Tutorial & Tips Dapatkan CPUV Nuffnang [versi eca]


Assalammualaikum.
boleh ke eca bagi TIPS ne,sedangkan orang lain dapat sampai 20CPUV pun tak bagi TIPS?!..tapi eca cuma nak tolong,,,,bolehkan je ye..layankan je~


dua CPUV sedang ber'gangnam style'.

bagaimana dapatkan CPUV Nuffnang.


1) Letakkan IKLAN Nuffnang kesemua.
Ada 3 bentuk iklan :: Leaderboard (sidebar),Scyscrapper (atas header), Large Rectangle (bawah entry)....kalau tiada,makin tipislah nak dapatkan CPUV.

2) Korang kenalah berSTATUS Glitterati Nuffnang.
Bagaimana nak dapatkan status Glitterati ini?!...jangan tepek iklan lain selain NUFFNANG,contohnya iklan ADVERTSLETS...kalau iklan Exabytes,program AFFLIATES,Churp-churp,Says dan yang sewaktu dengannya,BOLEH!.

3) Update SURVEY Nuffnang
Masuk http://www.nuffnang.com.my/blogger/manage-blog (pastikan korang da SIGN-IN nuffnang yer)....kat site tu,cuba cari UPDATE SURVEY..[klik & Update survey sekurang-kurangnya 2 minggu sekali..kalau hari-hari,nuffnang marah!]

4)  Update Blogger-Bio Nuffnang.
Masuk http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogger-profile. Di ruangan Blogger Bio ne,pastikan apa yang korang update dekat SURVEY,adalah sama ye.Tak Baik Tipu-Tipu tau!!!!.Pada ruangan blogger bio ne,nanti nuffnang senang juga nak detect korang ne blogger macam mana,apa iklan yang sesuai.

5) Maintainkan TRAFFIK..terutama UV.
traffik korang kena maintain sentiasa..tapi kalau boleh biarlah traffik lebih daripada 200UV sehari.Kalau lagi tinggi,lagi besar peluang nak dapat CPUV.

6) Hantar TICKET.
TICKET/Pertanyaan.Korang boleh kemukan apa juga soalan yang berkaitan kepada nuffnang.Kalau boleh tanya la soalan berkenaan Earning..contoh yang eca pernah hantar kepada Nuffnang, "Hello Nuffie,I would ask what are the criteria to ensure my blog got CPUV?Thanks."

7)  UPDATE ENTRY.
Kalau korang dah hantar ticket,nanti Nuffnang balas,korang dah boleh jadikan entry tau!!!.kot-kot lepas tu dapat CPUV,jangan la kedekut nak tulis entry.Bukan menunjuk..cuma bodek NUFFNANG sikit.


bila ada CPUV,kenalah UPkan traffik.baru earnings pun oke.
macam MAKCIK ne....CPUV dia,5 hari je dekat RM12.
jelly sungguh diri daku ne. =.="

{ 17 comments.. read them below or add one }

Hana Hana 27 November, 2012
hana cpc tu ada tp cpuv tu xda..pelik jugak dah hantar ticket. still xda.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 27 November, 2012
eca, blog ga akak yg uv xsmpai 10 pun leh dpt be gak... lwklah... hihiii

alaaa eca ni, nk berjelly2 plak... pe lg, uplah uv... hihiii
Unknown Unknown 27 November, 2012
geram ni..saya dah lama tak dapat be..hehehe
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin 27 November, 2012
bila la solehah nk dapat BE ni.berjanggut tunggu
aziazib aziazib 27 November, 2012
nak update-update ni yang malas... redha je apa yang nuffnang nak bagi.. huhuhuhu...
syiela syiela 27 November, 2012
harap2 dapat be baru nanti :)
Unknown Unknown 27 November, 2012
hehe yg penting bodek nuffnang masa tulis entry dapat BE.. baru la encik nuffnang kembang semangkuk..hehe
ayut ayut 28 November, 2012
mekaseh eca atas tips yg diberikan :)
KiD KiD 02 December, 2012
Tahniah eca.. Keep it up!!
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 02 December, 2012
tahniah... leeza belum pernah dpt.....
Myra Jay Myra Jay 05 December, 2012
TQ Eca share :)

Nice Tip :)
Unknown Unknown 06 December, 2012
tq sis info ni terbaik ^_^
Kekzamanis Kekzamanis 06 December, 2012
Thanks for the tips.. MM ni sesekali jer dapat uv 200++.. Huhu.. Susah gak nak goda Nuffnang ni tau.. Jenuh mak nyah..
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 06 December, 2012
eca ni hebat ... selalu dpt cpuv... hehehe
Unknown Unknown 04 February, 2013
wah baru terbaca tutorial ni....terima kasih eca sebab berkongsi...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*