Ikut dan Komen


Assalammualaikum.

Ikuti atau komen?!.urm....salah satu isu yang takkan pernah LUPUS dalam dunia blogging.so,SURVEY kali ini berkisarkan tentang ....

FOLLOWER
COMMENT

yang mana menjadi pilihan anda?!
followe ramai atau komen yang banyak pada satu entry?




seperti biasa,Rabu Next Week,eca akan usaha untuk UPDATE SURVEY ne.
kelas da bermula.assignment dah diberi.thesis perlu disegerakan.
sorry kalian =.="

Ikut dan Komen

{ 18 comments.. read them below or add one }

Felly Sophia Felly Sophia 04 October, 2012
Cukup sekadar mereka baca. Itu cukup buat aku gembira kerna ada yang sudi membaca tulisan aku. :)
Unknown Unknown 04 October, 2012
Komen yang banyak! Hee
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 04 October, 2012
rasanya follower & komen kot.. kalau takda follower.. siapa yang nak komen... :-)
Noor Atikah Ramli Noor Atikah Ramli 04 October, 2012
ika lagi suka komen yg banyak ^^

follower ramai tak semestinya semua baca dan komen entry kita .hihhihih
Riena Haiqal Riena Haiqal 04 October, 2012
follower yang ramai pun kalau tiada yang komen tiada guna juga kan..
bagi saya la kan, komen yang penting sebab kita akan tahu mereka selalu ikut perkembangan kita dan selalunya komen-komen ni memberi semangat untuk saya terus aktif dalam dunia blog.. (^_^)
Miss N™ Miss N™ 04 October, 2012
nak pengikut dan pengomen yg setia..sudah memadai. :)
♛ Oziz ♛ ➜ We are Partner ♛ Oziz ♛ ➜ We are Partner 04 October, 2012
Bagi Oziz, Oziz pilih komen .
Ada follower banyak pun tapi takde yg komen, tak guna gak ..
Dari komen tu la kita dapat tahu siapa yg betul2 mengikuti blog kita tanpa niat yg sebaliknya . n sy pling tak minat silent reader .
Unknown Unknown 04 October, 2012
Bagi Mieya, komen yang paling penting. Follower boleh dicari, tapi pembaca? susah kak.

Mia Liana Mia Liana 04 October, 2012
tak nak demand lebih2.. hehehe terpulang nak komen ke.. nak follow ke.. tiada paksaan..
ayut ayut 04 October, 2012
errr...dua2x nk kena balance.wah gitu.tapi kalau ada yang komen banyak tu rasa excited terlebih la nak berblog.Follower ramai more nak dapat income kot.sbb bnda ni penting utk promotion.. :)
Unknown Unknown 04 October, 2012
Jijah prefer komen dan follower setia . Sebab follower yg setia yg byk bg komen entry kita dan yg mengetahui setiap perkembangan entry kita. Xpyh byk follower kalau follower hanya follow n xbaca entry kita pon.
Unknown Unknown 05 October, 2012
saya lebih memilih pada follow. sebab kita boleh follow orang pergi kemana2 sahaja.. takpun kita boleh ajak orang follow kita pergi ke mana2 walaupun ke kedai runcit pak abu sekalipun..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 05 October, 2012
yui lg suka komen..hihi..dah pernh yui up entry ni dah rata2 ramai plh komen dari follow..

p/s: stuju kata2 jijah =p
emarieys emarieys 05 October, 2012
yg penting mereka dtg ke blog..bc entry..ada yg baca tak tinggal jejak..ada yang tinggal..mengikut keperluan masa yg mereka ada.
Si Matatajam Si Matatajam 06 October, 2012
M pun sangat impikan follower yg setia dan sudi bagi komen banyak2...
aziazib aziazib 06 October, 2012
dua-dua.

Tanpa follower tiada komen. Pengomen biasanya adalah follower/blogger.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda 10 October, 2012
for me, follower xsepenting pengemon setia.. pengomen setia la yg ssh sgt nk cr.. kalo dpt tue mmg syukur sgt2 la.. pengmone setia nie, even when kite lame xupdate or mayb br je update, die akn jenguk n dtg komen gak.. tue yg wat kite t'senyum & ade smangat nk blogging, hihi~.. ^_^ kirenye mcm ape yg kite tulis, ade gak org yg sudi bc.. XP

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*