Hari ini cikgu cantik.


Assalammualaikum.


tadi dalam kelas,eca tetiba puji diri sendiri dan pujian itu membuatkan murid-murid daku jadi riuh...oke,salah satu cara untuk tarik perhatian mereka...so far,..my student giving me 100% cooperation and yes,eca dah track kelemahan mereka dan eca akan cari jalan macam mana nak mengajar mereka untuk lebih memahami bahasa inggeris.

nak tahu apa eca cakap...hikhikhikhik,seganlah =.="
...urm,eca cakap, 
"what had happen means what actually happen yesterday or last time...(translate juga dalam BM)..ia bermaksud apa yang terjadi ataupun apa yang berlaku sebelum ini,semalam,kemarin...atau bila-bila masa.For example,...kemarin cikgu tidak lawa,hari ini cikgu cantik"

....dan dan student daku 'gelak sakan' tengok teacher mereka puji diri sendiri.muahahahhaa.dan ye tak malu punye cikgu puji diri sendiri.takpe la,kita takde ehem-ehem,takde orang nak puji.so,nak naik lif kenalah tekan button lif dulu eh?!.hahaha.kadang-kadang gunakan apa yang berlaku pada diri kita mahupun pada persekitaran itu lebih baik dan membuatkan pelajar itu 'cepat tangkap' apa yang berlaku ataupun cepat memahami pelajaran.

ohye,,,,eca dapat freebies dari Kak Azzah.bukan untuk eca je,untuk semua insan yang bergelar-gelar cikguru di Malaysia ini....jom jom ambil freebies doodle comel disini ---> Freebies Guru-Guru.
blog yang ringan dan cukup comel dengan hasil lukisan doodle yang simple dan menarik.
eca suka baca entry yang disampaikan melalui doodle comel,nampak sweet je kan?!.
kalau nak request doodle,boleh la cuba try test tanya kak azzah ye kenkawan sekalian.
jangan tanya eca,eca tangan kasar,tak reti mendoodle.hahaha.
ne dia doodle yang eca siap letakkan nama eca sendiri.


eh,rupa cikgu hari ini?!....esok la upload ye.hahaha.
malu cikgu tunjuk hari ini cikgu cantik.

{ 14 comments.. read them below or add one }

Azi Azi 26 June, 2012
XPE SEKALI SEKALI PUJI DIRI SENDIRI... XSBR NK TGK MUKA CIKGU YG CANTIK TU...
Uncle Jonni Uncle Jonni 27 June, 2012
weewitttttttttt... huhuhu
Opieneon Opieneon 27 June, 2012
semua cikgu memang cantik, hehe
MyMy MyMy 27 June, 2012
takpa..
esok cikgu kompom lagi lawa and cantik hehee
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 27 June, 2012
sekali sekala puji diri sendiri.. hihii
Riena Haiqal Riena Haiqal 27 June, 2012
alahai nda salah pun kalau kita puji diri sendiri kan.. mo harap orang puji, memang nda la kan..
yakin saja bha kan.. :)
Wanieys Wanieys 27 June, 2012
cikgu2 mmg cantik dan lawa :))...Allah S.W.T ciptakan kita semua dengan cantik sekali :)
Mrs Lurve Mrs Lurve 27 June, 2012
hehehe esok cikgu lagi cantik, lusa lagi berseri2
azizah :) azizah :) 27 June, 2012
cikgu2 mesti kelihatan cantik :)
Sop Nama Saya Sop Nama Saya 28 June, 2012
penting untuk cikgu tarik perhatian murid..
banyak cara yg boleh digunakan asal berkesan.. kan? hehehe
Ummi Iman Ummi Iman 28 June, 2012
Oklah mcm tu.. Ceria sikit student nk belajar :)
Yas y Yas y 28 June, 2012
Tetiba teringat dialog citer p romlee lak...hehehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 28 June, 2012
Tak ada siapa nak puji..pujilah diri sendiri betul tak eca hihihi

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*