Contest Forum Cari Cyber,tidak berkesudahan!.


Assalammualaikum.

Masih ingat mengenai Contest Forum dan Blogger...yang mana eca merupakan partner kepada Forum CariCyber dalam menganjurkan contest berkenaan.....yeah,eca cuma sleeping partner je!.tapi bukan la maksud eca tak ambil berat pasal contest tersebut eh?!.Cuma,eca tak berapa nak promote sangat ke rakan-rakan blogger yang lain.Eca cuma tolong admin buat promosi diblog eca sahaja!!!.

Contest ini sepatutnya berakhir awal bulan Ogos 2012....dan pemenang akan diumumkan pada 8 Ogos.Kiranya,hadiah kemenangan korang tu,akan menjadi hadiah raya dari Forum CariCyber...itu mengikut apa yang kami bincangkan ( eca dan admin Forum CC).Antara lain yang kami bincangkan dan eca sendiri akui akan lakukan adalah ::
1) Peserta akan letakkan link penyertaan di blog eca & eca akan update link mereka.Rujuk entry ini -> http://www.ecadwinkyasha.com/2012/05/blogger-forum-caricybercom.html 
2) Eca akan REVIEW kesemua penaja-penaja hadiah.Eca tak dapat nak REVIEW kerana admin tak berikan link para penaja. 
3) Eca akan sponsor RM5 (top-up / cash) kepada 10 saguhati bertuah.(Maklumat ini cuma eca dan admin sahaja yang tahu kerana kami bersetuju bahawa hadiah ini akan diumumkan jika penyertaan melebihi 20 orang,tapi bilangan peserta tak ramai mana pun)...selain dari top-up/cash,eca juga akan REVIEW 10 pemenang saguhati tersebut. 
4) Eca tak terlibat dalam menentukan pemenang,kerana semua sudah ditentukan.Untuk menentukan pemenang,boleh rujuk format penilaian -> https://docs.google.com/spreadsheet/ccckey=0AlVHAFmWFtMCdHB6RG9nUE1vSldrS0lxM0otMzNoQ2c#gid=0 .So,eca tak boleh nak suka hati pun umumkan pemenang.Kalau eca ada kuasa VETO umumkan pemenang,dah tentu eca umum diri sendiri sebagai pemenang kan?!.hahahaha.
Disebabkan kami semua (ahli aktif Forum CC) tidak dapat menghubungi admin  ( SMS tak reply,CALL tak sambut dibiarkan masuk ke voicemail),,,,eca tak boleh buat apa keputusan berkenaan dengan kontest tersebut.Kami semua masih mengharapkan agar Abang Lan (admin Forum CC) akan menghubungi kami semua,atau cukup salah seorang dari kami.Kami yang eca maksudkan ialah member aktif dan teman-teman rapat di alam maya ne.

Eca sedikit terkilan la bila eca pulak kena tuduh menipu mengenai contest tersebut.Sedangkan kesemua keputusan Abang Lan yang tentukan...sampai POST kat shoutbox eca lak tu........ ::


dah burukkan nama ANON,boleh pula linkkan ke blog blogger comel yang penuh dengan tutorial,
siapa tak kenal dengan Lyssa Faizureen kan?!...eca pun pelik tetiba Lyssa masuk port Forum,sedangkan dia  takde pun JOIN kat situ.Ini mesti ada blogger CEMBURU dengan kejayaan Lyssa dan cuba lak menjatuhkan Lyssa dengan cari gaduh macam ne kan?!.Tak patut lah ANON!.Kalau macam ne sikap awak,siapapun awak disebalik ANON,percayalah....takkan hidup aman dalam dunia blogging ne.

So,kami semua cuma masih menanti....Forum CariCyber ne best sebenarnya.Banyak thread perbincangan tentang dunia blogging disitu.Eca sendiri belajar sedikit sebanyak mengenai SEO dalam salah satu thread di forum berkenaan.Memang sayang habis kat Forum CariCyber.....selalu lepak kat situ kalau dah bosan dengan FB.Cuma,kebisuan admin membuatkan kami semua tawar hati untuk 'menjaga forum'..

