bertuahnya mereka.


Assalammualaikum.

Akhirnya tercapai juga impian ada 1001 followers dalam blog Cerita Dari Hati.[errkkk,orang lain dah 2k,3k,4k,.....eca baru terkedek-kedek dapat 1001 followers].tak peduli puwn,wekkk!.hahaha.Bukanlah maksud eca,eca tak peduli pun orang follow blog ne atau tidak..no no no.

Apa yang eca maksudkan,angka tu just a number.Macam juga umur kita kan?.setiap tahun tambah 1,tapi ada yang semakin matang dan tak kurang hebatnya ada yang semakin pendek akal.So,judge it by yourself!(terspeaking pula ya kawan-kawan,latihan nak pergi praktikal bha ne.)

So,mereka yang bertuah  999,1000,1001 ialah ::

Follower #999.

komen eca tentang blog ini :
  • Blog yang ringan dan tak banyak widget.
  • Header yang simple,cuma kalau boleh perkataan 'story' tu letakkan je kat sebelah perkataan 'lover',so,dapat kurangkan kelebaran size header kan?.dan lebih kemas.hehe ^.^
  • Background blog berwarna pink yang terang.
  • Penggunaan Scroll Bar pada ruangan Bloglist,memang bijak bagi menjimatkan ruang.
  • Pendapat eca,iklan nuffnang pada sidebar eloklah diletakkan di ruangan paling atas di bahagian tersebut.
Pemilik Blog bernama Azi,seorang isteri dan seorang ibu kepada dua orang cahayamata.
Pemilik Blog juga menawarkan perkhidmatan lori 1 tan,3 tan dan 5 tan.So,bagi mereka yang teringin nak berpindah rumah atau mengangkut barangan,boleh lah hubungi ;
call : 017-240 9824
email : edyeda@gmail.com 


Follower #1000
header dia takde,eca cilok gambar dari sidebar.Sorry dear :(

BLOG ---> Cekk Yunnie

komen eca tentang blog ini ::
  • Blog agak berat sedikit.Sorry dear :(
  • Blog mungkin berat sebab widget-widget yang berlebihan.Contohnya,widget dibahagian bottom tepi sebelah kiri tu.eca taktahu pun fungsi widget tu.So,boleh buang yer.*cadangan saja*
  • Bahagian 'Blog Archive' yang agak memanjang juga memberatkan loading page.So,gunakan penggunaan scroll bar untuk archive.Tutorial di SINI.
  • Terlalu banyak post dalam satu page.So,boleh kurangkan kepada 2 post.Tutorial ada di SINI.
  • Tulisan post entry yang agak besar dan terlalu bergaya (taktahu nak letak perkataan yang sesuai).Kalau boleh,gunakan jenis tulisan Trebuchet,bersaiz 14/16,hasilnya cukup lawa dan kemas.
Pemilik blog bernama Nur Ayuni Asyikin.lawa nama macam tuan dia,tapi SORRY GUYS,she's taken already....hikhikhik...Bila eca tengok entry-entry beliau ne,rasanya masih baru berblog bermula bulan 8 tahun 2011.wahhh,dah 7bulan lebih follower dah 465...eca 7bulan tu,rasa baru 100++.hahaha....(eca newbie sampai bila-bila yer kawan-kawan!).
 

Follower #1001.
header blog takdapat tangkap,so..amik gambar beliau dari sidebar.

BLOG ---> Syakirah Rashid.
  • wahhh,blog ne tak perlu komen banyak-banyak,sebab blog yang simple dan menarik.
  • loading oke,cepat je dengan penggunaan berukband eca ne.
  • Blog berwarna ungu dan banyak berkongsi tutorial ye.Jom cek out her tutorial.
  • oh ye,ada satu je eca nak komen,tentang scroll bar yang berwarna tu,kalau boleh kontrakan warnanya.Contoh,background kaler ungu terang...tuk scroll pula,bagila ungu yang kontra/warna yang boleh dibandingkan dengan segera.yang ada sekarang ne,susah nak kenal pula..(esp org yang ada 4 mata seperti eca,lama-lama menghadap lappy puwn buat buta warna!.hahaha).So,eca cadangkan,kaler 'light purple' tuk background dan 'dark purple' tuk scroll.*cadangan sahaja*
  • yang lain,cukup SUPERB.
Pemilik Blog bernama Syakirah,berasal dari Negeri Sembilan dan bakal menyambut hari lahir tak lama lagi..9 April..wah,,eca wish awal-awal kat sini je lah..Happy Birthday in Advance Kiera :)

demikian 3 follower bertuah eca.
999,1000,1001. #lamatunggubarudapattahutak?!hahaha.

so,sekarang tunggu follower bertuah 1701 dan 1989.
tarikh lahir dan tahun dilahiran seorang budak comel nama eca.
agak-agak lagi 3tahun kot dapat kan?.yang 1001 ne pun,dapat setelah hampir menyambut anniversary blog ke-2.hahahaha.(eca newbie sampai bila-bila!,sebab proses pembelajaran tu akan berubah dan semakin banyak yang perlu dipelajari.maka,eca isytiharkan eca newbie sampai bila-bila.baru nak merangkak tuk belajar.... *-*)


{ 23 comments.. read them below or add one }

Azi Azi 03 April, 2012
salam eca..
thanks being my follower, jugak atas komen2 yang membina. first time org review blog azi nih...
zaza iman zaza iman 03 April, 2012
wah..tahniah bt mereka =)
Papa Mifz Papa Mifz 03 April, 2012
papa mifz 1k pun tak sampai lagi...huhu
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 03 April, 2012
akak xda pun... so, akak ni bertuah ke tak ek..hihii
sue zainun sue zainun 03 April, 2012
ramai tu eca.tahniah..:)
ShahzCudin ShahzCudin 03 April, 2012
waaa...dasyat2..tahniah..truskan berblog selagi mampu
anisalya anisalya 03 April, 2012
dah ramai followers ek...
nanakimie nanakimie 03 April, 2012
congrats eca:)

wah......rajennya buat review bagai,hee....
nanakimie nanakimie 03 April, 2012
congrats eca:)

wah......rajennya buat review bagai,hee....
shiema sufian shiema sufian 04 April, 2012
congrats. Berblog bukan kerana follower tapi kena ikhlas, kan ?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@Azi semoga semakin semangat nak berblog yer :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@zaza iman yeah,semoga semakin semangat untuk berblog :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@Papa Mifz,tapi PR dah PR3...heho.. :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@anisalya xla ramai mana.alhamdulillah je kak.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@nanakimie dah memang set awal2 nak buat review tuk 3 follower ne.heehee.lepas ne 1701,1989 :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 04 April, 2012
@shiema sufian betul tu..buat apa nak kejar follower bagai :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*