bakal dipinang



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

eh,bakal dipinang?..kata SINGLE?...jeng jeng jeng.

Situasi : petang yang redup.
Lokasi : Ruang Tamu & Ruang Menonton
Pelakon :
Ina(Adik Perempuan)
Apek(Adik Lelaki)

Apek : Ina,kenapa kau lap lap almari tu?.
Ina : kenapa nda boleh ka?
Apek : iyalah,kenapa juga?
Ina : Ada orang mau pinang Kakak Eca.
Apek : hah...kak eca mau dipinang?.
Ina : Iyalah...mau dipinang...
Apek : Betulkah kak eca kau mau dipinang?.
Eca : Iya. (sambil layan FB)
Apek : Nda boleh lagi!.
Ina : ai,ada orang mau pinang sudah.
Apek : nda boleh,kak eca masih belajar.
Ina : baru mau datang bha tu,belum lagi kahwin.
Apek : nda boleh juga..abang Ijam belum kahwin.
Eca : biarlah bha.Lepas dia datang sini...nanti kita pergi la rumah awek abang ijam.Pegi pinang dia.
Apek : Ish..nda boleh lagi bah!.

urmmmmm........!@#$%)(*&^%?><

Apek : Orang mana?.Orang Sabah juga?.kerja apa?...kaya?..bagus?..baik?..mana BF kau ne?.
Eca : nanti la bha dia datang hari Ahad ne kau tengok!!!!!.

Apek (cakap sendiri-sendiri) :....nda boleh lagi kau kawen kak eca.Kau masih belajar,abang Ijam pun belum kahwin lagi,nda boleh lagi kau kahwin...kau kena kerja dulu...bla bla bla bla.....

Fine!..Apek dah cakap camtu,susah lak eca nak.......erm =.=".Takpe lah,suh la 'dia' datang je hari Ahad ne,kenal-kenal dengan family.hahahahaha.Kalau korang nak kenal 'dia',boleh la datang hari Ahad,selepas waktu ZOHOR dalam kul 12.30tghri di rumah parents eca beralamat di Taman Ehsan Kudat,Lot 229,rumah kaler purple,kereta Avanza putih SK 2229 A.

bakal dipinang

5 comments.. read them below or add one

Penggemar Coklat Penggemar Coklat 19 January, 2012
bah.. jgn tunang lama2x.. if kawin, jemput2x ah ;p
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 19 January, 2012
wah.. nak tunang dah ke... bagus3..hihii

btw, eca org sabah ke?
AnonymousAnonymous 21 January, 2012
hahahah jan tungu lama-lama.... tpi aku ndak lupa jga jnji mu sblu cuti sem.... hahahahah nanti aku datang naik ruma kau tagi ar hahaha
AnonymousAnonymous 21 January, 2012
hahahah d lamar suda kau ca??? hahahah kau d lamar ka, d tunang ka... hahah aku indak lupa jnji kau sblum cuti sem hahaha.... aku tagih tu nanti jadi, persiapkan la wang anda untuk mblnja diri ini sana kat kfc.. aku maw makan X meal kali ne
jennifersevilia jennifersevilia 21 January, 2012
punya cumil adik2 ko nie caaa hihihihi

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*