Camne ekh?!


Assalammualaikum.

Seperti yang dijanjikan,hari ini akan jalankan satu lagi SURVEY BLOGGER.ngeee *-*,tapi kali ne,takde kaitan dengan blog pulak yer.....kali ini jalankan SURVEY bertemakan kehidupan.sedia tak ne kemukakan pendapat masing-masing atau mungkin menceritakan pengalaman masing-masing (",)

Here the survey goes in ::
BAGAIMANA NAK KENALKAN TEMAN ISTIMEWA KORANG KEPADA IBUBAPA & AHLI KELUARGA KORANG?!..
kira first time gitau ne pasangan korang dan juga first time bawa jumpa :)


hah,jawab-jawab survey.....kot-kot leh timba pengalaman.
manalah tau,satu hari nanti ditakdirkan Allah SWT jodoh untuk kami.
nak bawa 'dia' tu jumpa,maybe akan ketar-ketar gak kepala lutut ne.
(*-*)


tak perlu buat entry eh...just drop kat kotak komen tu je =)
komen anda akan diUPDATE minggu hadapan.
Camne ekh?!

{ 26 comments.. read them below or add one }

nurazzah8 nurazzah8 20 September, 2012
Salam Perkenalan,

cantik blog ni..banyak info ..dan ramai followers juga..akak dah jadi follower you..hrp dapat follow blog akak semula ..

Thanks.
Kak Azzah8
Riena Haiqal Riena Haiqal 20 September, 2012
ehm, masa mula2 saya mo kenalkan sidia ni pada ahli keluarga, memang kena cerita latar belakang dia, dimana dia tinggal dan ciri-ciri dia..hampir setiap hari la mo ambik hati dorang ni supaya terima dia dulu. memang banyak la saya ceritakan pada dorang sampai la dorang cakap dorang mo jumpa dia. adui bukan lagi dia yang terketar-ketar, dengan saya sekali berketar.. masa first time jumpa tu hari raya haji. so memang la guna baju melayu kan..tapi akhirnya bila dah jumpa alahai macam ahli keluarga sendiri pulak gayanya.. tidak ada yang perlu ditakutkan.
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 20 September, 2012
berterus terang dgn mak abah. then kalau mak abah kata bawalah jumpa, on terus. keluar pasni pon ok coz mak abah dah tau dgn sape.. =)

itula cara yui.hihi.
Zatil Hulwani Zatil Hulwani 20 September, 2012
eca...ni nak kene buat entry ke xyah? hehehe...klu sy dulu...sy gtau dulu dah ade someone..pastu abah minta sy bawak ke rumah..macam tu jugak sebelah dia....alhamdulillah keluarga kedua-dua belah restu...kami couple since 2004...tunang 2010 dan kawin 2012...alhamdulillah...hehe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 20 September, 2012
1st sekali dah sah2 lah kene inform family dulu pasal hubungan kita n lepas tu baru bagitahu yg si dia nak datang rumah.. nak lagi senang ajak dia datang time ada buat majlis pe2.. mcm kenduri ke.. hihii... ntahla, akak xpakar..

Mrs Velentine Mrs Velentine 20 September, 2012
sya dlu bercinta lama juga tp mak ayah tau..jd ada 1 hari sya bawa ke rumah kenalkan ngan mak ayah..mcm 2 jak..xda yg berbunga2 pun
ayut ayut 20 September, 2012
fikir jap...hahaha

mmg 1st step kita kena cakapla.ala2 briefing cikit dgn sape kawan.masa tu leh cakapla niat dia nak bjmpe.Tanya blh tak.Kalau dh family ckp bwaklah...bawak jela..hihi.Ikutkan dulu cite gan akak/abg plg dkat gan kita.mesti nnt akak/abg tu akan cite dgn yg len..dh gitu...kite smbg jela cite yg telah di bwak tu :)

