Padah Salah Taip (blogspot.com)


Assalammualaikum.

hari ini,eca terjah kesemua yang telah drop jeritan kalian di ishoutbox diruangan sidebar eca dan lebih memeranjatkan,bila eca masuk...tetiba macam blog berkisarkan tentang kitab Bible..erkk?!.

kenapa INI TERJADI?.perhatikan gambar dibawah ::

perhatikan alamat blog beliau.


Sebenarnya,eca dah lama tahu,cuma nak gtau korang pula....bila korang nak taip alamat blog korang,pastikan tak salah eja....especially .blogspot.com.Bila korang salah eja,akan masuk pula kat BLOG INI...so,mari elakkan dari salah taip mahupun TYPO untuk mengelakkan benda sebegini dari terjadi.

Mungkin penggunaan DOMAIN berbayar akan membantu mengelakkan  kesemua ini berlaku.cuma RM30 ++ setahun,anda mampu milikinya.klik SINI untuk maklumat lanjut.

semoga lepas ne,ramai yang akan aware tentang alamat blog masing-masing 
bila drop jeritan di ruangan shoutbox eca *-*

{ 31 comments.. read them below or add one }

Fadzmie Fadzmie 21 July, 2012
Kalau guna domain sendiri, tidaklah timbul lagi masalah salah masuk website lain. Haha.
Unknown Unknown 21 July, 2012
astagfirullah.. ni buat takut kan.. tak pasal2 masuk blog itu..huhu ngah berpikir2 nak domain jugak ni..
Unknown Unknown 21 July, 2012
tertukar satu huruf jek kan ? dasat2 .

Huda pon tgh baca2 psl domain nih . heheh . mane lah tauu . sesajeee tgk :)
Suhana Shuib Suhana Shuib 21 July, 2012
kena lebih prihatin lenkali.. tq tuk info tu..
Riena Haiqal Riena Haiqal 21 July, 2012
eiii bikin takut juga ya... thanx for sharing Eca..
fieda fieda 21 July, 2012
uii..tersilap satu huruf terus ke blog lain..huhu
Miss N™ Miss N™ 21 July, 2012
betul tu..bukan blog org lain..blog kita pun kalau salah taip blogspot tu mmg akan ke page yg sama..
gnesop gnesop 21 July, 2012
dlm SEO analisis, ada cadangan2 kemunginan akan salah typo. pihak dorang telah beli semua domain tersebut utk dapat trafik dr kesilapan typo.. mmg biasa salah typo :) dorang domain lg murah (duit dorang) US9.9 jer..
sal ya sal ya 22 July, 2012
jarang tinggalkan kat shoutbox kecuali melawat tp dia orang tak ada entri baru. dan jarang jugak jejak kasih ikut shoutbox sbb selalunya tgglkan iklan je kat situ.
Unknown Unknown 22 July, 2012
hamboih.. siap pomote domain lagi tu..hehehe
ruse_nidzan ruse_nidzan 22 July, 2012
Leceh juga nk tggl link d shoutbox kan? Sebab kena taip. Tu yg salah2 ;)
Cikrosecute Cikrosecute 22 July, 2012
eiii bikin takut juga ya... thanx for sharing Eca..
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 22 July, 2012
emmmm... dh ada domain. santai leeza belum ... heeee...
peringatan yg baik ni. mekasih.
Unknown Unknown 22 July, 2012
pernah terbaca yg ni..then sy pn buat la edisi siasat..terkejutnya..rs mcm tersentap je..trus pangkah X...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 23 July, 2012
@anisalya paling tak suka iklan bagai :P
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 23 July, 2012
@Ummi Iman a'ah..tpi tu optional dah klu xnak tglkan komen
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 July, 2012
kne berhati2 taip ni...
hazwan hairy hazwan hairy 27 July, 2012
bahahahah!!pening gila lah..uwrghhh

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*