sudah setuju


Assalammualaikum


Selasa yang lalu,jumpa PK1 (penolong kanan 1) kat sekolah lama eca.yeahh,penolong kanan 1 ne merupakan guru kimia eca dari tahun 2005-2006.Jumpa beliau atas arahan Tuan Pengetua...nak ambil jadual dan urus perkara-perkara berkaitan....dan paling penting,nak minta tandatangan Pengetua/PK 1 untuk surat permohonan menjalankan latihan praktikal di .......

apakah ini?!.....

 itu SAMPUL SURAT RASMI yer kawan-kawan.nak dihantar ke...
Executive (Practicum Training), UNIRAZAK Wilayah Sabah.

dalam tu ada,

dan KAMI (eca dan dua kawan) OFFICIALLY LAPOR DIRI dan persetujuan dari pihak sekolah untuk menjalankan latihan praktikal di SM Lok Yuk Kudat telah diperolehi.Surat ne nak kena hantar ke kolej.

sepanjang dua jam (sejam menunggu,sejam berbincang),banyak ilmu dan informasi yang kami perolehi.
Jadual belum dapat,cuma hari tu kami bincang berkenaan subjek,projek dan lain-lain.

Maybe,eca akan ...
  • ditempatkan ke sidang petang (Form 1 & Form 2) sebab sidang pagi dah penuh.Lagipun ada guru praktikal dari UMS sedang menjalani praktikal mereka.
  • ajar subjek Bahasa Inggeris,dan juga akan ajar subjek Maths atau BM.erm,nak ajar Sains tak dapat.Sebabnya masa SPM dulu eca tak ambil SPM,cuma ambil Kimia,Fizik,Biologi.So,tak boleh ajar Sains.(bayangkanlah cigu BI ajar BM.tunggang langgang lah student daku =.=")
  • akan jadi guru pembimbing untuk Puteri Islam,English Club,Kelab Badminton.aktiviti ko-kum kena aktif lah :)
  • bakal menjadi guru pembantu untuk unit Bimbingan dan Kaunseling.suka-suka nak bagi kaunseling dekat para student..ada yang nak try dulu tak?!.hehehe.
  • mungkin akan involve buat 1 projek untuk sekolah dan dapatkan markah untuk kami bertiga.

cuti sekolah dah nak TAMAT dah!.
Sila-lah anak murid sekalian siapkan kerja sekolah yer.
eca pun nak siap-siap untuk hari pertama.
ohyee,name tag dah buat :)
Siti Ashah atau Ashah?!.
teka teka teka 
^__________^


orang Lembah Klang dan kawasan berhampiran,sila klik SINI.

{ 13 comments.. read them below or add one }

Mrs Lurve Mrs Lurve 07 June, 2012
selamat memulakan pengajaran cikgu eca..ehh anak murid dtg singgah hihihihi
hudahassan ^^ hudahassan ^^ 07 June, 2012
Tahniah ! praktikal jadi cikgu ya . hehehe .

All the best of luck ya :)
sueshe sueshe 07 June, 2012
siti ashah..sbb entry dlu akak pilih nama tuh..hihi
Fadzmie Mohamad Fadzmie Mohamad 07 June, 2012
Memang sekolah menengah ka kau apply, Eca? Aku ingatkan sekolah rendah. =.="
Cik Purple Cik Purple 07 June, 2012
eca.. ko d kudat ka.. uinah.. kalau aku tau.. aku kontek ko bha.. ahahaha.. macam aku ada limpas la nama skola nih hari tu.. ko tinggal memang kudat ka ca?
Cik Purple Cik Purple 07 June, 2012
p/s: eca, aku pi d kg bak2.. ko tinggal mana?
Cik Purple Cik Purple 07 June, 2012
owh.. tmn ehsan aku tau.. tp yg welcome tu kudat tu aku blur2 sikit.. hahaha.. dekat sikuati ka tuh? eh ngam ka nama kg tuh? hehehe..
azizah :) azizah :) 07 June, 2012
hai cikgu siti ashah.. hehe bestnya nak jadi cikgu... mesti comey cikgu ni kan..ngeee~
Sally Yatiey Sally Yatiey 07 June, 2012
Tahniah. hee. Mesti best jadi cikgu, kan :D
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 07 June, 2012
eca dh xsabar nk jupe ANK MURId.. hihiii
Ummi Iman Ummi Iman 07 June, 2012
Jauhnya.. BI & BM :) dah macam guru bahasa pula ;)
Teka Ashah
.........cP~ .........cP~ 07 June, 2012
Salam.

All the best....!!Excitednya dia..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*