ha...tu ayut. :)
c!kon!ech!c c!kon!ech!c 20 September, 2012
hye ecah...lme da x melawat blog awak nie.....suke la survey awak nie...
sye pon ade mslh yg sme dengan survey awak...sye da lme nk knlkan gan family tapi takot...jdik selama 8 taun sye cple gan dye...xpernah sekali pon bwk jmpe fmily n knl2 kn..tapi sye sgt2 mengenali ibu bapa die....urhmmm buntu....plus gan malu...!
hazwan hairy hazwan hairy 20 September, 2012
xde yg istimewa...bahahah
CikNana CikNana 20 September, 2012
wah,best punya survey.aku dulu kan,masa tu kami dua belum lagi bercinta.masih kawan kawan lagi,ntah la ngapa bawa dia p jumpa fmily.lepas dari hari tu,tetiba ada rasa love pula.oh my,mungkin sebab kena tuduh dia tu lah si lelaki kesayangan kali,Jadi dorng keluarga mendoakan kami berdua.Sekarang betul2 jadi dah,Alhamdulillah..:)
fieda fieda 20 September, 2012
kalau kak fieda la dulu mula2 sembang2 la dgn family pasal sidia..pastu dah lama sikit barulah ajak dia dtg umah...kata ada wat mkn2 sikit..hihihi
rAIHan rAIHan 20 September, 2012
alamak..takde pengalaman nak share. hehe~
syiela syiela 20 September, 2012
mula2 citer kat mak dulu (mungkin dia yg dekat di hati) kemudian bawa ke rumah untuk mak kenal lebih lanjut.Dan dapatkan penilaian dari ahli keluarga yg lain.. ketar lutut weh :)
Crew Fathi Crew Fathi 20 September, 2012
kalau wa nk kenalkan awek wa kat family.. senang aja.. bawa ja terus time raya.. hahaha.. then.. time tu la family nk interview si awek wa tu.. hahaha.. jenuh nk jawab.. haha
azizah :) azizah :) 20 September, 2012
jijah dulu takde kenal2 jumpa makayah pon.. tp makayah tahu sebab dia selalu call tepon rumah,datang raya dengan kawan2 dia..dari situ ayahmak kenal dia..hehe almaklumlah masa tu kan masing2 sekolah menengah...hehe dorang kata cinta monyet je kawan2.. hahahaha :p
Papa Mifz Papa Mifz 20 September, 2012
ketar2 tuh takleh elak dah...sure akan ketar nyer la...hehe
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 20 September, 2012
ckp dekat mak ad mbe nak dtg umah .. hehe
boni kacak boni kacak 20 September, 2012
masukkan dalam paper dulu. buat pengumuman kat paper. jadi, bila nak kenalkan kat keluarga, dah tak jadi masalah dah.
eza miza eza miza 20 September, 2012
weehuuu... tajuk best neh... terpaksa mengimbau kenangan lama balik... kikiki...

*alamak... encik suami mengorat kak eza depan mama.. dia cakap "mak, cek nak ngorat kaklong boleh?" mama bg green light ja.. hehe... bermula di situ la.. mama sendiri ajak dia mai umah berkenalan.. hahaha...

p/s:macam lari tajuk ja kak eza ni.. ehhehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 20 September, 2012
@boni kacak ang inggat 'kwn' aku artis?.hahaha :P
Si Matatajam Si Matatajam 20 September, 2012
Masa M dulu..M buat makan2 skit kat umah pastu jemput Si Dia my hubby la skang ni kan..masa tu la kenalkan kat my parents
shidaR shidaR 21 September, 2012
eca..rasanya eca sembg dlu tntg hal dia pda famly nnt ttbe bawa terus xla smua nga2 tah sape2 eca bawa kan..so nnt bila smua dah kenal dah tau siapa sidia dan sbgainya..baru lah ajak jmpa fmly :)
dyabunga dyabunga 21 September, 2012
dia xpernah kenalkan lgi.haha
Azi Azi 24 September, 2012
be natural jer...

seingat akak dulu akak sms 6 bulan baru jupe husband, perkenalkan secara khusus kat ayah xde rasanya...

Tp husband selalu berhubung ngan kakak melalui phone, then bila lama2 dh jupe automatik husband tegur ayah then bawak mak ayah dia tuk meminang... hi3...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 02 October, 2012
sha kan..cra sha perkenalkan MR A ngn parents sha.. sha gtau MR A dtg p uma perkenalkan diri sndri haha...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*