alahai,student! [part 2]


Assalammualaikum.

sambung lagi cerita pasal student-student eca.... :)
untuk PART #1,sila klik pautan ini --> alahai,student!

Gelagat Student #3.
situasi : hari rabu,hari ko-kum.guru-guru & pelajar kena mengenakan pakaian unit ko-kum masing-masing.Disebabkan eca takde baju PPIM,eca just wear t-shirt kolej + slacks + kasut bertutup + tudung xpress.So,masuklah pula kelas ganti lagi.....dalam pada sesi nak berkenal-kenalan dengan student,..ada pula student lelaki ne cakap,"teacher,kelas kami ada YUNA..Najewa Letif pun boleh juga teacher.Teacher mau dengar dia nyanyi ka teacher?"....


fine,ingatkan student yang dimaksudkan ne boleh la kononnya main gitar sambil menyanyi...tuptup,..mak aii,pi sekolah dah serupa pi shopping mall you!..kelasss kau nyah!..tudung eh eh,shawl sampai 2lapis,lilit sana,lilit sini.......tak menahan,siap ada brooch bunga felt kat kepala.[teacherpengsan.jpg]


kalau macam ne gaya student p sekolah,alamatnya kalah la cikgu-cikgu.
sedang cikgu pun guna tudung express je tau...ye la,keja banyak.takde masa daku nak lilit selalu
=)


Gelagat Student #4.
situasi : drilling activity.Drilling bermaksud latih tubi..untuk kelas yang lemah,eca suka gunakan drilling.Bukan apa,mereka perlu dilatih lebih...so,suka suruh student takes turn untuk membaca.Dijadikan satu kali,eca sebutlah nama satu student neyh,...."*****,come here and read what your group have wrote"....dia pergi depan,tetiba nangis!.erk,...kenapa kenapa...tell me why!.Teacher bukan mau makan kamu,teacher cuma mau ajar kamu....

The next day pula,eca drills lagi him once again.Alhamdulillah,dia dah boleh ikut eca suruh baca ayat ringkas.So,eca proceed drills 1kelas....For female students,eca sebut lah 'GIRLS!'....then,for male students,eca sebut lah "BOY"....terus semua diam,dan seorang budak lelaki tu berdiri...eca pun terus dengan reaksi,"aik...yang lain?".Sekali eca ingat betul-betul,...rupanya,budak tu nama dia "Boy Bin Azamain".....alamak,macam mana neyh?!...daku pening terus.Then,sebutlah "all boys"....pastu,nak suh budak  Boy ne baca pula,terpaksa sebut nama bapa dia sekali.Proceed dengan kawan dia pula,kawan dia tak nak terus cakap,"teacher tidak sebut nama bapa saya".

student eca

=.="
dorang saja je kan nak kenakan eca?!.

macam-macam ragam student.
tapi terhibur gak daku kat staffroom tu.

{ 16 comments.. read them below or add one }

Riena Haiqal Riena Haiqal 23 July, 2012
ada2 saja perangai dan gaya dorang ni...
aziazib aziazib 23 July, 2012
aduh macam-macam perangai.. ada yang nagis, serius eca dulu akak cikgu bila nak soal ke apa dalam hati memang dup dap dup dap..

eh ada jugak nama yang simple cam tu... boy jer...hihihi.
ruse_nidzan ruse_nidzan 23 July, 2012
Nakal.. tp menghiburkan :)
Miss N™ Miss N™ 23 July, 2012
sian eca.kena buli...hihihi
Masya Masya 23 July, 2012
hihihihi.. hadoilah ...
ayut ayut 23 July, 2012
hahaha..tang nama tu agak klakar.adehh..tp mmg ada ea name mcm tu eca?mm..ad2 je nama ye :)
Unknown Unknown 23 July, 2012
hehe..mcm2 ragam kan budah nih...akal diorg pjg je nak kenakan kita balik...

pnh dulu..sy ajar math utk kelas ni..student x ramai..then bila part dia...dgn air mata hingus meleleh..terkesima jap...pastu tanya kat budak2..pasal apa dia nangis...pastu budak ckp myb dia segan ngn sy..kahkahkah..boleh pulak camtu..dahla dia satu2nya lelaki dlm kelas tu...macam2 je kn..hehe
Unknown Unknown 23 July, 2012
haha, zaman skrang kak.. hehe
Noor Atikah Ramli Noor Atikah Ramli 23 July, 2012
hahahhaa..macam2 perangai boleh jumpe ^^
emarieys emarieys 23 July, 2012
seronok pula baca gelagat diaorang ni,,hehehe...eca nanti akak bank-in yer..thanks a lot
Unknown Unknown 23 July, 2012
hahaa budak2 ni..nakal sungguh
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ 24 July, 2012
hahaha...macam2 ragam kan... ^__^
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 July, 2012
hihii macam2 student eca ni :-)
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 24 July, 2012
macam2 ragam kan budak ni. haaaaaa
Unknown Unknown 24 July, 2012
Last2 teacher lak yg pening dek kerenah derang...hehehehe
Nurul Says Nurul Says 24 July, 2012
lepas kelas dia pg shopping mall la bah tu..apa lg

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*