Tuhan,tolong bantu aku lupakan dia.



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

fyi,baca entry ini dulu.|FLASHBACK|

Hers's the story begin.I kenal mamat ne dah lama,start bulan 2 dulu tak silap.Kenal-kenal melalui FB je,ala sesaja macam tu.So,then we decide to meet!.Then,you'll boleh baca entry flashback tu..Selepas kejadian tu kan,I tinggalkan dia macam tu je dekat kedai mamak tu and hang out with my friends.Then,I never meet him anymore.fine,KK ne besar yer kawan-kawan dan dy lak tinggal nun jauh kat sana (45-50 minit from my place).

But,last Saturday boleh lak terserempak dengan dia dekat CP.yucks!.my bad day hari tu oke?!.Sabtu lepas tu,my family datang sini sebab nak shopping.My mom memang suka habiskan salary dia dengan beli handbag baru.Then,my litle brother pula beli PSP baru,dah lama dia idamkan.Hari tu,my family shopping dekat Karamunsing Complex.I datang lewat sikit sebab nak kemas-kemas rumah dulu,sampai sana,I pergilah ATM Maybank sebab duit I,tertinggal dekat dompet yang lagi satu.Tetiba pula,my card can't read.....cuba sekali lagi,tak leh juga.Dah lah takde duit,terpaksa la tengok je my family shopping-shopping.Bukan I taknak minta dari my parents,tapi segan sikit,yerla baru je my mama kirimkan hari tu,takkan nak minta lagi kan?!.

After mama dan adik lelaki I dapatkan apa yang dorang cari,we go to CP.Sebab dekat sana,my mom nak cari kain lining for her new baju kurung!.Well,hujung tahun banyak sikit jemputan kahwin and as usual,my mom memang akan pergi hantar kain dekat tailor berlambak-lambak.eh eh jap,asal melalut betul ceta neyh.back to basic!.

So,masa my mom tengah cari kain lining tu,I minta teman dekat adik I pergi beli makanan dekat CP tu.yela,kat ruma duk sorang-sorang.So,agak kemalasan nak masak hari tu(tapi hari-hari lain pun malas gak masak).So,masuklah pintu CP tu.Time tu berdua je dengan adik perempuan I.Borak tak ingat dunia,yela jarang jumpa mestilah nak ngadu macam-macam dekat dia kan?!.I ingat time tu adik I cakap,"kau ada duit teda neyh?".I cakaplah,"singgah maybank lu amik duit baru p McD.Kalau nda dapat duit,kau la belanja aku."

Time I cakap macam tu,I pandang lah muka adik I,tetiba terpandang lah muka mamat tu...sighhh,asal mamat tu ada kat sini lak.Dah tu,dia asyik tengok I je.Muka dia tu pula,macam tak percaya je tengok I.oke fine...1st time jumpa dia hari tu 'free hair',yela..I ne kalau kuar malam 'free hair' juga!.Tapi hari tu,kuar dengan family I,lilit sana-sini.So,maybe dia terkejut kot kan tengok I macam tu.pergggh!

I try not to remember him at all.memang nak lupakan dia!.taknak ada kaitan apa-apa.Sampai sekarang masih terbayang-bayang apa dia cakap masa 1st time jumpa dia.Kalau I diberi peluang bercakap dengan dia,I akan ulang balik benda yang dia cakap dekat I!.Kalau korang kat tempat I,korang rasa apa yang korang lakukan?!.................

Dahla dua malam ne teringat-ingat dekat dia je!.ini takleh jadi langsung.memang takleh jadi!..Tuhan,bantu aku luputkan cerita kami!.'kami',salah tu,...cerita dia dan saya!.hahaha.

Tuhan,tolong bantu aku lupakan dia.

4 comments.. read them below or add one

Oshin Oshin 06 December, 2011
napa tak kuar je duit banyak2 depan mata dia...kata kat adik..amik la ape yang nak amik..akak banyak duit..tak perlu nak kikis duit orang untuk belikan ape2 je hahaha

kasi panas line :p
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 06 December, 2011
nape.. dia ckp apa dkt eca?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 December, 2011
@Oshin..xleh la nak lempar duit lak kak oshin..duit mmg xbanyak skrg..tpi kalau nak lempar tiga-tiga HP eca,laptop eca,dua2 kamera eca dah eca lempar kat dia tu...sambil cakap,"weii,ko jgn ingt aku nak kikis duit ko lah bodoh.ne hah,barang-barang aku,aku beli guna duit sendiri,tak harap pun duit ko!'.hikhikhik.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 December, 2011
@IntaNBerliaN,dia cakap eca nak kikis duit dya la,anak manja lah..geramnya!

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*