alahai,student!


Assalammualaikum.

kadang-kadang pening dengan gelagat student-student eca yang pelbagai ragam.32 student dalam kelas,,,,,32 tu lah masing-masing dengan cara tersendiri,sedang cikgu cuma seorang.....Dalam32 orang tu,masuk minggu ke-5,eca dah hafal nama dan kenal muka mereka...especially,budak yang nakal,yang rajin,yang suka menolong,yang suka buat cikgu naik angin.......dan yang suka buat cikgu tergelak sendiri dalam bilik guru mengenangkan hal mereka. *-*

control macho je semua!.grrrr


Gelagat Student #1.
situasi : kantin...cikgu lapar beli makanan oke.then,nampaklah kepala student eca disebalik dinding tempat basuh tangan.......tuptup,dekat depan dia,ada seorang budak perempuan...dalam hati,"aik?!".So,on my way pergi kelas,.....eca pun tanya lah dekat student tersebut.....

eca : siapa tadi tu teacher nampak dekat kantin...macam dating ne?.
him : err,,,teacher nampak?
eca : nampak,tapi teacher malas mau tegur.
him : lama sudah kami kapel teacher,dari tahun 6 lagi....teacher,teacher....diam-diam seja ah.
eca : boleh bah,yang penting dalam kelas teacher jangan buat bising dan buat kerja teacher.
him : yes teacher.

daku bukan mengugut,cuma .....ala,korang paam jugakan.Lagipun,itu eca anggap satu motivasi kepada student eca....bercinta tu tidak salah,asalkan pelajaran diutamakan.Nasiblah student eca taktahu,yang teacher dorang ne tahun 3 dah ada cinta monyet,siap pos surat segala.[padahal kelas sebelah-menyebelah]. =.="


Gelagat Student #2.
situasi : kelas ganti.Masuk kelas tingkatan dua,adalah 3-4 student budak PKBM (persatuan kadet bersatu malaysia) which dorang ne pernah ikut latihan di kem tentera.......bila buat soal selidik dengan mereka,tetiba eca pula kena selidik...
murid1 : teacher punya boyfriend askar ka teacher?
murid 2: dia d kem lok kawi tu ka?
murid 3: teacher,nda best bha di kem tentera tu,..makan pun ikut waktu,lepas tu kami nda dibenarkan makan maggi.
murid 4: teacher pernah pegang senjata?..
eca : >,<"

hikhik...teacher punya boyfriend eh ex-boyfriend NAVY la..bukan tentera darat. ngeee *,*

nak tengok CIKGU CANTIK tak?...
hehehehe (gelakjahat.jpg)



cantik kan?!..cantik kan....hahaha :P

{ 27 comments.. read them below or add one }

Cik Nur Cik Nur 20 July, 2012
syok betul dapat teacher sekepala..! seronok belajar..!
Boni Kacak Boni Kacak 20 July, 2012
hahaha.. macam2 gelagat kan budak2 ni. tapi yang paling nakal tu la yang paling kita kenal kan??hehehehe..

jap2.. pegang senjata??? hahahaha.. len mcam pulak
Riena Haiqal Riena Haiqal 20 July, 2012
hahahaha.. ada saja gelagat durang kan.. ahakzzz, bercinta tapuk2 ya.. heheheheheh.. (^_^)

comel la eca.. selamat bertugas Eca.. (^_^)
:Cikgu Akim: :Cikgu Akim: 20 July, 2012
kdg2 nk glak ja ngn stdnt ni kn.mcm2 rgm..ha2
Aku Penghibur Aku Penghibur 20 July, 2012
sangat jeles... dulu nak jadi cikgu tapi tak tercapai .s.emoga suksess dan jadi cikgu yg baik
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 22 July, 2012
syok betul dapat teacher sekepala..! seronok belajar..!..ingat waktu sekolah dulu..
iTU AKHiL iTU AKHiL 22 July, 2012
tq visit blog sy..
agak menarik pengalaman cikgu hehe..
kekadang untung jadi cikgu ramai anak2 murid yg syg..
gud luck smoga jd cikgu yg hebat..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@Cik Nur murid pun senang nak kongsi dpt cikgu
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@Boni Kacaksgt kenal yg nakal.ahahha.

oi!.debel meaning sungguh
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@Riena Haiqaltu la bha...bertapuk2 lagi mw bercinta
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@iTU AKHiLinsyaallah,amin.Doakan eca :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 23 July, 2012
besh tgk gelagat depa..mcm2 ragam..
Arina Shamsul Arina Shamsul 23 July, 2012
best kalau dapat cikgu yang sporting ni :) kamu orang mana dear? loghat2 student cam duduk sabah pulak :)
nur anis nur anis 23 July, 2012
sporting la teacher ni..:)
Masya Masya 23 July, 2012
cantik... berani cakap tak cantik.. nnt teacher block hihihihihi...

budak² ni mcm² ragamkan.. kene layankan jerlah kerenah mereka .. janji mereka hormat pada kt..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 July, 2012
hehheh kelakar jugak ank murid eca ni :-)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 24 July, 2012
@nur anis hahaha.cikgu dorg ne sengal sikit.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 24 July, 2012
@Masya setakat ne masih hormat lagi.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 24 July, 2012
@IntaNBerliaN akak lum lagi jumpa depan2.sakit kepala je.
Si Matatajam Si Matatajam 30 August, 2012
Macam2 gelagat bebudak ni..tapi depa mesti best sebab dapat cikgu sporting mcm Cikgu Siti ni...hi hi...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*