Bra tu,taknak rembat sekali?.


Assalammualaikum.

pernah tak korang alami situasi macam eca ne..
Baju yang korang baru beli,baru cuci dan tak sempat nak pakai lagi,dirembat orang?!...........
pernah tak?.#kalau pernah,mesti korang paham perasaan eca.

Ahad lalu,masa eca dan kawan-kawan(welovelepaking's team) outing,eca sempat beli one sweater pink neyh.lawa dan harga berpatutan.Harga dia RM14.90 je,tapi serius lawa.Time test baju sweater tu dekat kedai,eca dah bayangkan nak padankan dengan baju yang mana satu.

So,hari Isnin tu,eca cuci dan jemur dekat luar rumah ne.Dalam hati,takpe..kalau hujan boleh angkat cepat sebab hari Selasa tu duduk kat rumah sehari suntuk.Masa nak sidai baju baru eca tu....eca letak sekali dengan bra-bra kesayangan#lah sangat!,sebab kekurangan hanger...........


Disebabkan rumah sewa eca ne groundfloor,senang nak jemur pakaian kat luar.Main sangkut-sangkut je dekat grill tingkap rumah ne.Dah setahun lebih tinggal kat sini,selalu buat camne.lagipun,bila jemur kat kawasan terdedah cahaya matahari,bau taklah berbau sangat..pengudaraan tu membantu baju cepat kering.Dalam pukul 5petang,eca terdengar bunyi guruh...lompat dari katil (tengah bertelefon dengan kawan sebelum tu)..terus keluar dan ambil kain baju semua.Then,eca perasan,"apasal tinggal bra je neyh?".

tanya housemata,dorang semua tak tahu =.="
sah-sah dah dirembat orang kan?!..arghh,tekanan betul.
Baju baru beli.....tak sempat pakai lagi!.dah dirembat orang.....
sedih sangat-sangat T__________T"
Ini kejadian pertama baju eca hilang.Sebelum ne pernah gak,tapi bukan baju.Sebelum ne satu kasut eca dan kasut Miss Rain hilang,lepas tu sandal Miss Aji.....then dua sandal eca hilang.yang menghairankan,sandal-sandal tu bukan lawa sangat pun.Lawa lagi sandal-sandal budak sebelah rumah neyh,siap high heels.Tapi kami juga jadi mangsa.err..sebelum ne tak pernah pun hilang baju ke apa-apa.....maybe sebab baju tu kaler pink,siap bau softlan lagi!.Tu pasal dia rembat macam tu je kan.huhuhu.

yang hairannya,kenapa tak rembat sekali bra-bra,spender-spender tu semua.
lawa apa,jenama TRIUMPH lagi!.
sedih sangat-sangat,baju tu lawa dan murah.tapi takde jodoh dengan eca.

T______________________T"

{ 7 comments.. read them below or add one }

.........cP~ .........cP~ 01 March, 2012
Adoii...Susah la macam tu..
Miss N™ Miss N™ 01 March, 2012
haissh..baju pun org nk rembat..!

agak2 sape punya keja tu...
Unknown Unknown 01 March, 2012
teruknya..tak sempat nak pakai pon kan..huhuhu tak halal la die pakai baju tu..huhuhu
pinkcolour82 pinkcolour82 01 March, 2012
seb baik baju yg ilang eca.kalu bra yg ilang lagi gamat.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 01 March, 2012
Ya Allah.. ada jugak org camtu..huhhh buat malu je..
fyzalife fyzalife 02 March, 2012
slm td echa aq drop link kn kt blog fyza sudi ke nk jd penaje GA fyza skrg ? klu bole bls kt email nie ea..
aqua_gurly02@yahoo.com
thanks

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*