kisah hujung minggu


Assalammualaikum.


Jam 1.45am...masih berjaga..padahal kena bangun seawal jam 5.30am dan pergi ke sekolah...yer,hari ini hari pertama sesi persekolahan penggal ke-dua.Disebabkan hari ini hari pertama,eca kena pergi pagi dulu,untuk jumpa pengetua,ambil tempat duduk dibilik guru dan ambil jadual kelas.Tapi,masih tak dapat tidur.huhu!!!.
Dari hari sabtu-ahad,eca memang tak dapat online langsung.Malas nak bawa laptop balik kampung,so tinggal je kat rumah parents.Nak bawak broadband balik (online guna vivaz0,broadband pula tertinggal juga!!!.So,memang tak tahu apa-apa perkembangan.Dah balik dari kampung pula,baru lah terhegeh-hegeh baca komen,mcs,email dari kawan-kawan...dan yes,eca terima berita buruk!.

Delete eca delete!!!!
tetiba dua orang kawan eca inbox suh delete gambar,block orang yang tag-tag....haish,tak paam!.Bila update status tanya apa yang terjadi,baru paam!.Apapun,eca doakan kawan kita tu tak apa-apa..ambillah tindakan yang sewajarnya!...dan bagi para suami-suami,yang malu kamu juga.Kerna,maruah isteri ditangan kamu,diakhirat kamu yang dipersoalkan.hukum dunia,mungkin kemenangan ditangan kamu,hukum Allah,siapa tahu?!.

arhh,sudah!Malas nak ambil kisah sangat....yang penting,kawan-kawan tahu itu bukan eca.
Sabtu lalu,pergi kenduri kahwin sepupu.Masa sampai sana,pengantin lelaki pun dah sampai.Eca suka tau!..sebab takyah tunggu lama-lama..hikhikhik.Sampai je,terus ambik makanan..makan..lepak-lepak dan balik!.eh eh,hantar sepupu eca balik rumah dia dulu.Kan sekolah dah tamat cuti.

entry ne memang takde gambar oke?!..entry seterusnya baru eca post gambar banyak-banyak...hehehe :)
"doakan eca dihari pertama ye"





kisah hujung minggu

{ 16 comments.. read them below or add one }

~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 11 June, 2012
Selamat bertugas Eca, mudah2an semua berjalan lancar ye.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 11 June, 2012
oo patut xnmpk eca on9... hihii

slmt bertugas cikgu eca :-)
Cik Rongoks Cik Rongoks 11 June, 2012
selamat bertugas cikgu ! ^^
izan mama mia izan mama mia 11 June, 2012
slmt mula bertugas....
tq sudi jejk saya tapi bkn blog tu, blog 'miaduniaku'...
Riena Haiqal Riena Haiqal 11 June, 2012
Selamat memulakan tugas sebagai guru ya Eca.. buat yang terbaik utk memajukan pelajar2. :)
Cik Nur Cik Nur 11 June, 2012
selamat bertugas cikgu Eca... :)
Ka'Yan Ka'Yan 11 June, 2012
ehh cikgu eca rupanya ni.. hehe
selamat bertugas yerr cikgu :)
fieda fieda 12 June, 2012
tu la..kak fieda ada gak baca status eca kt fb semalam..mcm2 kan eca.tp kak fieda tak nmpk plk gambar2 tu..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 25 June, 2012
@fieda xyah tgk la kak..buka aib org je..xnak terlibat.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*