Eca harapkan entry ini dapat merungkaikan apa yang terjadi disebalik Contest tersebut.yer,contest dah lama tamat,tapi banner masih eca letakkan dibawah ini.eca sendiri tak berkesempatan untuk buang banner tersebut.....masih belum punya waktu bermain coding segala buat masa ini.Waima,tempahan edit blog eca terpaksa hentikan sehingga REPORT PRAKTIKAL diselesaikan.Insyaallah,selepas 28hb September baru eca mulakan semula.

eca harapkan semuanya JELAS dengan entry yang panjang lebar ini.
buat kesemua PESERTA,eca TETAP akan review blog anda didalam blog ini.
cuma masa masih menjadi kekangan bagi eca.diharap dapat menanti =)

terkilan :: eca harapkan mendapat backlink dan nama blog semakin dikenali dengan menjadi penganjur bersama dalam contest ini.Tapi,lihatlah.......kita pula dituduh yang tidak-tidak.Serik untuk menaja?!...TIDAK sama sekali,cuma lebih berhati-hati selepas ini.

{ 18 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 04 September, 2012
sbr ea echa..beselah tu.. ntah2 anon tu sje gedik2..
Wanieys Wanieys 04 September, 2012
sabar la eca......org ni mcm2 ragam
eza miza eza miza 04 September, 2012
cian nya eca.. huhu.. macam2 perangai manusia nak lari dari amanah kan.. emm..
Jijie Jijie 04 September, 2012
Sabar ca, berani kerana benar
Fadzmie Fadzmie 04 September, 2012
Admin Forum CC memang saturang seja ka? Tidak mau buat JKK? Senang sikit.
Cik Nur Cik Nur 04 September, 2012
anon tu salah seorg daripada peserta kot..
MamaEma MamaEma 04 September, 2012
sabar eca..naya juga kena camni..harap anon tu mengerti
shidaR shidaR 04 September, 2012
biasalah dengki2 nih..shida dah biasa sgt ngn bnde2 ni haihh~
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin 04 September, 2012
panjangnya entry akak..alahai akak, nak cakapkan akak kena, solehah lagi banyak kena tuduh dgn org2 yg xspatutnya.siap gtau yang solehah admin yg mnipu jgk.disebabkan kita berdua yg aktif, kita plak yg kna. ssungguhnya Allah sedang menguji kita.solehah nk jgk wt entry cmni,ble difikirkan balik, hati terguris beribu2 kali kerana admin.nk post entry trus xmnjadi... :(
Sop Nama Saya Sop Nama Saya 04 September, 2012
biasa lah eca..
rasanya admin forum rasa x berbaloi nak bg hadiah krn sambutan kurang..
ada yg buat contest utk dpt backlink dan user.. tp x nak bg hadiah atau lebih senang SCAM.. hehhee

apa2 pun, Eca..
putera putera 04 September, 2012
Biasa la tu adat istiadat dalam berblogging dan contest.
ikaa ikaa 04 September, 2012
Spjg ikaa knl Abg dulu, pernh juga dia wat Contest dan tertiba dia hilang diri BUT kerna dia demam teruk dan dibwah pengawasan ibu bapa dia...& msa tue ikaa col msih lagi still boleh bercakap. BUt for this again, Nset dia boleh colling, msg juz xda spe reply. So myb ada something wrong happen for this admin, mybe dia dalam kesibukan or, nset dia hilang, i'm not believe admin will forget this Forum, sbb lama kot dia nk wat forum tue..mst ada something happen with him...i'm not sure :)
Liniey Nor Liniey Nor 04 September, 2012
setuju nga ikaa..n satu lg kita x boleh nk salahkan admin or tuduh2 yg bkn2 ttg admin slagi kita xtau keadaan dia yg sebenar..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 05 September, 2012
lorrr nape blh jadi sampai camni.. sian eca.. xpasal2 eca yg kena.. sabo ye eca..
sal ya sal ya 05 September, 2012
kenapa la admin macam tu. kesian kat eca. sabar je la.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 05 September, 2012
cian nya eca ya...turut simpati.. huhu.. macam2 perangai manusa nie...tue campign ya..thanks gi tahu..sis tak pandai sangat pasal nuffang nie...
dyabunga dyabunga 06 September, 2012
kenapa admin tu senyap..banyakkan bersabar ye echa..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin 27 November, 2012
erm tapi kan ika, kalau la hp dia hilang xknla dia xleh online wlupn skali.tapi ni dh berbulan2.tapi yg pelik,xd spe yg angkat kol tu.sungguh pelik

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*