soalnya hati


Assalammualaikum.

lama tidak membicarakan soal hati dan perasaan dalam blog pink ne kan?!...errr,maksud eca soal cinta!.cover je tu tulis soal hati dan perasaan.(hikhikhik)....
Ceritanya macam ne,awal bulan Mei secara tetiba tu kan,ex-bf eca TEXT me once again.Selalu eca tak layan sangat SMS dia,salah timing.....yela,dah dia SMS waktu orang nak tidur.Betul-betul salah timing tu bro!.Ntah kenapa one night tu,dia SMS dan eca masih online.Tak balas langsung SMS dia,tapi pergi STALK FB dia.boleh pula yer?!.Then,ternampak lah status dia yang baru tukar ,,,

fb ex.ngeee!

perasaan ketika itu,..."uina jo!.ne kali la,sudah ada GF pun mau juga SMS aku.Adeiii,mesti GF suda tidur,tiada kawan SMS ne.tu pasal ko SMS tengah malam!"...oke,fine.jeles agaknya kan?!..at least eca ngaku.Bukan gak tunggu dia nak kapel balik ke apa,dah memang tak nak menerima dia pun.Kalau ada jodoh dengan dia pun,suatu hari nanti Allah SWT akan tunjuk juga depan kita kan?..dan untuk mengingatkan dia yang sudah berstatus 'in a relationship with .....',eca tanya khabar awek dia dulu,baru tanya khabar dia.

seriuosly,sekarang ne memang tak kapel dengan sesapa kecuali dengan Allah dan blog je.Cuma adalah rapat dengan beberapa orang guys ne.eca maksudkan,selalu lah juga SMS,call,3G,webcam and so on.Tapi perasaan tu lebih kepada teman tapi mesra...awak dan saya,kita kawan je kan?!.


memanglah selalu panggil sayang,love...dah dia panggil 'dear'.so,menggediklah kononnya.(at least eca mengakukan?!.hehehe).btw,'dear' dalam bahasa melayu adalah 'sayang' kalau awak tak tahu.Tetiba pula,dia tu warning,"erm,kalau boleh tak nak terikat,means taknak langsung terikat.But,u can SMS me anytime so do I",siap cakap,"if u find someone else and he can takcare of u,just proceed with him"....down gila kan dapat text macam tu.(nak tisulah korang,,,cepat bagi boleh tak?).dah dua kali sebenarnya dia warn macam tu.eca paam maksud dia (pasrah benarnya!) tapi ya,bagi eca,betullah tu.Sementelah eca pun memang taknak kapel dulu buat sementara waktu ne,nak focus dengan study + kerja dulu.So,maybe dia salah anggap juga kot.maksud eca,dia salah anggap kot perasaan eca dekat dia,yela kita anggap dia macam kawan baik je.adik-adik gitu....rapat-rapat gitu.Kalau ada jodoh,itu rahsia Allah SWT.


TAPI,janganlah nak warn ke marah ke apa ke bila pompuan panggil korang 'sayang','love','hubby' bilamana korang sendiri seperti memberi harapan dekat pompuan.HELLO LELAKI,jangan buat perempuan ne perasan boleh tak?...sebab hati dorang ne sensitive..mudah rapuh gitu.paam tak?!

"soalnya hati,sukar dimengerti"..cecece,betul pula kan?!.
Macam dia tu pernah cakap,"soal hati ne susah,tapi hatilah paling senang nak sakit". =.="
If you want to experience love, you have to take the risk.Love's always worth the risk.

{ 18 comments.. read them below or add one }

✿ Cik Nisa ✿ ✿ Cik Nisa ✿ 24 May, 2012
soal ati mmg sukar nak fahami . hee
Uncle Jonni Uncle Jonni 24 May, 2012
friend friend dulu... love love kemudian... huhuhuhu
Riena Haiqal Riena Haiqal 24 May, 2012
betul tu... kadang2 lelaki seperti bagi harapan palsu tempat wanita macam kita ni...
Sebelum kawen dulu memng saya suka ber ym dan chat2 ni tapi kebanyakkannya mo mainkan perasaan jak kan... ui na jooo sakit hati tu juga...
fieda fieda 24 May, 2012
ye la eca..tetiba teringat lagu erra fazira..soalnya hati...
Mrs Lurve Mrs Lurve 24 May, 2012
tp kdg2 kalo ikut hati, boleh binasa jadinya kalo tnpa akal fikiran
Azi Azi 24 May, 2012
hati xboleh menipu..mulut jer cakap lain kan....
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 May, 2012
kdg tu mulut kita ckp lain tp hati lain.. sk xnk mengaku kan..
anisalya anisalya 24 May, 2012
ex je. jgn layan la eca. hehehe... blh gitu?
azizah :) azizah :) 24 May, 2012
hati tak pernah menipu eca... tapi tu la soalnya hati ni sukar untuk di fahami.. lebih2 lagi dalam masalah cintaa...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@azizah :) paling susah nak paam kan?huhuh
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Azi hehehe...mulut je malu2 nak cakap kan?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Mrs Lurve kena juga ikut hati dan minda :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Riena Haiqal nah jo..baru ko tau ka ne?.hahaha..sandi eh.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@fieda haha,jadi..nak karaoke la?

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*