Review Blogger Like Giveaway.


Assalammualaikum.

Sekian lama berhutang entry ini,eca terus ambil keputusan untuk buat SEKARANG!.lagi lama tangguh,lagi berat rasanya....oke oke,JOM TERJAH kesemua blogger ini.


Blog PINK yang comel.Susun atur yang teratur dan menyenangkan semua visitor.
Blog pun agak ringan dan menyenangkan tanpa widget yang bertaburan.
cuma,tercari-cari entry beliau.....yang banyak ialah ENTRY Segmen/Giveaway/Contest.
mungkin blog KHAS untuk JOIN semua tu kot?!.urmmm
ohye,terjumpa beberapa entry yang menarik minat untuk dibaca ::

ohye,eca suka kata-kata dekat HEADER itu.



Antara blog kegemaran eca...cuma lately,jarang pula mengomen..Sorry Kak Fieda sayang!.
tapi bila datang KOMEN,sah terus marathon mengomen wei!.hikhikhik.
Blog kak Fieda ne warna DARK PURPLE ye...dan eca suka background tu.
apa yang eca boleh komen di blog kak Fieda ialah,kurangkan post entry pada 1 page blog.
Sebab kalau buka blog tu,akan muncul 5 entry.Kalau boleh kurangkan ke 2 atau 3 entry sahaja.
Atau Kak Fieda boleh gunakan widget "read more".
Ini boleh kurangkan ruang juga dan menjadikan BLOG LEBIH RINGAN!.
ADAM HAWA yang semakin popular tu,ada di Blog Kak Fieda yer...



Blog yang RINGKAS dan LOADING pun MANTAP lebih-lebih lagi pengguna berukband macam eca.
Penggunaan warna hijau pada background memang sesuai dan padan dengan header.
TUAN BLOG sedang sibuk dengan persiapan menghadapi STPM tidak lama lagi.
so,tak banyak entry yang dihasilkan.Mungkin SELEPAS STPM,Arol akan kembali berblogging sepenuhnya.
dan entry pilihan eca : http://arolpunyeblog.blogspot.com/2012/07/betapa-sibuknya-menjadi-budak-sekolah.html (eca rindu pergi ke sekolah sebagai seorang pelajar juga cikgu!.hikhikhik)




Bagi eca,blog ne sungguh comel.Pemilihan warna yang sesuai dan menarik.
Penulisan menggambarkan pemilik blog seorang yang HAPPY =)
dan eca tertarik sangat dengan entry ini : http://iniidopaku.blogspot.com/2012/08/allah-sayang-kite.html




rasanya ramai gak yang da kenal kan?!....blogger yang dikenali sebagai Cik Rose juga berkongsi banyak tutorial & tips....jom tengok sini : http://tutorial-bloglist.blogspot.com/search/label/Tutorial%20Blog
Dan beliau juga ada mengambil tempahan edit blog...semoga success dengan designnya ye :)


eca ucapkan terima kasih sudi LIKE HEADER eca pada GA yang eca JOIN hari tu.
Ramai yang LIKE,tapi Tak Ramai yang LAPOR diri sini!.sorry,tak cukup syarat,tak boleh lah ye.
dan JOM TERJAH blogger-blogger diatas!. =)

insyaallah,pas ne review peserta Contest Forum & Blogger pula.

{ 20 comments.. read them below or add one }

nursuriani nursuriani 01 October, 2012
huhuhuhu bestnyaaa kena review! nak jugak. nak jugak! :P nanti saya jengah2 ke blog kngkawan ekk
Unknown Unknown 01 October, 2012
wah..cantik2 header dorang..hehee
Unknown Unknown 01 October, 2012
cik rose cute punya design2 blog cantik2 juga... kreatif orangnya
Riena Haiqal Riena Haiqal 01 October, 2012
betuahnya mereka.. (^_^)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief 01 October, 2012
blog kak fieda dgm kak rose selalu singgah...yg lain akan diterjah hehe
Shida Radzuan Shida Radzuan 01 October, 2012
shida sndri pon xingt shida lapor ke x hehee :)

cunnn semua shida terjah..bbrpa blogger shida knal juga hehee hye kak rose!
Nisha Nisha 01 October, 2012
Hai, Kalau ada masa, joinlah segmen baru saya ya. Berharap sgt awak join

http://everlasting-frend.blogspot.com/2012/09/segmen-idola-kegemaran.html
ayut ayut 01 October, 2012
yg cekpipah tu suke gak ayat2 kat header dia..niceee~~
knal gak kak fieda gan cik rose tu..hihihi.arol tu pon pnah gak terjah tmpt dia :)
Miss N™ Miss N™ 01 October, 2012
kenal cik rose je..lepas ni nak terja yg lain2 tu.. :)
Unknown Unknown 01 October, 2012
tip top header dorang...
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 01 October, 2012
tadi leeza ada nk komen di entri.. tak dpt. hp gila...
heeeeeee
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 01 October, 2012
mari kembangkan sayap antara blogger....
yeah....
irsah irsah 01 October, 2012
Adehh Ecaaaa.. sekali nak terjah emua pc tak larat dah.. line tenet teruk sangat... anyway kita dah bukmark dan akan singgah bila semuanya OK.. tks share...
Azuan Azuan 01 October, 2012
satu blog je yg takde warna pink..hikhik
Zaza Iman Zaza Iman 01 October, 2012
kiut la header mereka ni..hai eca..lama tau zaza xsinggah..jrg dh zaza online =)
CIK TOM CIK TOM 02 October, 2012
cntk2 headernya..ciktom plg suka header no 1 n 3..
sal ya sal ya 02 October, 2012
review jgn tak review.
fieda fieda 03 October, 2012
mekasih eca sudi meng review blog kak fieda...hihi..tu la perasan gak 1 page byk entry tp asyik tak ingat jer nk tukar..mekasih tau cikgu eca...
cik abbit cik abbit 07 October, 2012
mekaseh sebab review blog cikAbbit yg kerdil tu.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*