Bertudung vs Free-hair.


Assalammualaikum.

hello lovers & readers!.Hari ini hari Isnin..............yeehaa,kelas jam 10 dan hari ini terbangun awal pula dah.Sebab semalam tak sihat sangat,so tidur awal.Hari ne,nak tunjuk dekat korang gambar-perasan-cantik eca!.muahahaha.


watermark letak banyak-banyak untuk elakkan penyalahgunaan gambar dialam maya.
anak siapalah yang comel sangat neyh?!.
AMARAN : gambar kelihatan agak kurus...
ke eca yang dah makin kurus?!.muahahaha (*-*)


 Ini kisah last week tau.Eca nak bank-in duit (beli something thru online),so minta temankan kawan eca.He's got car and I'm not!.Sedang lepak-lepak dengan kawan,dia text,suruh sedia sebab nak jalan.So,bersiap pun ala kadar je.Selalu kan,bila keluar dengan kawan ne,tak pakai tudung.Macam gambar kat atas tu lah.Tapi ntah malam tu,tengah bersiap tercapai tudung kaler oren tu,terus pakai dan jalan.#takdenye eca nak make-up segala oke?!.

Naik je keta dia kan,kawan eca senyum-senyum.Naik pelik lah pula...tanya lah kat dia,"ada yg tak kena?"...sepanjang perjalanan nak pergi bank tu,dia senyum je.NAIK GERAM sampai tak bawa dia bercakap pun lepas tu!.So,lepas bank-in,dia buat perangai terlebih pelik.....dia pusingkan muka eca menghadap dia dan cakap,"kan comel macam ne!".grrrrr,ingatkan kenapa jak!.

me : ishh,macamlah first time baru pakai tudung.Sebelum ne pun ada kan?.
dia : tiadalah............baru kali ne.
me : pena.1st,ambil dekat kolej dan tolong hantar p CP.Time tu guna shawl pink,yang mau lepak-lepak dengan kawan tue.....
dia : owh,tu pakai shawl.tak comel.
me : ermm,penah lagi bha..pakai tudung denim macam ne juga.
dia : ini yang comel,sesuai jak.....
me : oke,fine..gaji nanti hulur sikit buat beli tudung.

#haha,menyempat pula!...bila dia cakap,"comel",ish mestilah HAPPY kan?!.owh,gedik jap.turun dari keta dia pun senyum-senyum.*penyakit berjangkit dari dia lah tue*...sampai dalam rumah pun,senyum-senyum.Terus cakap dengan kawan-kawan,"comel ka juga macam ne?". <--tetiba!.

SO,kesimpulannya disini,bila kita dapat pujian,mesti nak buat lagi agar pujian tu terus wangi dan menjadikan kita lebih yakin.Kali ne,eca yakin dah sangat-sangat perempuan bertudung tu comel!.macamlah first time pakai tudung kan?!.hahahaha.

Tips kepada jejaka diluar sana,kalau nak awek,adik,tunang,wife kamu nak berubah pakai tudung,cakaplah dia COMEL bila PAKAI TUDUNG.hikhikhik.
jap jap,belum habis lagi!....

nak tanya,COMEL TAK ECA PAKAI TUDUNG?!.
#muahaha XD

{ 9 comments.. read them below or add one }

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 20 February, 2012
hihii kelakarlah eca ni.. tapi akka pun sama gak cam eca.. org puji mesti selalu wat utk kne puji dgn org tu.. emmm tp akak nak tanya.. lelaki ek yg puji eca tu?.. muahhahah

mestilah comel bila eca pakai tudung :-)
Mama Ema Mama Ema 20 February, 2012
hehehe..mahu dipuji diri sendiri yer..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 20 February, 2012
@IntaNBerliaN,yer yer..lelaki.kawan je,tak lebih!.muahahaha.

eca suka minta pujian.wkaakak XD
Ca Cik Duyung Ca Cik Duyung 20 February, 2012
pakai tudung biarlah atas niat yg sebenar iaitu menutup aurat yang wajib kita laksanakan.. :)semoga kamu kekal bertudung.. ^^ aminnnn~
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda 21 February, 2012
comel je eca pki tudung...
bile org puji kite comel time b'tudung, bgus la tue.. truskn ye dear.. ^_^
AkmaFaizal AkmaFaizal 22 February, 2012
bertudung utk tutup aurat..memang cantek..hehe :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*