Cek EXABYTES kali ke-dua.


Assalammualaikum

Alhamdulillah,cek exabytes kali ke-dua dah selamat sampai sebelum eca memulakan pengajian semester akhir ini.yer.Overall,eca memang puashati dengan exabytes dan eca anggap hasil ini sebagai satu bonus dalam berblogging.
bakal dimasukkan ke dalam mesin petang ne,,,,,
siapa nak teman eca g bank?


Pengalaman eca bersama EXABYTES.
Pertama kali eca apply,dorang kata oke tapi then nak minta UV untuk 2bulan.Naik hairan eca.So,eca biarkan dulu bagi traffik stabil (oh ye,sebelum tu,eca dapat traffik percuma menang contest SEO dulu,yang tu kot effect..eca sendiri tak pasti).Selepas dua minggu macam tu,eca send sekali lagi untuk APPLY.Alhamdulillah,kali tu takde banyak hal.Dorang terus bagi eca invoice untuk dilengkapkan.Lepas letakkan banner dalam sebulan,cek dah sampai!.

Lagi dua minggu nak tamat banner pertama (tempoh banner adalah dari 16 May - 16 August),eca ulang balik untuk APPLY banner script.Dalam email tu,eca sertakan printscreen UV dari Nuffnang juga Statistik Blog (blogger.com) sendiri.Juga INFORM yang eca masih ada dua minggu sebelum banner pertama TAMAT.Alhamdulillah,tak sampai seminggu,dorang bagi eca invoice untuk dilengkapkan.


Dorang bagi banner script tu awal tau!.Tapi eca email kat dorang,eca HANYA AKAN LETAKKAN BANNER SCRIP yang baru selepas 16 August (muktamad).So far,dorang takde masalah pun.Lepas 16 August tu,eca letakkan lah banner baru dan INFORM kepada mereka.

Tunggu dan tunggu la cek sampai ke tangan eca kan....lepas 3 minggu,eca EMAIL dan tanya status cek.So,dorang balas,email dah disiapkan penghujung bulan August dan mungkin eca akan terima selewat-lewatnya hujung bulan September...dan JUMAAT lalu,eca terima cek berkenaan.Sebenarnya SABTU baru dapat ditangan...apa tak,bapa simpan SURAT tu  dalam keta,bertindih dengan fail kerja mama....Nasiblah anak dorang ne gatal tangan gi susun fail tu elok-elok...terus TERIAK bila nampak cek tu.

"Ma,,,ini la adik tunggu-tunggu neyh!"...masa tu kat kedai tau,tengah beli barang tuk bawa balik kampung...tak peduli orang lain  yang da pandang semacam kat eca.....yang penting hati bahagia noks!.


Bagaimana nak APPLY Banner tue?..tunggu entry akan datang ye...kalau dimuatkan satu entry,NAIK JULING mata korang semua...jangan risau,eca akan inform semua detail-detail.....sekali dengan apa yang eca emailkan kepada pihak exabytes.(entry dischedule jam12.00am Selasa 25 September)

notakaki :: 16 August - 16 November....bulan 11,apply lagi =)

{ 13 comments.. read them below or add one }

ayut ayut 24 September, 2012
hihihi...tu dia..penantian berakhir.nnt boleh sambung lg ye :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 September, 2012
wah best ni... tahniah :-)
azizah :) azizah :) 24 September, 2012
best2..jijah pon nak apply lagi pasni.tahniah eca!
Mrs Lurve Mrs Lurve 24 September, 2012
bestnya...dh ler ujung2 bulan nie huhuhuhu
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 24 September, 2012
tahniah echa.. yui uv skit mmg tak lyk nak apply..huhu.
Mrs Velentine Mrs Velentine 24 September, 2012
tahniah...cubit2 nuffnang..
Azi Azi 24 September, 2012
akk xlayak.. huhuhu
boni kacak boni kacak 24 September, 2012
yeay yeay!! eca nak belanja mekdi!! hehehe
SyUhAdA SyUhAdA 24 September, 2012
thniah ye..ooh,kena apply smula ke? nnti bgtau camne ye..x try apply utk kali ke-2 pulak aritu..
Sya Isya Sya Isya 25 September, 2012
oh, x tau pula boleh apply lagi. ingatkan 3 bulan tu je. tapi kalau dah beberapa bulan dah tamat tempoh yang pertama tu, boleh apply lagi ke?
fieda fieda 25 September, 2012
yg bestnyer exabytes ni byr awal..hehe..
eza miza eza miza 27 September, 2012
wahhh..bagus2.. tahniah eca..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 02 October, 2012
wah tahniah..nak lebur cek d mana? hehe sha org sbh juga ni hehehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*