Mujhe Dosti Karoge #korang layan tak?


Assalammualaikum.

Mujhe Dosti Karoge..siapa sedang tengok tu?!...kita GENG!.hehehe.

pssst..eca pun kaki hindi tau.korang je tak tahu agaknya.Mujhe Dosti Karoge antara cerita yang eca minat sejak dari dulu.Ulanglah berapa kali pun,konfirm tak bosan.Sebab ;;.....


1) Pelakon utama filem ne,Hirthik Roshan,Rani M. & Kareena Kapoor antara favourite pelakon eca.Lakonan mantap weiii.menari pun lengok baik...tak kaku sangat.

2) Lagu-lagu yang BEST dan menghiburkan.Kebanyakan lagu dalam filem ini memang memuaskan hati..catchy sangat dan senang je nak hafal.Selain tu,ada satu scene yang menghimpunkan lagu-lagu lama dari cerita hindi yang popular sebelum ne.

Fakta tentang filem Mujhe Dosti Karoge ::
Genre : Romantik
Release Date : 9 August 2002 (waktu eca form 1,sekarang dah tahun akhir di kolej)
Duration(masa) : 159 minit. (filem hindi takde 60minit oke?!)

*sweet*

kekuatan dalam filem Mujhe Dosti Karoge antaranya ialah medley lagu-lagu hindi dari filem-filem hindi yang popular tu,jom kita nyanyi sama-sama ;;




antara lagu yang terdapat dalam medley ini dipetik dari sini :


  • Naya Daur - Ude Jab Jab Zulfe Teri
  • Kaho Na Pyaar Hai
  • Dil Apna Aur Preet Parai - Ajeeb Dastan Hai Yeh
  • Andaaz - Zindagi Ek Safar
  • Kuch Kuch Hota Hai
  • Dilwale Dulhania Le Jayenge - Mehndi Laga Ke Rakhna

Bagi eca,filem ini mengajar erti sebuah persahabatan dan cinta.Bagaimana kita mengorbankan cinta demi persahabatan dan juga sebaliknya....tapi seperti biasa jugalah,Hindi Movie will ALWAYS have HAPPY ENDING,betul tak?!

What would you do if the one you loved was not actually the one you loved.
What would you do if your best friend was in love with the one you love.
What would you do if your best friends are sacrificing their love for you.

#fikirkan sejenak mengenai ayat diatas!.ermm. 

p/s : yeah,filem dah habis.....and for him (he might reading this),kaho na pyar hai!. (^-^) #ertinya,katakan kau cinta padaku...rawr! #gedik jap boleh?!.

{ 15 comments.. read them below or add one }

Cik Nur Cik Nur 19 April, 2012
xtengok...sbb bz ke lain..hehehe

lama dah xjoin GA atau ape2 yg sewaktu dengannya...

ni pun sj join sebab syarat xketat dan xperlu TAG sesiapa...hehehe.

lagipun esok perak cuti..tu yg tido lambat..hehehehe
dyabunga dyabunga 19 April, 2012
lama tak tgk hindustan..hihi
CikPuan Azizah CikPuan Azizah 19 April, 2012
tengok! best giler.. siap berjurai air mata ni..touching kot.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 19 April, 2012
akak dulu2 minat gak hindi.. skrg ni biasa2 je...

akak singgah sambil ushar2 kete honda..
Hilmirda Daud Hilmirda Daud 19 April, 2012
cerita ni punya pasal lah mlm td tidur lambat... hihihiii
Che rosliza Che mat Che rosliza Che mat 19 April, 2012
akak layan malam tadi hihihi akak suka jalan ceritanya...
sueshe sueshe 20 April, 2012
kite geng..give me 5..hihi..akak pon minat siap beli lg cd cite neh n tgk byk2 kali..best kan???akak mmg minat sgt ngan rani..huhu
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 April, 2012
@Cik Nur bx join GA ye Cik Nur.heehee
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 April, 2012
@dyabunga eh eh,jom tengok lah.best :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 April, 2012
@Che rosliza Che mat eca kalau kt ruma,layan kali2..ada CD :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 April, 2012
@sueshe jom jom jadi geng..eca pun ada CD.amik dari ruma makcik..ingt nnti nak masukkn dlam external pula.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 April, 2012
@sueshe jom jom jadi geng..eca pun ada CD.amik dari ruma makcik..ingt nnti nak masukkn dlam external pula.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*