Apply dan Renew Exabytes


Assalammualaikum.

nak apply banner exabytes bukan mudah.ye lah TRAFFIK diatas 350 UV sahaja layak untuk apply exabytes....so,untuk menjadi salah satu partner mereka,kenalah maintain traffik dulu kan?..350UV memang payah jika anda hanya duduk diam tanpa lakukan apa-apa strategi..betul tak?!.seperti yang dijanjikan pada entry tengahari tadi,kali ne eca akan ulas dan inform bagaimana korang boleh apply banner exabytes tersebut.
Bagaimana nak APPLY EXABYTES?
1) Print screen UV sebulan yang lalu. ( boleh ambil dari Nuffnang Analytics )
2) Emailkan UV tersebut ke marketing@exabytes.com.my3) Tunggu balasan email dari EXABYTES.
4) Lengkapkan invoice yang di'attach' dalam email tersebut.Pastikan anda melengkapkan dengan betul.
5) Email kembali kepada EXABYTES invoice yang telah lengkap.
6) Tunggu email yang berikan anda 'banner script' dari EXABYTES.
7) Bila da dapat banner,boleh la pasangkan selama 3 bulan ye.
8) Lepas tu,email kembali kepada EXABYTES untuk inform yang korang da letakkan banner script pada blog korang!.
9) Biarkan banner selama 3 bulan oke?!..itu perjanjiannya.
Bagaimana pula nak RENEW EXABYTES?
1) Apabila banner lama sudah hampir tamat (eca cadangkan dua minggu sebelum tarikh akhir),ulang langkah  1 - 3 diatas.
2) Dalam email kamu,INFORM yang kamu merupakan salah seorang 'advertising partner' EXABYTES. (means kamu dah letakkan iklan sebelum ini)
3) INFORM juga berapa lama lagi iklan kamu akan TAMAT.
4) Selepas itu,ulang langkah 3 - 9 yer (",)
Berapa lama CEK EXABYTES akan diproses?
1) Selepas letak BANNER EXABYTES dalam blog,EMAIL kepada mereka dan beritahu.
2) Pihak EXABYTES akan memulakan proses siapkan cek anda.
3) Tunggu dalam 3-4 minggu.Kalau dalam masa 3 minggu tu,kamu boleh EMAILkan kepada EXABYTES dan tanya mengenai status cek tersebut (sekadar puaskan hati kamu,tak yah risau-risau)
4) Dalam masa 4-5 minggu,cek kamu akan sampai ke alamat yang kamu sertakan dalam invoice tu.(So,pastikan alamat tu betul!!!)
5) Bila cek da sampai,jangan dok buat pekasam pulak yer.Terus ke bank anda.Isi borang CHEQUE DEPOSIT dan masukkan ke dalam mesin tu.
6) Selepas 3hari bekerja,cek akaun bank kamu.Dah ada lerr tu :)
PENTING!!!.
Segala email (selepas confirmation) kepada pihak exabytes,kamu hendaklah sertakan sekali kod kamu.Email kali pertama tak perlu lah,cuma email kali kedua dan seterusnya..kamu akan diberikan satu KOD contoh macam ini --> [123D 456789E 0123F] 100 Blogger Ads Programme...sila letakkan KOD ini pada (subject) di email kamu tu!.

INFORMASI dari pihak NUFFNANG ::
bagi yang takut akan kehilangan STATUS Gliterati tu,jangan risau!.Takkan effect lah hanya dengan letakkan banner script.Macam eca kan,eca tak dapat CPUV(BE) lepas je letakkan banner ini..eca hantar ticket kepada pihak nuffnang dan tanya kenapa tak dapat BE.jawapan mereka,"TIDAK sama sekali.Malah perkhidmatan website nuffnang juga adalah melalui exabytes!"..wah,kiranya hosting nuffnang,beli dari exabytes ke?..camtu eh?!.hahahaha *tetiba*

INFORMASI terbaru dari pihak exabytes ::
we pay according to the UV of your blog.
means here,,,semakin tinggi UV kamu,semakin tinggi juga apa AMOUNT yang akan kamu perolehi..so,mari tinggikan traffik =)


cek pertama dan kedua...insyaallah,cek ketiga bulan 12 nanti.hahaha.#tetiba lak :P



{ 23 comments.. read them below or add one }

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 25 September, 2012
wah bagus nih.. penerangan yg sgt jelas dr eca.. :-)
Riena Haiqal Riena Haiqal 25 September, 2012
telan liur jap.. nak try jak la mana tau rezeki..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 25 September, 2012
wah..gtu ea..tp trfik tak tnggi.tak lyk la na apply lg..hihi.
Budak Felda Budak Felda 25 September, 2012
ajarkan nk cuba la eca...:)
azizah :) azizah :) 25 September, 2012
Terbaik eca ..mmg detail penerangan ni..jijah pon nk renew.
ayut ayut 25 September, 2012
nak cecah seratus lebih pon berpeluh...hihihi..nnt pasni cek ke3 pulak ea ecah :)
boni kacak boni kacak 25 September, 2012
mohon share kan tips macma mana nak upkan traffic dan boleh hit uv lebih daripada 300 sehari..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 26 September, 2012
Tak mampu jugak nak beri UV...bukan selalu mengadap blog...
aku eryati aku eryati 26 September, 2012
heheheh..UV sy dah jatuh teruk sejak tukar URL..ekekek
eza miza eza miza 27 September, 2012
wahh..ok eca.. t bleh sis try
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 02 October, 2012
pena gak buat ni tp reject huhuh..uv xcukup
Si Matatajam Si Matatajam 04 October, 2012
UV tu untuk sehari ka Eca?
Aku Penghibur Aku Penghibur 29 October, 2012
sangat berguna ...saye dah dapat hasilnye
adyna adyna 29 October, 2012
info yg bagus..

akak dah tak ltk ad exabytes.. nuffn je.. tp akak beli domain kat exabytes :)
boni kacak boni kacak 30 October, 2012
terima kasih eca sayang utk info ni :P
adyna adyna 13 November, 2012
eca means kalau tak hantar email, tp letak iklan exabytes tak dapat ape2 lah ek ..musykil lak akak :0
TiranaAduka TiranaAduka 17 January, 2013
salam eca
Salam kenal dari tirana aduka..
Info yg mantap
Sheila Salim Sheila Salim 22 January, 2013
Assalamualaikum eca, sheila datang jenguk ni. hehe. tapi nuffnang sheila takleh nak buat dekat blog Triple S. nape ntah, pending lama gila since blogging dah masuk 4 tahun. eca boleh tlg sheila tak? hehe
SCG Owner AnirahAzuri SCG Owner AnirahAzuri 06 February, 2013
Terbaik.. boleh dijadikan panduan :) thanks...

http://anirahazuri.blogspot.com/2013/02/blogger-belia-blogger-cool.html

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*