Border pada gambar.


Assalammualaikum.

Border pada gambar ada yang disediakan oleh template ada juga tidak.Border ini boleh kita tambah,buang dan ubah mengikut citarasa sendiri.Jom try ::

1) Buka
    (old interface) Dashboard - Design - Edit HTML.
    (new interface) Dashboard - Template - Edit HTML - Proceed.

2) cari kod ini :
     /* Posts
     ----------------------------------------------- */

3) Dibawah kod (2),cari kod berikut :
    .post {

4) Selepas itu,tambahkan/ubah suai kod ini :
   .post img {
    border : 2px solid #000000;
    }


ubahsuai border tersebut:
a) saiz - 2px,nak tambah cuma tambahkan angka ke 3px,4px,5px etc.
b) jenis border :


c) warna - #000000,untuk ubah jenis warna,semak kod di SINI.

kalau nak BUANG,just ubah 2px - 0px je oke?!.
nak tengok contoh yang eca berjaya buat,terjah Ema Blog.


so,mudah seja kan?!.Anda pun boleh ubah bila-bila masa.
oh ya...untuk sesiapa saja yang inginkan tutorial blog dari eca,
boleh PM eca melalui FB -> Eca Dwinky Asha
ataupun email -> ecasha.89@gmail.com

kalau rasa TUTORIAL ini BERGUNA,tolong eca klik apa yang patut,tambah pendapatan gitu =)

{ 7 comments.. read them below or add one }

Cik Nur Cik Nur 05 August, 2012
eca bab2 tutorial ni mmg hebat eh.. :)
KiD KiD 05 August, 2012
nice tutorial dari eca.. =)
D'ya Marshmello D'ya Marshmello 05 August, 2012
nice tutor. dh lame dh cari tutor ni good job !

NEW UPDATED : Just Forget About The Past
azizah :) azizah :) 05 August, 2012
bab toturial ni jijah suka buat mane yg sesuai untuk blog..hehe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 06 August, 2012
bagus eca... pandai buat toturial...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*