Kapal Minyak MISC ship Bunga Alpinia Terbakar Di Labuan | Entry Peserta Year End Contest


Assalammualaikum
Berikut adalah entry peserta YEAR END CONTEST.Entry ini adalah dari entry
http://msvelentine.blogspot.com/2012/07/kapal-minyak-misc-ship-bunga-alpinia.html


Sumber dr Facebook  Malaysian Seaman Club's Page

Kebakaran kapal minyak Bunga Alpinia di Labuan pada 2.30 pagi tadi mengegarkan seluruh Wilayah Persekutuan Labuan...Memang mengejutkan sebab letupan yg kuat megegarkan & memecahkan cermin pejabat...

Ngeri & menakutkan sebab sehingga sekarang api masih belum dapat dipadamkan(*sumber drpd sepupu yang berada Di Labuan)..letupan sebanyak 3 x pada 2.30 pagi...yang kedua x pasti masa & yg ke-3 pada 7.00 pagi amat menakutkan...

Menurut khabar ada yg terkorban tp jumlah tidak diketahui..Penduduk di Kg rancha2 meninggalkan rumah mereka kerana kebakaran kapal berdekatan dengan kwasan kampung berkenaan..

Sama2lah kita mendoakan keselamatan penduduk di Labuan.Amin.

Nota Penulisentry ni dapat view 758...dan menaikkan UV MV masa tue...mmg kiranya entry ni bersejarah lah

eca cakap-cakap :: Kalau rasa entry ini OKE!..mari tolong LIKE,TWEET,G+ & KOMEN entry ini (melebihi 10perkataan..ucapan GOODLUCK tidak dikira yer!)

{ 15 comments.. read them below or add one }

ayut ayut 02 December, 2012
wah...entry penyumbang view terbaik ea MV..hihihi..tp mmg msa ni kecoh pon..kwn pon ad sana time ni :) all the best ye BUAT mv dgn entry bersejarah...hihi
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey 03 December, 2012
wahhh entry bersejarah and menarik and entry plak dtg dri MV. orang cari info tentang kebakaran kapal minyak bunga alpinia mesti direct terus ke blog MV :)
yana aina yana aina 03 December, 2012
ingat2 lupa kejadian ni ... tapi mesti dasyatkan. sebab cermin pjbt pon boleh pecah. inikan pula rumah2 penduduk yg berada disekitarnya.

*gudluck MV
Norain Ujang Norain Ujang 03 December, 2012
Masa kejadian semua kecoh... Kebetulan tunang adik Ain pun ada kat Labuan masa tu...
Sally Samsaiman Sally Samsaiman 03 December, 2012
hehehe...Good Luck tak diterima kan..? hahaha...tp betul la...time baca ni agak terkejut sebab pagi sebelum g keja...tgk berita pagi...ade cerita psl ni...tp MV punya agak details seikit mgkn sebab ade kenalan dekat sana kan...
Miss Sue Miss Sue 03 December, 2012
seram dengar kebakaran macam ni.. mohon dijauhkann.. entry ni memang terbaik and nice info, sue jarang baca paper and tgok berita but this is a platform untuk mgetahui kejadian kat luar sana tu ! terbaik MV :)
Cinta Misteri Cinta Misteri 03 December, 2012
CiM mengikuti berita ini. Mmg sgt2 mengejutkn. N3 ini mndpt ratimg trtinggi brkemungkinan pd waktu tu ramai org mahu mengetahui hal yg sbnar yg brlaku di kapal trsebut. Dikhabarkn pihak MISC mahu menyembunyhkn hal ini dr pengetahuan umum. Sehingga kini laporan siasatan belum lg didedahkn sepenuhnya...

CiM kini mengambil jurusan safety, dan berita2 spt ini psti akn mnjd topik prbincangan swktu tutorial dlm class.

Good n3 my Dior MV
Cik Nur Cik Nur 03 December, 2012
Bila baca balik entry tu, terus terkenangkan keadaan di Gaza kan..!

3 kali letupan kuatpun dah menggegarkan kita..apatah lagi raykat2 di sanakan...

pokoknya, bersyukurlah.. :)
are_lin@yu are_lin@yu 03 December, 2012
moga kita dilindungi..huhu
Arina Shamsul Arina Shamsul 03 December, 2012
ya Allah,saya dapat bayangkan betapa besarnya bunyi letupan tu kalau dah sampai siang api belum reda..huhu.

terbayang dah ketakutan mereka2 di kawasan yang terdekat tu..huhu.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 05 December, 2012
entry dah baca dekat blog mv sblm ni.. terkejutkan... tgk gambar tu pun dah rasa takut...
eza miza eza miza 12 December, 2012
wahhh...mesti ngeri kan kalo berada dekat situ... bunyi letupan...percikan bunga api...wahhhh... takuuttt...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*