Tips EXAM untuk IPTA/IPTS,




^_ASSALAMMUALAIKUM_^

khas buat semua yang bergelar pelajar IPTA/IPTS yang sedang/bakal menduduki peperiksaan akhir semester.
\termasuk eca  lah tue/

tips ini tak dapat kat mana-mana yer.
*please do credit back for me,bolehkan?!.hehehehe*



setiap exam buat.tak percaya sudah!
\hikhikhik/

ne tips (lebih kepada peringatan):
sebelum keluar rumah:
1) lengkap berpakaian kemas.
2) pastikan perut tidak kosong.(at least segelas air)
3) peralatan menulis lengkap.termasuk kalkulator(jika perlu)
4) slip exam + matrix kad.
5) berdoa.

sebelum masuk dewan/bilik exam:
1) pastikan korang dah bersedia untuk jawab soalan.
2) jangan bising.
3) jangan nak mengurat lagi.
4) usha-usha sikit penjaga exam.(manatau nanti dia boleh tolong)
5) pastikan korang berada ditempat yang betul.(kang salah bilik,malu pula)
6) berdoa.

sebelum buka soalan peperiksaan:
1) kenyit mata dekat orang disebelah(dengan harapan nanti dapat tiru)
2) buat muka EXCITED nak jawab exam.
3) tulis nama atas kertas jawapan.
4) letak slip+matric kad diatas meja.
5) HP off.(nanti ganggu ketenteraman pula)
6) berdoa.

semasa menjawab:
JAWAB JE LAH apa yang diSOAL.Tak tahu jawapan?!...(refer gambar diatas).

selepas menjawab soalan:
1) tutup kertas soalan dan jawapan.
2) buat muka EXCITED.
3) kemas peralatan menulis.Masukkan matric kad+slip exam sekali.
4) ON hp.(post status dekat FB dah selesai jawab exam!!,nanti eca boleh tolong LIKE)
5) berdoa.
6) BLAH dari dewan/bilik exam dengan cepat.(rasional=kawan-kawan tak menyibuk korang jawab soalan yang mana,betul ke tidak...)
7) balik rumah/bilik.
8) bersedia untuk exam yang seterusnya. (*___*)

sekian,tips untuk lulus dengan jayanya.(>,<)

dengan ini,eca ucapkan SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER buat semua rakan-rakan di UMTech (formly known as UNIRAZAK) serta rakan-rakan dari seluruh IPTA/IPTS.
"wish u luck and enjoy the exam"
>,< dah tak tahu nak jawab,nak buat apa lagi kan,berserah je lah!...siapa suh tak study awal-awal.eh eh,study last minit pun OKE apa. >,< 

  • DOA semasa mengulangkaji pelajaran,sebelum masuk dewan/bilik peperiksaan,semasa lupa menjawab soalan,dan memohon kejayaan.Baca dekat sini -----> |Himpunan Doa|
  • Tips-tips lain ada disini -----> |Tips Segera Exam|



0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*