rupa-rupanya encik kekasih hati ini bijak sungguh nak nipunya.Tak sangka pula,bukan takat kami berdua je,ada lagi pompuan LAIN!.watdehal betul kan?!.I geram geram geram.Hari tu,pinjamkan dia HP,sebab HP dia rosak.So,bila I nak minta balik,banyak alasan dia,itu ini itu ini.Bila fikir balik-balik,semua alasan tu tak logik.So,I pun apa lagi,main ugut-ugut sikit...(kadang-kadang kita perlu kejam!).Lastly,dia suh I datang kem dia amik HP.Lepas amik HP tu,officially rasa I ne single with many scandal(weekkkk!).Sekarang dah lega da takde apa-apa dengan dia.I means,hidup I kini takde nak fikir-fikir dah hal dia nak menduakan I,apa yang dia dah tipu..tak peduli dah!.Hal dia dan 'his another GF' bukan urusan I lagi.

Bila orang tanya I,tak serik ke bercinta dengan askar?!.(^.^).Just segelintir je dari mereka yang playboy yer!.Tapi kerana nila setitik,rosak susu sebelangga kan?!.....I taknak cop kaum-kaum mereka ne kaki perempuan,sebabnya I pun ramai gak pakcik-pakcik,sepupu-sepupu dan kenalan-kenalan dikalangan ASKAR.Bukan semua playboy macam mantan kekasih I tu.Dia je ROMEO lebih!(wekkkk).

Moral:...jangan kita judge someone based on their job.Kalau kenal seseorang,selidik latar belakang mereka.Kenal kawan-kawan dan keluarga mereka.Paling penting,jangan cinta 100%,jangan pecaya 100%,dan janganlah jual diri korang tu oke?!.

Pendek kata,hujung minggu memang BEST (^.^).Bermula jumpa ex-lover,fullblast curhat..then jumpa another ex-lover,lagilah happy sebab da takde apa-apa.#sayasudahsingle,sapa-sapa yang menaruh hati,jom arh.hakhakhak.tinggalkan anda semua dengan lagu ini,...ia sangat BEST!.


#single lady you!. :P

4 comments.. read them below or add one

Dayang Afiza Dayang Afiza 21 November, 2011
eca, dont u just sad?? :(
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 November, 2011
@Dayang Afiza.xperlu sedih2 bha putus cinta.....

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*