Bila Blogger Tiada Idea.


Assalammualaikum.


pernah tak alami perkara sedemikian?!.Payah kan?!..Lebih-lebih lagi bila,,kita punya keinginan untuk menulis dan bercerita tapi tiada satu pun cerita yang ingin diceritakan..aduh,tension!!!.

Bila Blogger Tiada Idea,
urmpph,payah macam ne.Traffic mungkin tak jalan.Statik,macam tu sampai sudahnya.Maka,kena fikirkan apa yang perlu dilakukan.

Bila Blogger Tiada Idea,
mungkin ini masanya untuk blogwalking.Berkunjung dari satu blog ke satu blog.Berkenalan dengan lebih rapat dengan blogger-blogger lain.Tak salah rasanya membuat kunjungan terlebih dahulu.Insyaallah,kunjungan akan dibalas kelak.

Bila Blogger Tiada Idea,
mungkin masanya untuk membuat sedikit touch-up keatas blog.Manalah tahu,dengan adanya touch-up tersebut,kita akan kembali segar dan kembali bersemangat untuk terus berblogging.

Bila Blogger Tiada Idea,
mungkin masanya untuk join segmen,giveaway mahupun contest yang dianjurkan.Mungkin rezeki kamu menang hadiah,siapa tahu?!.

Bila Blogger Tiada Idea,
toksah risau sangatlah!...Esok-esok datang balik idea tu...amek kau,satu hari update 7 entry,takde sapa marah.Blog ko,hak ko....... :P

Bila eca tiada idea pula,
eca suka duduk diam-diam,ambil buku lukisan,ambil pensil dan start mendesign.
ntah apa juga eca lukis,tak tahu.
yang pasti,setiap lakaran itu,ada maknanya.
Sama juga dengan kehidupan kita,
Allah dah tulis jalan kehidupan kita,Setiap apa yang berlaku,ada hikmahnya.
So,hadapai dengan tenang apa juga cubaan melanda.


p/s : macam melalut je entry neyh kan?!.Tapi penuh dengan PENGERTIAN.
tepuk dada,tanya selera.
kenali hati,selami jiwa.
Bila Blogger Tiada Idea.

{ 31 comments.. read them below or add one }

Che rosliza Che mat Che rosliza Che mat 16 April, 2012
betul tue eca...jodoh,rezeki,perjalanan hidup..semua Allah sudah aturkan....dari lahir hingga kita mati...
MamaEma MamaEma 16 April, 2012
betul eca...mana mungkin tak ada idea langsung...merepek pun dah jadi satu entry..hehehe
shiema sufian shiema sufian 16 April, 2012
Kalau blogger yg takde mood mcm shiema ni pulak camne ? hihi. Mood selalu dtg kekadang je. bile malas mood movie pulak datang (:
bebeldotsorang bebeldotsorang 16 April, 2012
Bila saya tak de idea..saya tutup pc lepastu...then seminggu kemudian baru tgk balik blog saya huhuh
Maii Maii 16 April, 2012
Kak caa, maii dtg beri sinar idea cewahh:D
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 16 April, 2012
bila akak xda idea.. akak perah jugak otak tu smpai ada idea.. ahhahah... tpkan.. skrg ni sjak2 mngandung ni.. akak bkn xda idea.. tp penyskit M tu dtg betandang sampai xjumpa jln balik umah.....hahahahaah

akak singgah klik digi :-)
Papa Mifz Papa Mifz 16 April, 2012
takdo idea tepek jer gambar2...hehe
fieda fieda 16 April, 2012
kak fieda klau takder idea mula lah belek fb cari apa2 yg boleh dikongsi bersama...
Yas y Yas y 16 April, 2012
He3x!! Betoi2...tadak idea gi cari paper online...fb...tah merayap2 je laaa dlm pak google tu....
Cik Purple Pinkypuff Cik Purple Pinkypuff 16 April, 2012
hehehe.. kalau cp teda idea, cp dgr lagu seja la.. hehe.. eca, cp suda wajah bru.. jom tgk.. http://littlequeenstory.blogspot.com/2012/04/jyeahhhh-suda-siap-tukar-warna-komen.html
zareliqa afiqa zareliqa afiqa 17 April, 2012
Betul2~ selalu buat bila takde idea join GA..takpun edit blog je :D

Jom join :) banyak hadiah menarik.. http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2012/04/giveaway-1st-anniversary-blog-eyryn.html
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 17 April, 2012
dah takde idea sgt ni..hihi.
CikPuan Azizah CikPuan Azizah 17 April, 2012
betol2 sgt.. kalau xde idea ni buat entry copypaste je..haha
Azi Azi 18 April, 2012
bila tak ada idea sy baca blog orang mana tau dapat idea.. hi3..

paling tidak join segmen/giveaway/contest...
dyabunga dyabunga 19 April, 2012
bila tak tak idea nk update tgn still menaip jugak..jadi satu entry..haha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Che rosliza Che mat Allah SWT da tahu apa yg terbaik buat kita.amin.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@MamaEma hahaha..tu yg kdg2 entry merepek kuar kan kak?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@shiema sufian nah,lepas nonton movie..leh la buat review dekat blog pula.hehehe :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Maii cewahh Maii,,lama xdtg ye..hehehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Papa Mifz eca terlalu lawa bro nak tempek gmbr sendiri...#erkk.hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@fieda eca paling suka tu..suka godek2 fb tuk cri gmbr..for WW :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Yas y takde idea..traffic jatuh bro.hahaha :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Cik Purple Pinkypuff dgr lagu?!....erm,klu tgk d utube,cpt pla hbs broadband limit.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@zareliqa afiqa same goes to me...tpi bila xde idea..mula la gtl nak edit blog.hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@nuyui a.k.a miss YUI hahahahaha.mcm ne la bila xde idea..LOL :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@CikPuan Azizah tak berapa berkenan entry copypaste...nnti susah nak ping.hahaha :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@Azi ye ye,,,dri blog org leh jdi juga kan?..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 19 April, 2012
@dyabunga bila da menaip,,ada je idea kan dear?..hahaha
eza miza eza miza 11 September, 2012
suka akak baca part ni

"Bila eca tiada idea pula,
eca suka duduk diam-diam,ambil buku lukisan,ambil pensil dan start mendesign.
ntah apa juga eca lukis,tak tahu.
yang pasti,setiap lakaran itu,ada maknanya.
Sama juga dengan kehidupan kita,
Allah dah tulis jalan kehidupan kita,Setiap apa yang berlaku,ada hikmahnya.
So,hadapai dengan tenang apa juga cubaan melanda."

Mendalam kata-kata tu.. terkesan dalam hati sanubari..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*