FIBOX dan lagu Latinnya|Jom tukar shoutbox!


Assalammualaikum.

hahaha..jap jap jap,nak gelak sambil gelek-gelek latinno!.
kesian dekat pengguna-penggun FIBOX ne eh..tetiba dalam blog ada lagu LATIN...bella calamidades ke tu?.<-tak layan pun ceta bella tue,housemate ne je yang layan! =.="

Memula eca pun tak sangka ada lagu latin ne.....ingatkan kenapa la sahabat blogger eca,Cik Nur tetiba curang FIBOX.......lepas tu blogwalking pula ke beberapa buah blog..tetiba ada lagu latin (rasa nak gelek-gelek juga dengar!)...memula ingat dekat blog dia tu letak lagu latin ke apa.Try PAUSE widget youtube dia,lagu tetap ada.Dah malas nak dengan terus tekan X dekat atas tu..pindah blog lain..sama juga.

Baru nak sedar,masalah ne berpunca dari FIBOX shoutbox tue...tetiba automatik lagu latin ke udara.So,jom delete FIBOX dan bertukar ke shoutboxfree yang lain pula..jom jom eca nak recomended 3shoutbox yang tak kurang bagus dan umpphhh dari FIBOX.



sebabkan eca pengguna ishoutbox..jom eca gtau sedikit sebanyak tentang ishoutbox neyh!.

#1.leh buat sticky post dekat shoutbox tu.macam hari tu,eca away beberapa hari dari blog,tinggalkan pesan dekat shoutbox je.so,my visitors dan readers taklah tercari-cari eca,lagipun nanti kalau eca tak balas kunjungan korang dalam waktu eca away tu,korang tahu kenapa.taklah eca dicop,"BLOGGER SOMBONG!".

#2. autoban.....dulu ada la dua tiga orang blogger yang BISING sebab ada orang tinggal jejak dekat shoutbox,tapi bila click....IKLAN CHURP-CHURP,IKLAN SAYS.my,takke hangin satu BADAN camtu?.tapi dengan ishoutbox,kita boleh elak kesemua itu berlaku.

#3. re-edit shout!...ini eca suka..boleh edit shout kita dekat ishoutbox tue..disebabkan eca ne typo orangnya,selalu salah tulis,silap tulis..so,dengan adanya ishoutbox ne,korang boleh edit apa yang korang nak tulis tapi cepat-cepat edit tau!....

#4.inform to email.yeehaa,walaupun away,tapi ishoutbox akan hantar pemberitahuan ada 'jeritan' baru dekat ishoutbox kita...so,takdelah terlepas pandang kan..boleh terjah balik..*kecuali eca jahat sangat buat-buat tak nampak!. :D

kekurangan ishoutbox?.
tak save url website korang macam shoutmix je!.hahaha.
tak kisahlah,as long as it FREE dan terbaik,takde masalah!
eca go on with ishoutbox.

DAFTAR ISHOUTBOX di sini --> ishoutbox
baca kelebihan ishoutbox juga --> ishoutbox terbaik!



ramai juga kawan-kawan yang guna cbox ne.memang terbaik juga lah.
tapi eca tak guna..so tak tahu sangat features cbox ne.
tapi disebabkan ramai teman-teman blogger guna
so,eca nak recomend korang dengan cbox juga.

daftar CBOX disini --> cbox
kalau nak guna cbox berbayar dengan pelbagai kelebihan,cek disini -- > cbox berbayar.


a malaysian should support each other kan?!..
so,shoutbox yang seterusnya ialah 
copypaste dari laman shoutbusuk.org

Antara ciri-ciri yang kami sediakan pada shoutbox kami ialah : 
  1. Real-time chat - Maknanya anda tak perlu lagi nak refresh shoutbox anda setiap kali nak tengok mesej baru
  2. Custom smilies - Kami menyediakan hampir 100 bentuk emoticon smilies untuk anda. Bukan itu saja, anda juga boleh menggunakan smiley anda sendiri dan boleh pilih sama ada ingin menggunakan bersama smilies kami ataupun menggunakan smilies anda sahaja.
  3. Customizable - Anda juga boleh customize color shoutbox anda mengikut color yang anda sukai atau bersesuaian dengan laman web anda
  4. Word filter - Tak suka dengan sesuatu perkataan? Anda boleh filter perkataan tersebut dan menggantikannya dengan perkataan yang lain.
  5. Ban system - Anda boleh menggunakan ban system kami untuk menghalang sesiapa sahaja daripada menggunakan shoutbox anda
  6. Online user counter - Memaparkan bilangan user online yang sedang menggunakan shoutbox anda
  7. FREE! - Dan yang paling penting sekali, shoutbox yang kami sediakan ini adalah percuma!

Kami ada menambah beberapa fungsi baru antaranya :
  1. Ban URL - Menghalang sebarang laman web atau email yang tidak diingini dihantar ke shoutbox anda.
  2. Scrollbar Color - Menukar warna pada scrollbar shoutbox anda.
  3. Website Locking - Membenarkan shoutbox anda hanya boleh di access melalui laman web anda sahaja.


terbaik kan.
So,jom daftar dan gunakan barang buatan Malaysia.
daftar shoutbusuk.org --> shoutbusuk


dah jatuh hati dengan ishoutbox..tapi,
berfikir-fikir nak tukar shoutbusuk..ke patut letak dua-dua.pening pula.
atau mungkin shoutbusuk letak kat ecagiveaway je?..heho :)

6 comments.. read them below or add one

Miss N™ Miss N™ 06 March, 2012
Rindu Fibox..huhuhuhuh
dya nasir dya nasir 06 March, 2012
dya dh lme curng ngn fibox..haha..
ummi_norseha ummi_norseha 06 March, 2012
salam blh bg thu sis cm ner nk dftr ishoutbox nie...
Unknown Unknown 06 March, 2012
ala tak suka ishoutbox sebab tak save url je..malas nak taip2 lagi..hehe tapi better dr semua.
mumui mumui 06 March, 2012
xtahu pulak fibox ade lagu auto.. lagu latin pulak... haissss... hee
Hidayu Bolia Hidayu Bolia 06 March, 2012
ishoutbox ek? cam best gak:)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*