XPDC Kinabalu : Alhamdulillah... Berjaya sampai di Aras 3929 M (8KM).|Entry Peserta Year End Contest


Assalammualaikum.
Berikut adalah entry peserta YEAR END CONTEST.Entry ini adalah dari entry  http://amyna2109.blogspot.com/2012/10/xpdc-kinabalu-alhamdulillah-berjaya.html

Alhamdulillah....

Saya dah selamat sampai di TAWAU.... hari ni pun saya dah masuk opish tapi tak naik ke ICT pun.. kaki saya tak mampu lagi nak menapak tangga tetangga tu. Kalau TERpaksa naik, ada juga saya merangkak ke atas... Nak jalan dari ruang tamu masuk ke bilik pun berat amat, apa lagi nak naik tangga... Nasib rumah sewa saya nih tiada tangga... Syukur~~

Saya just nak inform....



Pendakian saya berjaya di Aras 3929 M sahaja..... Kalau nak menuju puncak aras 4095.2 M...Tak sampai 500M pun lagi untuk ke puncak kan.. Tapi masa nih.. Subhanallah... Hanya tuhan sahaja yang tahu perasaan saya... tak terucap dengan kata²... Masa guide inform "sikit lagi nak sampai puncak" saya semangat nak melangkah... tapi tenaga low dan kaki tak mampu nak mendaki...

Saya ingat pesanan guide masa briefing, " kita mendaki ikut kemampuan dan jangan paksa diri, nanti di atas gunung kamu sendiri yang kena tolong diri kamu". Laluan kamu (Mesilau) adalah laluan hardcore dan ndak semua orang yang ikut sini berjaya sampai ke pucak. Saya dengar begitu.... cuak juga rasa dan mula rasa tak yakin pada diri... tapi saya cuba hilangkan rasa itu...sebab nak mendaki tak boleh stress.... Kann kan. Alhamdulillah lepas baca doa beramai².. rasa itu pergi dengan begitu sahaja... 

Kalau diingatkan balik... rasa rugi tak meneruskan ke puncak... tapi bila fikir kondisi badan ketika itu... Saya redha... biarpun rasa kesal itu ada... ngee~~.

Duk fikir nak menapak turun lagi nanti.. wawawawa!! Guide tu pun faham dan dia bisik² dengan saya.... wink*wink~~. Saya sampai ja di aras nih... terus terbaring sekejap di ruang legar gunung... 

Saya nak sampai Paras 8.0KM nih.... pelbagai rasa saya lalui.... Dari Mesilau ==> penginapan Laban Rata ==> Aras Gunung Kinabalu...Terima kasih banyak² pada Zamrizal, hasnol dan Tom... ;-)

Nanti lah saya sambung ya...banyak story mory saya nak share sepanjang pendakian. Jadi saya tepek sekeping gambar tu sahaja dulu untuk tatapan kawan² yang ambil berat ke atas saya.. saya tak dapat nak reply pertanyaan kalian.. So nak adil saya jawab secara pukal di sini..... Aci tak aci, kira aci la kan!!

Sekarang kaki saya sakit amat... Normal la tu kan, dah nama pun mendaki menggunakan kaki... Tapi kalau abang ada di sini, mungkin rasa sakit ni akan kurang sikit sebab abang boleh tolong picit² kan tak pun saiko a.k.a terapi perasaan ada support dari jarak jauh... Tapi apakandaya semua tu hanya angan² seorang isteri pewira... #TDDMKA. Mana tak nya nak dengar suara abang pun tak boleh... hehehe! Saya percaya janji Allah itu indah dan saya mesti kuat! yeahhhhh~~  InsyaAllah ^__^

Tuhan tolong sembuhkan rasa² sengal di kakiKu... dan jangan sekali kau jatuhkan air mata ku kerana kesakitan ini..... Aku Mohon!

Padahal cakap tepon ngan mak tadi dah jatuh ayaq mata.. Sob Sob SOb!! Nak drive kereta ke opis pun bercinta yoo walaupun Mista bobo tu auto....Minggu nih memang Mista Bobo lah yang berkhidmat... Mish pepel tu manual, jadi duk senyap² dulu di garaj....

NotaSepintas: Plan tadi sikit ja nak catat... tapi dah makin panjang pulak kan... semua cerita nih di karang lahir dari perasaan saya yang telus... enjoy!!  


Nota Penulis :: Saya rasakan ianya terbaik sebab ini adalah satu pencapaian yang sangat menarik hati saya untuk dikongsikan bersama rakan²... Alhamdulillah... pelbagai rasa ketika berjaya jejak kan tapak kaki di aras nih... tak tahu macam mana nak describe kan perasaan nih... Amin Ya Rabb. 

eca cakap-cakap :: Kalau rasa entry ini OKE!..mari tolong LIKE,TWEET,G+ & KOMEN entry ini (melebihi 10perkataan..ucapan GOODLUCK tidak dikira yer!)

3 comments.. read them below or add one

ayut ayut 02 December, 2012
merasa la jgk nek wlupun tak sampai puncak kan :) okjgk share pngalaman..at least org blh tahu perjalanan tu :)
eza miza eza miza 12 December, 2012
wahhh... dah tawan gunung kinabalu... kakeza dulu masa study pernah nak tawan gunung tahan tapi xsampai2... training dah dasat2 tp saat akhir terpaksa dibatalkan... sayang.... skang tak la kot..hubby tak minat... anyway, gud luck

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*