Tips #bajet popular dekat FB.



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

hari-hari duk online FB,ada je orang add,tapi chat takde pun!.
grrr!.camna nak bagi diri ini popular dekat FB ek?.
[psstt:ini bukan ecadwinkyasha punya style oke!.ini orang tu punya style]
so,hari ini I akan ajar korang camna nak jadi popular dalam FB.
\especially buat yang mukataktahumalu/


1) hari-hari mesti greetings!.
     morning facebookers! <--setiap pagi mesti ada!
     nyte facebookers! <--sebelum tidur!
     -kadang2 buat gak (^_^)

2) setiap kali ada post baru dari kawan-kawan,LIKE tapi tak COMMENT!.
     [apa motif?!]
     -selalu dapat LIKE untuk status yang I update,mekaseh kalian!.
       tapi kalau kalian LIKE gambar INI,lagi BAGUS!

3) kena update MENU makan!.
    breakfast: "kittew makan roti cecah kuah kari dekat mamak,tak sedappp lerr!"
    lunch: "kittew taknak makan lunch,tapi BOS kita da ajak gi McD,takkan nak tolak lak"
    dinner: "ohhyeea,akhirnya dapat dinner dekat HOTEL 5setar tu!"
    -hari ne DIET!.taknak update apa-apa!

4) update STATUS konon-kononya LINE FBCHAT ada MASALAH!#bajetHOTasyikchat.
    "sorry yang chat dengan kiteww,bukan sombong tapi line chat sucks!"
    "grrrr...dengan line FBChat neyh,orang nak CHAT!.sorry guys!"
    "awak,bukan kita sombong tau.LINE tu jeles tengok awak dan saya!"
  -oke fine!.I meluat lah tengok macam tu.kalau I,sudah gi WALL kawan yang tengah chat
    tu,inform!.

5) ADD ntah sapa je.Then,profile FB guna gambar orang lain,lepas tu dapatlah komen..."eh,rasanya awak lah yang saya nampak hari tu kan,dekat ...mall".Padahal,FB tu pakai fake picture!.hahaha,tak keharu jadinya.<--ne jenis FB Fake Profile!.Taknak letak DP gambar sendiri!.hahaha.Guna pakai gambar orang lain..kesian dekat orang lain tu!.

6) hari-hari mesti meluah.
    isnin:..hari ini kita rindu sangat-sangat dekat BF kite!
    selasa:..BF kita!..kite rindu dekat awaklah!.
    rabu:...rindu dekat BF terubat!
    khamis:..baru semalam jumpa,hari ini dah rindu.
    jumaat:..kite rindu-rindu-rindu BF kita!.
    sabtu:...BF kite tak rindu kite ke?!.
    ahad:..kita takde BF dah,dia dah tinggalkan kite.
   -hah,padan muke!.BF pun meluat tengok status camtue!.

7) update STATUS gantung.
    "kita taknak taknak lah!" <-so,motif?
    "dia tue....." <-takde orang nak amik tahu lah!
    "ermmmm..." <-dah mula merapu balik!
8)..kalau rasa,semua diatas tu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BETUL?!
tolong LIKE gambar INI.|LIKE GAMBAR INI|
dan tekan lah button dibawah neyh.
    
Tips #bajet popular dekat FB.

2 comments.. read them below or add one

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*