Kejutan Dari Encik Hubby ialah .. |Entry Peserta Year End Contest



Assalammualaikum
Berikut adalah entry peserta YEAR END CONTEST.Entry ini adalah dari entry 
http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/08/kejutan-dari-encik-hubby-ialah.html

Korang ingat tak aku pernah update entry pasal kejutanYoyoyang encik hubby nak bagi pada aku masa raya yang lepas?kalau korang masih ingat dan nak tahu apa kejutannyaYoyo,JOM BACA entry di bawah!
Yoyo
Hari tu masa balik kampung,aku keluar jumpa encik hubby dengan kitaorang gi pusing-pusing dekat Taman Tasik dan jalan-jalan kat merata-rata tempat,lepas tu kitaorang jalan-jalan dekat Taman Tasik tu,time tu encik hubby bagitau laa kejutanYoyoyang encik hubby nak bagi time raya,sebab aku duk pujuk jugak suruh bagitau sebab tak sabar-sabar nak tahu kejutanYoyotu!pujuk punya pujuk,last-last encik hubby bagitau jugak kejutanYoyoyang akan encik hubby bagi kat aku tu..
DAN KEJUTANNYA!!!Yoyo
Yoyo
Encik hubby bagitau yang dia nak bawak aku jumpa family dia raya nanti!siyes memang laa sangat terkejut,mungkin bagi korang biasa kot,tapi bagi diri aku ni,rasa cam nak nagis pun ada,gembira pun ada..nak nagis bukan sebab apa,tapi sebab tak sangka,dah dekat bertahun lamanya kitaorang couple,akhirnya encik hubby nak bawak jugak aku jumpa family dia..tapi aku tahan jugak laa dari keluar air mata ni,control ayu laa katakan!lepas bincang punya bincang aku bagitau laa encik hubby suruh mintak izin dengan mama dan abah untuk bawak aku jumpa family dia,kiranya beraya laa..tengok dari riak muka encik hubby cam takut-takut,boleh pulak encik hubby suruh aku sendiri bagitau mama dan abah aku,tapi seeloknya encik hubby laa yang bagitau sendirikan,lagi elok!
Yoyo
Time nak hantar aku balik,encik hubby jumpa dengan mama dan abah aku..bersembang punya bersembang,encik hubby pun cakap dengan mama dan abah yang encik hubby nak bawak aku beraya dekat rumah family dia time raya nanti dan Syukur Alhamdulillah sebab abah dan mama izinkan aku jumpa family encik hubby..Kitaorang plan nak jumpa raya pertama sebenarnya dalam tengah hari camtu laa..
Raya pertama pun tiba,lepas selesai solat raya,ziarah kubur arwah datuk dan beraya,tengok-tengok jam dah nak masuk tengah hari,sebab plan nak jumpa tengah hari tapi di sebabkan terlajak beraya rumah saudara,encik hubby pun bagitau yang family dia nak balik kampung petang nanti,jadi aku rasa memang tak sempat laa,jam dah menunjukkan pukul 1 tengah hari tapi still duk beraya lagi,last-last kitarorang tak jadi jumpa raya pertama..memang sangat laa sedih sebenarnya..dah plan tapi tak dapat nak beraya,tak da rezeki nak jumpa raya pertama..
Yoyo
Lepas tu,kitaorang plan nak jumpa raya kedua,nasib baik laa encik hubby balik hari,kalau tak,tak tahu laa bilakan dapat beraya sama dengan family encik hubby..Malam sebelum jumpa tu,memang berdebar laa rasa,macam-macam duk fikir sebab inikan kali pertama aku nak jumpa family dia,sebelum ni setakat tengok gambar je,sekarang ni face to face pulak..
Raya kedua menjelang tiba,dalam tengah hari macam tu laa aku keluar dengan encik hubby nak gi beraya rumah family dia..dalam kereta,time tu memang rasa berdebar sangat-sangat tambah-tambah dengan hujan lebat,baju habis basah,kena bawa selipar spare pulak tu..jubah yang aku pakai tu pulak,meleretttttt bukan main,pakai elok-elok last-last hujan,nasib baik tak basah kuyup,kalau tak,kena salin baju lain..hahaha..
Akhirnya tiba dekat rumah encik hubby..rasa takut tu mula datang balik,dup-dap jantung ni!malu pun ada sebenarnya sebab encik hubby bagitau yang sepupu encik hubby dan keluarga kakak ipar encik hubby datang jugak dekat rumah,memang makin berdebar laa sebab ramai orang..ingatkan cuma family encik hubby je ada,tapi sebaliknya..
Yoyo
Sampai je depan rumah encik hubby terlihat ada abah encik hubby dan abang encik hubby duk dekat luar rumah,nasib baik laa abah dan abang encik hubby senyum masa tengok aku datang,berdebar lagi masa tu..lepas tu,nak masuk dalam rumah tu,ada mama encik hubby,keluarga kakak ipar dan sepupu encik hubby..
time tu tengok mama encik hubby..mula-mula pening jugak sebab ramai orang jadi confius mana satu sebab dalam gambar lain,luar nampak lain,nasib baik encik hubby bagitau awal-awal,lepas tu aku bersalam dengan mama encik hubby akak dan adik encik hubby,keluarga kakak ipar encik hubby..tapi masa aku sampai tu,keluarga kakak ipar encik hubby dah nak balik sebenarnya..mama encik hubby pun suruh aku duduk kat meja makan dan makan kuih-muih,nasi "himpit",nasi dan macam-macam laa,ayam KFC pun ada!tapi tak makan pun,diet laa konon..memang tersangat laa control ayu dan bersopan santunnya aku masa tu!malu-malu kucing pun ada jugak!nak makan pun still cover ayu lagi,bila mama encik hubby duduk sekali dekat meja makan,dup-dap lagi jantung ni,malu sangat!hahaha..gedikkan!?time tu duk bersembang macam-macam laa dengan mama encik hubby dan time tu sepupu encik hubby 
