alahai teacher #1.


Assalammualaikum.

selalu cerita pasal student seja kan?!.kali ini,eca nak cerita pasal eca dengan cikgu-cikgu yang lain pula.korang ingat cikgu ne semua nerd-nerd..oke,fine...cikgu adalah pembuli tegar,tu pasal anak murid banyak kerjasekolah,dek kerana cikgu dia la tu,suka sangat bagi kerja sekolah bawa balik rumah!.eh eh,sebenarnya....cikgu bagi kerja sekolah,supaya murid lebih faham,BETULKAN?!.



oke,here's the story.

kisah #1.
baru balik dari 'relief class",buka laptop + susun buku student untuk disemak.

cikgu 1 : Asha,bila bertunang?
me : ah?..macam mau bertunang,calon pun tiada lagi.
cikgu 1 : hah,bujang lagi lah ne?!..jangan lama-lama.
me : muda lagi cikgu.....belum lagi 30,belum lagi 25...baru 23.
cikgu 1 : cikgu cakap tunang dulu,tak payah tunggu 25,30....tunang dulu.
me : belajar lagi ne cikgu....lagipun tiada calon.pelan-pelanlah.dulukan la yang senior-senior..tu cikgu *** tu.
cikgu 1 : jangan memilih,jangan tunggu umur lanjut...kang jadi macam sorang ne,umur dah 30 neyh,tak kawen-kawen lagi.
me : nah,bagi dia kawen la dulu cikgu,saya muda lagi.
cikgu 1 : kamu nak dia?.dia bujang lagi ne.
me : adooi cikgu!.
susah betul juga kalau bujang ne..asyik dikenen-kenenkan seja!.Habis blushing muka eca masa tu,tapi lagi blushing muka dia...hahahaha.Nasib tak ramai guru dalam bilik guru tu,kalau tak,habislah daku dikenen-kenenkan lagi...tolonglah cikgu,saya sudah ada CALON (kononnya).[betul eh dia BUJANG?!...borang ada?!.hahahaha]

kisah #2.
tengah online.

cikgu 1 : eh,buat apa tu cikgu?
me : takda apa cikgu.
cikgu 1 : blog tu..
me : sekali-sekala blog cikgu.
cikgu 1 : blogger tegar la neyh?
me : takde lah cikgu.
cikgu 1 : suka betul berblog cikgu.
me : isi masa lapang cikgu.
Jangan je dia baca blog eca sudah!.ngeee...habislah daku dikenakan lagi.Asal cikgu tu lalu belakang eca,memang eca akan cepat-cepat buka tab lain..buka email la...cover line sikit.hahaha. XD

eca kononnya dah berTEKAD.
taknak bagi cikgu-cikgu,murid-murid tahu 
Blog,FB.Twitter eca.kalau boleh,TAKNAK sehingga TAMAT praktikal ne.
lepas tu,nak skodeng FB ke,retweet ke,baca blog ne ke,
dipersilakan....sepanjang praktikal ne,taknak la kononnya tak nak sosial sangat dekat laman sosial ne.
ngeee ^___^

{ 15 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine 09 August, 2012
hahaha...muda lagi tp kak kawin dlu umur 20
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 09 August, 2012
haha,t terkantoi gak tu cikgu eca..ngeh2..
Unknown Unknown 09 August, 2012
budak2 sekarang advance..semua nak tanya..hehee
ayut ayut 09 August, 2012
kes 1: nasib klu tgh bujang..ad aje yg taye soalan cepumas mcm tu.hahaha
kes 2: mmg better org tak tau..nnt mcm tak best je dyorg dh tahu.hihihi

ragam2 menjadi seorg guru.slmt bru praktikal.jd cikgu btul nnt lg mcm2 agknya ragam :)
Riena Haiqal Riena Haiqal 09 August, 2012
alahai cikgu.. macam2 ragam la cikgu yang suka kenen2 kan ni. (^_^)
Unknown Unknown 09 August, 2012
ooo.. cigu2 rupanya eca ni.. hihihi..
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 09 August, 2012
sama lah kita. masa praktikel haaaaaa
Cikrosecute Cikrosecute 09 August, 2012
comel cikgu eca nie hihihi
Miss N™ Miss N™ 09 August, 2012
nanti nak bocorkanlah link blog eca..hihihi
izz iizza izz iizza 09 August, 2012
mesti diorg excited nk tahu tu..:)
gnesop gnesop 10 August, 2012
belum lagi posting..
kalau dah posting, umur makin meningkat, makin ramai yg dok mengacau nanti... hehehe
Unknown Unknown 10 August, 2012
hah.. kalau dah kantoi tu, kompem merebak lepas ni...hehehe
Shida Radzuan Shida Radzuan 10 August, 2012
wahhh syok juga on9 kat skolah kalo xde keje ann hehee..hati2 kang femes satu skolah blog eca hehee :P
Kancil 8349 Kancil 8349 10 August, 2012
kita berblog pun ada tujuan..untuk berkongsi maklumat dan mencari maklumat...nanti ada plak yang dikatakan katak di bawah tempurung atau nama baharunya katak di dalam perigi buta....

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*