MALWARE,main jauh-jauh eh!


Assalammualaikum.


saya sungguh naik angin bila lihat ini berlaku didalam blog saya!.
(baca dalam nada marah!.hikhikhik)


Al-kisah berlaku dimalam JUMAAT yang lalu,tatkala lagi sibuk menyiapkan kerja-kerja tergendala......datang seekor malaun didalam blog.yeah  =.=". Saya sayang malware (sumpah,aku gila!).Heart attack eca dibuatnya oleh malware ne.kejap ada kejap takde.sakit hati sangat!

opss,jangan sakit hati lelama.Nanti memakan diri sendiri.Then teringat pulak,blogger Yui pena kena masalah yang sama.Bacaan lanjut di entry ini -> http://nusha1706.blogspot.com/2012/08/tutor-cara-remove-malware-di-blog.html.

Then,bila keluar je pop-up diatas,terus cari statstats.org macam tu....tapi tak jumpa.Memula cari kat Layout,semua widget terjah....Memang ada letak stats kat blog ne...apa lagi,terus buang semua sekali...tapi masih ada.Then,ambil keputusan untuk buang bloglist,sayang pula yer.Fikir-fikir, buang semua widget yang ada....yerp,sampai top #10 (pengomen terhangat bulanan) pun terpaksa buang.Blog achievement pun terpaksa buang....pendek kata,BUANG je semua oke?!.

then,eca check semula kat dua website ne.Check jika ada malware atau apa-apa virus lagi menimpa blog eca.Jom tengok site tersebut ::





so,kalau dekat blog korang ada malware,cuba la periksa dengan dua site diatas eh.
tak susah pun,masukkan url blog je.....malware ne juga antara penyebab entry pada hari Jumaat kurang mendapat sambutan..hukhukhuk,sedih betul.traffic pun jatuh habis.
=.="


btw,kalau blog eca ada malware lagi,inform kat FB eh,tak pun emailkan ke ecasha.89@gmail.com.
dan kalau ada komen atau kritikan terhadap blog ne,please inform juga.
blog berat ke,blog tak lawa ke,blog lawa ke...hikhikhik.




{ 15 comments.. read them below or add one }

Mummy Akmar Mummy Akmar 19 September, 2012
OO macam ni pon boleh jadi ke.
azizah :) azizah :) 19 September, 2012
malware meyerang bila2 masa je kan..adoi myusahkan je.. jijah pon dulu pernah kena.. jenuh cari totur..
Sop Nama Saya Sop Nama Saya 20 September, 2012
bila ada kuar mesej tersebut mmg org x akan masuk
biasanya warning malmare ini datang dr link web/blog yg terkena :)
boni kacak boni kacak 20 September, 2012
apa punca sebenarnya eca?
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda 20 September, 2012
adeh.. arap2 la blog sy xkne, huhu~..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 20 September, 2012
@boni kacak statik dalam blog....tu yg da buang :(
ayut ayut 20 September, 2012
malware pulak menyerang...mcm2 hal jd ye :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 20 September, 2012
oooo blh ganggu traffic yer... br tau.. hihi
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 20 September, 2012
stakat neh tak ada lagi .. mintak2 takkan jadi . hehe
eza miza eza miza 20 September, 2012
thanx for sharing... after this if i'm having this problem i'll jump to this entri immediately...

*hahaha... demam speaking english...
Si Matatajam Si Matatajam 20 September, 2012
M pun baru ja try check tadi.. Nasib baik tak dak apa2 prob..Alhamdulillah..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 21 September, 2012
pernah kena jugak..tahun lepas kot...
Nirmala Zamani Nirmala Zamani 24 September, 2012
cikmala pong pnah kena.
cikmala buang link yg pembawa virus tue.
baru ok.....
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 02 October, 2012
sha pernah juga kena ni..mmg abis smua nya..hehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*