pun ada,jadi turut sama "memeriahkan" dekat meja makan tu!macam-macam laa kitaorang duk bersembang,tapi tetap cover ayu lagi ok!hahaha..mama encik hubby pun jenis yang lawak dan terus terang orangnya,jadi tak kekok sangat laa masa bersembang,bila mama encik hubby senyum or ketawa so sweet,comel je!hee~encik hubby pun banyak cakap jugak,ada je benda yang dia nak buat aku tersipu-sipu malu!aku nak pergi toilet pun encik hubby tolong bagitau kat mama dia,aipp!malu laa oitt!hee~korang nak tahu tak,banyak jugak hidangan yang mama encik hubby buat dan yang paling best sebab dapat makan nasi minyak dengan kek apa ntah,aku pun lupa!tapi memang sedap laa,tapi ambik sikit je,takkan laa nak ambik banyak-banyak pulakkan,malu laa!hahaha!banyak sangat nak di ceritakan sebenarnya,tapi lepas habis makan akak encik hubby ajak gi open house kawan dia,kira aku pun kenal cuma tak pernah jumpa je,selalu chat or komen dekat facebook je..tapi aku gi dengan akak encik hubby je,gi dengan motor,bayangkan aku pakai jubah yang "meleleh" bak kata encik hubby dan akaknya pastu nak naik motor tapi nasib baik laa boleh cover sebab jubah yang aku pakai tu jenis kembang,ala-ala princess laa konon jadi tak da laa susah sangat time nak naik motor tu,akak encik hubby just pakai simple je,tak payah susah-susah nak salin sana salin sini,walaupun simple tapi akak encik hubby memang sanagat comel!lebih-lebih lagi suaranya tu,macam budak kecik!jangan marah arr~hehehe..duk bersembang jugak dengan akak dia masa kat atas motor tu,time sampai dekat rumah kawan akak encik hubby tu,kitaorang gi rumah erk,rumah sapa erk,tak berapa sure sebab rumah kawan akak encik hubby tu pun dekat situ jugak,jadi singgah dulu rumah lain,rumah kawan dia kot or saudara kot,jadi duk kat situ dulu sementara,lepas bersembang,makan apa semua baru gi rumah kawan akak encik hubby tu..dekat je,jalan kaki je..motor pun dah parking depan rumah kawan akak encik hubby tu or aku panggil kak alin je sebab kak alin dah kawin!ngee~
Yoyo
Time tu kak alin dengan mak kak alin hidangkan mihun sup dekat kitaorang,banyak betul letak mihun dalam mangkuk tu,memang confirm tak habis laa,last-last kena ambik pinggan kosong letak mihun yang lebih tu..hee~makan lagikan!kenyang-kenyang!lepas selesai makan,kitaorang pun balik laa dan dengan bangganya akak encik hubby kata aku ni berat!hahaha!walaupun aku kurus tapi berat laa jugak,jadi terpaksa laa akak encik hubby gagahkan kakinya time aku nak naik motor tu!cian akak dia tapi tak da laa berat punkan!?hee~
Yoyo
Sampai je rumah encik hubby,aku duk kejap lepas tu tumpang solat kejap..lepas je solat,aku pun mintak izin nak balik dulu,lepas salam dengan semua family encik hubby,eh-eh!dapat duit raya pulak dari mama encik hubby!ingatkan dah besar-besar ni tak dapat duit raya,rupanya dapat jugak!hehehe..dapat makan,dapat duit raya dan paling penting dapat jumpa family encik hubby!debaran dan ketakutan hilang terus masa tu!gembira sangat masa tu,apa yang di harapkan kini menjadi kenyataan!Syukur Alhamdulillah sebab aku pun dah jumpa family encik hubby dan encik hubby pun dah jumpa family aku,kira masing-masing dah kenal laa cuma family dengan family je belum jumpa lagi!Insya-Allah ada rezeki nanti,suatu hari nanti dapat laa jumpa semua!jauh sungguh angan-anganku,tapi harapnya angan-angan ni tidak menjadi "angau"!
Yoyo

YA ALLAH,YA TUHANKU!
SEMOGA PERHUBUNGAN KAMU DI RESTUI OLEH KEDUA IBU BAPA KAMI!
DAN
SEMOGA ENGKAU MERESTUI HUBUNGAN KAMI UNTUK SELAMANYA!
AMIN!





eca cakap-cakap :: Kalau rasa entry ini OKE!..mari tolong LIKE,TWEET,G+ & KOMEN entry ini (melebihi 10perkataan..ucapan GOODLUCK tidak dikira yer!)

5 comments.. read them below or add one

azizah :) azizah :) 01 December, 2012
laa... contest ke ni..ingatkan betul2 terjadi pasa eca..hahaha :P
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 01 December, 2012
suke lettew,, hehehee,,, may your relationship last forever :D
ayut ayut 02 December, 2012
smga jodohnya berpanjangan...pertama kali mmg nerves kan...lumrah.hope pasni dah kenal bolehla berhubung utk dekatkan hubungan ut lg ;)
eza miza eza miza 12 December, 2012
hahahah...igt lagi masa first nak jumpa family encik suami... perasaan memang macam2... tapi sekali jumpa memang sempoi semua family dia... Alhamdulillah... sekepala dgn mak mertua..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*