Pergimu Tak Kembali temanku.


Assalammualaikum.

Masih ingat tak cerita kawan-kawan eca yang kemalangan jalan raya lebih kurang 4bulan yang lalu?Seorang dari mereka meninggal dunia di tempat kejadian,seorang lagi meninggal dunia di Hospital Kota Belud,manakala seorang lagi dikejarkan ke SMC Damai.

refresh kejap himpunan kisah ini di entry berikut : Lepaking Team

Tengahari tadi,eca dapat panggilan inform pemergian seorang teman,kak Rain (selalu sebut dalam blog Miss Rain).....pemergian beliau di Hospital Tawau pagi ini dan akan dikebumikan petang ini juga.

last outing of Lepaking Team.dekat tepi kami tu tentera-tentera.
kak rain cakap, "gilak ne tentera,...pilak juga dia cari di Sabah ne,sudahlah teda IC,cuba dia ngurat kita,kita ne kan single".


Kini,tiada sudah orang mahu dengar cerita eca..teda sudah yang bersemangat mahu kurus sama-sama.
pemergian arwah,eca rasakan sangat.rindu arwah.dari tahun 2010 tinggal bersama dalam satu bilik,
lepas tu November 2010,menyewa apartment bersama-sama.pergi McD sama-sama,makan KFC sama-sama,tengok wayang sama-sama.teman online sampai larut malam pun bersam-sama.
kini beliau dijemput Ilahi,pada Hari Lahirnya...apapun,eca tetap nak ucapkan ::
"Selamat  Ulang Tahun Kak Rain,.....nasihat kau aku ingat sampai bila-bila.Tiada teman yang mungkin akan menggantikan tempat kau di hati aku.Aku ingat janji akan lupakan dia,aku ingat janji dengan kau.Paling aku ingat kita berdua off TV sebab time tu tengak cerita hantu di TV3...dua-dua penakutkan?!....hahaha,tapi lepas off TV, boleh pula kita dua pergi keluar di kedai luar apartment beli cola + keropok,pastu bercerita depan dewan sampai kul 3pagi.....sampai sekuriti pun geleng kepala dengan kita kan?!..Sampai rumah,terus cuci kaki dan tidur,kepenatan kita bercerita kan kak?!.macam nda habis-habis cerita kita dua.Kak,semoga kau tenang disana.Sampaikan salam buat mereka dua yang lebih dahulu kak...jumpa sudah kau dengan arwah babah mu kak,itu yang kau rindu selalu kan kak?..al-fatihah".
Al-Fatihah.
Dari DIA kita datang,kepada DIA kita kembali.

{ 12 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown 13 August, 2012
Al-Fatihah...semoga roh arwah aman di sana...amin...
Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Khumaera Ismail aka Mariam Ismail 13 August, 2012
Innalillah..ya Allah sedihnya..salam takziah buat keluarganya.al fatihah..
Unknown Unknown 13 August, 2012
sabar ya eca . smoga rohnya ditempatkan di tempat org2 yang beriman :)
ayut ayut 13 August, 2012
klu sentiasa brsama mmg pasti trasa khilangannya..takziah Eca.al-Fatihah buat arwah....smga arwah ditempatkan dikalagan orang-orang yang beriman.amin
rAIHan rAIHan 13 August, 2012
takziah buat arwah..
Unknown Unknown 13 August, 2012
Alfatihah..moga rohnya di cucuri rahmat Allah!
Unknown Unknown 13 August, 2012
alfathah untuk nya. :(
Unknown Unknown 14 August, 2012
masa ni lah awak kena sedekahkan al-fatihah banyak2 kepada beliau.. doa daripada keluarga dan sahabat amat diperlukan beliau di alam 'sana'..
Riena Haiqal Riena Haiqal 14 August, 2012
Al-fatihah.. semoga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. Amin
Shida Radzuan Shida Radzuan 14 August, 2012
alfatihah..salam takziah eca huhuh sedih baca huhuhu~

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*