Final Paper Presentation


Assalammualaikum.

Minggu lalu,sememangnya minggu yang agak sibuk bagi diri daku as a final year student.As usual,keja tetap keja...kena beri komitmen seperti yang diamanahkan.So,selain dari seorang komiti member perancangan majlis tersebut,eca juga salah seorang PRESENTER..nervous dia melebih-lebih.Tapi eca buat donno je.langsung tak berlatih untuk hari berkenaan.

Tugas eca untuk Final Presentation tue ::
1) Design Banner.
2) Sediakan slideshow (montaj) untuk ditayangkan.
3) Cari lagu sebagai halwa telinga.
yeah,itu BANNER yang didesign oleh eca.cakap COMEL macam tuan dia.

nampak senang,tapi mana nak kena sediakan slide tu..erk,macam macam halangan.Mana lagi keja blog yang tak putus-putus terima tempahan,sampai daku sendiri salah buat!.hahaha.

Cerita masa eca buat pembentangan pulak~.....eca orang yang ke-12 sepatutnya.Tapi disebabkan eca malas nak tunggu lama-lama (makin lama makin nervous),eca switch dengan kawan....so,ambil giliran ke-3.Pagi hari tu,baru eca sedar,presenter sebelum dan selepas eca HEBAT-HEBAT orangnya!.*terasa diriku agak kerdil disitu*

itu boss!
kami sedang membincangkan hal masa hadapan.
tentang hati ke hati!.ahakss...
btw,panggil dia Sherry~

Bila tiba giliran eca,my boss (ketua projek) cakap dekat eca,"Ca,habis ko present..ko tanya ada sesiapa mau tujukan soalan?"....eca bertegas,"eh namau nda payah teda pa-pa soalan ne"...terus my boss cakap,"kau tanya jak,ada lecturer mau tanya kau something!"..grrrrr,Im totally not ready,cause my lecturer didnt tell us earlier ++ it just a presentation not VIVA macam dekat uni lain!..*geram sebab tak sedia!*

So,masa presentation eca...totally nervous,yang daku dah hafal jadi tak hafal..tapi eca ingat je pesanan housemate,"kau senyum seja ca nanti!...jangan lupa senyum." *oh,baru tau senyuman daku menggoda*.

oke,senyuman yang menggoda,atau jelingan yang manja?! =.="

bila da habis buat presentation tu,tetiba lecturer tanya..."Asha,what is you null hypothesis?Did you accept or reject it?"...lorr,da besar-besar ++ daku highlightkan lagi ayat "Null Hypothesis is REJECTED".Sebelum tu,memang da letak dalm slide apa hypothesis kajian..sesaja la tu kan bagi daku nervous!.hahaha.

Biarpun tidak dapat Top 3,eca rasa syukur dapat Top 15 dari 100 pelajar Seminar In Education.yeah \(*,*)/ .Memang pengalaman yang terindah buat diri daku sepanjang 3tahun lebih menuntut ilmu...Im still the best,at least~.hahaha :)
one of group photo.

event yang sempurna biarpun tidak ramai yang menghadirkan diri.
dan event yang berkesan dihati sampai bila-bila.
tunggu OUTING-day bersama mereka semua
\(^,^)/

{ 10 comments.. read them below or add one }

azizah :) azizah :) 24 December, 2012
wahh 15 dari 100? hebat jugak tu eca.. tahniah2.. dah buat yg terbaik kan :)
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 24 December, 2012
chaiyok2 eca.... eca terbaik... support nie.. hehehe
Cik Nur Cik Nur 24 December, 2012
wahh...bincang dari hati ke hati2 ya...
boni kacak boni kacak 24 December, 2012
dapat top 15 tu pun dah dikiran hebat tu..tahniah awak :)
jaakechik jaakechik 25 December, 2012
wahh tengok gambar2 kat atas tu nampak mcm meriah je kan.... mesti best!
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 26 December, 2012
nmpk btul bah ksibukaan nya ngn c bos hehe,..kim slm ngn bos ya
Mrs Velentine Mrs Velentine 26 December, 2012
tahniah..top 15 drpd 100..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*