Selamat Pengantin Baru Cik Azizah



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

heyyo!.keterlambatan menulis entry ini.heho.

hari ini,I nak ucapkan secara langsung dari blog cerita dari hati dengan ini mengucapkan 

Selamat Pengantin Baru 
(curi dah blog Cik Azizah)

blogger,Cik Azizah dan suami,Encik Zulkhairi Syafiq
(betul ke eja nama encik syafiq tu?!)

akhirnya cinta 10tahun berakhir dengan ikatan perkahwinan.Tahniah buat akak Jijah sebab berjaya mengekalkan percintaan dari zaman sekolah.Kalau I,alalalalalala jawabnya.paling lama pun setahun lebih je rasanya.hikhikhik.

Bila baca kisah percintaan mereka dekat blog Cik Azizah neyh,terus teringat cinta monyet dulu kala.Zaman sekolah menengah sehingga I masuk form 6 manakala si dia masuk politeknik.Alahai,kalau I masuk politeknik...mesti sekarang dah bahagia kan kan?!.Tapi itulah ketentuan dari Allah.Maybe dia pisahkan I dengan ex- tu sebab dia sebenarnya nak bagi yang lebih baik.(ye kot!).


buat akak Jijah,ada puisi untuk anda:..

saat hati berdetik dan bertanya
hati bersedia ia?
saat hati berhenti dan berkata
inilah masanya.

bahu beralih arah
namun kini bahu bertanya
bersedia ia?

lantas kini,
ia bergandingan
dua hati menjadi satu
bahu memikul peranan
dan bahu berbisik
inilah masanya

musim bunga tiba lagi,
harumnya penuhi taman,
dan burung berlagu keriangan.

kau menjadi isteri
suri dalam hidupnya
dan hari yang mendatang
kau ada dia
menjaga,membelai,melidungimu

sang suami tersenyum
rusuk kirinya ada disisi
dengan penuh kasih sayang
berjanji semua untukmu
agar tercapai semua cita-citanya
saat masjid tersergam indah telah terbina.

'selamat pengantin baru!"
love,
ecadwinkyasha

asal I lak yang rasa nak n***** buat puisi neyh?!..weeeh,touching sikit lak.Tahniah buat kalian,agar dikurniakan zuriat yang comel-comel,bijaksana dan akan berbakti suatu hari nanti seperti mana kalian berbakti kepada kedua ibubapa dan negara.dan DOAKAN I dapat someone yang akan menjadi 'suami' suatu hari nanti.(^.^)

p/s: akak,kita wish dekat sini je lah ye.takdapat nak SMS sebab hari tu format HP,lupa back-up contacts :(

6 comments.. read them below or add one

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 12 December, 2011
slmt pengantin baru jugak utk jijah..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 December, 2011
@IntaNBerliaN...akak jijah dah selamat.eca ne je tak selamat2 lagi :P
Cik Azizah Cik Azizah 19 December, 2011
terima kasih eca..terima kasih semua! Alhamdulilah selamat..turn eca pasni yer..hehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 December, 2011
@Cik Azizah...kasih diterima.hakhakhak.eh,,jangan cakap pasal turn,'calon' xde lagi.tolong carikan.hakhakhak

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*