Doa Mencari Barang Hilang


Assalammualaikum.

Ingat tak dulu, eca pernah cerita yang eca kehilangan cincin emas pemberian Mama?.baca entry ini -> Cincin Hilang.Malam tu...memang tak leh tidur mengenangkan cincin.

Google terus apa-apa doa yang berkaitan..then,eca jumpa doa ini ::

Doa Mencari Barang Hilang agar dijumpai semula.



doa ne,eca baca sebelum gerak pergi kelas pagi Jumaat tu,eca baca juga surah 3Qul.
After class,pergi ngedate pulak dengan abang & awek dia....Lepas balik dari jalan-jalan & hantar report tu,sampai rumah terus mandi & bersiap tunggu Kak Long pulak.Sementara tunggu dia sampai tu,tetiba mata eca tertumpu kat sebiji benda berkilau gitu.....................alhamdulillah,cincin tu ada atas kotak tepi meja eca.MAGIC!!!!.semalam riuh mencari,takde pulak.Petang tu pulak ada....syukur!!!.Kalau tak jumpa,ada rasa bersalah bersarang dihati ne.Dahlah cincin tu mama belikan guna duit bonus dia.nasib baik jumpa.

So,kalau korang kehilangan apa-apa barang,cuba amalkan doa diatas & surah 3Qul.
Insyaallah,kalau ada jodoh barang tu dengan kamu,barang tu akan tetap jadi milik kamu juga.
Amin ^,^

p/s : entry duk lama dalam draft,baru nak publish..tu pun,AUTOPUBLISH.

{ 14 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine 09 November, 2012
tq sharing..nak amalkan juga
Riena Haiqal Riena Haiqal 09 November, 2012
Syukur Alhamdulillah akhirnya jumpa juga ya Eca.. memang kena amalkan doa ni.. tawakal pada Allah
ayut ayut 09 November, 2012
alhamdulillah...jumpe semula..mmg ada jodoh sebenarnya..doa juga usaha.akhirnya jmpe.. :)
Emas Putih Emas Putih 09 November, 2012
ngam ni.. barang aku hilang baru2 ni.
Unknown Unknown 09 November, 2012
terima kasih ye anje sebab berkongsi doa ni.hehehe
Miss N™ Miss N™ 09 November, 2012
perkongsian yang baik eca.. terima kaseh..!
Masya Masya 09 November, 2012
akak selalu lupa doa ni.. baca selawat jer... insyaallah...
Unknown Unknown 09 November, 2012
bagus doa nih...thx share yer...;)
Nora Karim Nora Karim 09 November, 2012
alhamdulillah... mujur jumpa semula... :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 11 November, 2012
dah ilang baru kelam kabut google doa yer... hahhahahhah

tapi thanks tau kongsi sbb akak pun br tau doa ni :-)
aziazib aziazib 14 November, 2012
dh jupe ye cincin..

bagus ni boleh amalkan pas ni...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*