Kelebihan Google+.


Assalammualaikum.

Google+,satu lagi produk dari Google.Laman sosial seumpana FB,Twitter ini  memberi kelebihan kepada para penggunanya,terutama blogger macam kita ne.Memula memang eca buta pasal Google+,tapi setelah lakukan sedikit sesi pembacaan dan eksperimen,baru eca sedar...Google+ ne pun oke juga.

Jom lihat kelebihan Google+ dari mata eca ::

1) Ping entry terbaru ke Google+.
 melalui gambar diatas,dapat eca simpulkan ping entry terbaru ke Google+ mudah sahaja.
Selepas publish entry kita,akan keluar pop-up seperti diatas.tekan SHARE ataupun CANCEl..tapi takkan nak tekan CANCEL kot.Kalau nak share kat FB,atau retweet kat Twitter mahupun ke mana-mana ping site,kita kena drop/sumbit link,betul kan?!...tapi dengan Google+,lepas update,boleh la terus +1 entry kita.Bila kita re-edit entry sekalipun,tetap akan keluar pop-up macam ne.


2) Tingkatkan carian dalam Carian Google (Google Search).
Ciri-ciri eksklusif pada Google+ membenarkan Google mempunyai maklumat yang lebih baik untuk produk korang seperti entry yang anda share/+1 ke Google+.Ertinya,Google+ ini lebih mesra enjin carian.Apabila korang ataupun orang lain melakukan carian untuk satu-satu keywords,pihak Google akan teruskan ke blog kalian.(jika kena keywordsnya.hikhikhik).

infographic kelebihan Google+,lihat di INFOGRAPIHC.

sebenarnya banyak lagi kelebihan dengan gunakan Google+.Tapi yang eca boleh katakan,entry kita akan cepat terindex dengan google.Yela,produk sendiri,takkan nak dianaktirikan pulakkan.....Google,Google+,Blogger,Youtube memang terbaek!!!.

ohye,entry ini dituliskhas untuk yang KACAK,encik Boni Kacak,sebab beliau baru je terjebak dalam dunia Google+.......harap-harap dah faham hendaknya....eca pun baru gak belajar-belajar ne.and,please kalau rasa entry ini CANTIK,tolong eca ::
1) masuk google.com.my
2) diruangan search taip eyriqazz vs denaihati
3) cari entry eca (ada muka eca dengan url www.ecadwinkyasha.com)
4) klik link berkenaan.
5) klik G+ pada entry berkenaan.
semoga abang kacak faham entry ini.kalau tak faham pun buat-buat faham oke?!.
(sambil cekak pinggang dan sebelah tangan ada rotan!!.cikgu garang neyh!)
#LOL!.

{ 12 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 04 August, 2012
hahahahha..ok2!! saya da faham da.hehehe.. thanks ye eca :)
Miss N™ Miss N™ 04 August, 2012
ini yg baru tu eh...?
Shida Radzuan Shida Radzuan 04 August, 2012
eca..shida pun xgodek habis G+ nih huhuhu...lpas ni nk godekk lebih dlm lg.. :)
Unknown Unknown 05 August, 2012
Bagus rupanya Google+ ni :) hee
gnesop gnesop 05 August, 2012
jangan lupa selalu share pada G+ dan cari ramai follower :)
rAIHan rAIHan 05 August, 2012
raihan pon tak faham sgt G+ nie at first. skg dah tahu apa fungsinya..^^
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 05 August, 2012
ohh boleh tingkat dlm pencarian google erk. ok.
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 05 August, 2012
leeza punya tak ada plak yg auto mcm tu. hmmmm
Cikrosecute Cikrosecute 05 August, 2012
nice tuto..boleh cuba nanti..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 06 August, 2012
akak xguna pun G+ tp mcm ok je ni...
Unknown Unknown 06 August, 2012
wah..banyak jugak kelebihannya yer..jijah ignore je benda ni.hehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*