Border pada gambar.


Assalammualaikum.

Border pada gambar ada yang disediakan oleh template ada juga tidak.Border ini boleh kita tambah,buang dan ubah mengikut citarasa sendiri.Jom try ::

1) Buka
    (old interface) Dashboard - Design - Edit HTML.
    (new interface) Dashboard - Template - Edit HTML - Proceed.

2) cari kod ini :
     /* Posts
     ----------------------------------------------- */

3) Dibawah kod (2),cari kod berikut :
    .post {

4) Selepas itu,tambahkan/ubah suai kod ini :
   .post img {
    border : 2px solid #000000;
    }


ubahsuai border tersebut:
a) saiz - 2px,nak tambah cuma tambahkan angka ke 3px,4px,5px etc.
b) jenis border :


c) warna - #000000,untuk ubah jenis warna,semak kod di SINI.

kalau nak BUANG,just ubah 2px - 0px je oke?!.
nak tengok contoh yang eca berjaya buat,terjah Ema Blog.


so,mudah seja kan?!.Anda pun boleh ubah bila-bila masa.
oh ya...untuk sesiapa saja yang inginkan tutorial blog dari eca,
boleh PM eca melalui FB -> Eca Dwinky Asha
ataupun email -> ecasha.89@gmail.com

kalau rasa TUTORIAL ini BERGUNA,tolong eca klik apa yang patut,tambah pendapatan gitu =)

{ 7 comments.. read them below or add one }

Miss N™ Miss N™ 05 August, 2012
eca bab2 tutorial ni mmg hebat eh.. :)
KiD KiD 05 August, 2012
nice tutorial dari eca.. =)
D'ya Marshmello D'ya Marshmello 05 August, 2012
nice tutor. dh lame dh cari tutor ni good job !

NEW UPDATED : Just Forget About The Past
Unknown Unknown 05 August, 2012
bab toturial ni jijah suka buat mane yg sesuai untuk blog..hehe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 06 August, 2012
bagus eca... pandai buat toturial...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*