Cabaran SEO ecadwinkyasha.com


Assalammualaikum.

Cabaran SEO ecadwinkyasha.com?!..no no no.ini BUKAN ENTRY contest yer.takdaknya daku nak buat contest SEO sedang ilmu masih dibawah tapak kaki.hikhikhik...entry ini eca nak kupaskan hasil pemerhatian eca terhadap kesemua cabaran SEO yang pernah eca sertai selama ini.

Tahun 2012 merupakan tahun dimana eca mula aktif *sikit* mengikuti cabaran SEO even ada beberapa cabaran yang eca tak sempat nak masuk seperti cabaran Lelaki Kacak,Blog Popular......*teringin nak masuk  cabaran Blog Popular tu,tapi tak sempat,kecewa dengan diri sendiri =,="

Mari kita flashback kembali cabaran SEO yang pernah eca sertai :

Contest SEO : Cinta Kotak Fibox, contest SEO pertama yang eca sertai sekaligus memenangi contest ini.Hadiah yang eca dapat ialah Topup RM10 + 10, 000 traffik percuma ke blog ini.keyword yang agak mudah untuk dimainkan dalam entry.....seriously,lucu juga bila baca entry tu.Entry yang bagi eca bersifat keanak-anakan sikit atau sebenarnya entry menggedik.*gelakjahat!*

Selepas tu,eca try pula join contest SEO yang menjadi perbualan hangat antara blogger-blogger.Contest yang eca maksudkan ialah  Eyriqazz VS Denaihati.Untuk contest kali ini,memang eca dah surrender awal-awal bila melihatkan ramai juga 'otai-otai' SEO yang turut bertanding...sempat untuk membuat 2entry susulan untuk contest ini bagi menyokong entry yang dipertandingkan.Cuma nasib tak memihak eca....Tapi bangga jugalah pena duduk dalam Page 3.hikhikhik.

Ini entry yang eca sediakan untuk contest Eyriqazz VS Denaihati :

http://www.ecadwinkyasha.com/2012/07/eyriqazz-vs-denaihati.html
http://www.ecadwinkyasha.com/2012/08/eyriqazz-vs-denaihatidimana-entryku.html
http://www.ecadwinkyasha.com/2012/09/eyriqazz-vs-denaihatidipenghujungnya.html

Seterusnya,eca join satu cabaran SEO berbentuk islamik.Contest yang eca maksudkan ialah Contest Dhuha ada kelebihannya....Contest ini bagi eca merupakan satu contest yang agak baik dan bermanfaat.Selain menguji tahap SEO,kita juga boleh menyebarkan ilmu agama iaitu tentang solat sunat Dhuha yang agak jarang kita dengari.Untuk contest ini,eca berjaya mendapat tempat ke-2.Entry yang sempat eca siapkan untuk contest ini ::
http://www.ecadwinkyasha.com/2012/11/contest-dhuha-ada-kelebihannya.html
http://www.ecadwinkyasha.com/2012/11/doa-dhuha-dan-terjemahan.html

seterusnya,contest dipenghujung tahun 2012...contest SEO kelolaan spudin.com iaitu contest 2012 Tahunku Yang Cantik...seriously,dah aim boleh sangkut tapi tak sangkut-sangkut even saguhati pun.hahaha.kecewa habis dengan diri sendiri!!!!...bengong je kecewa dengan diri sendiri kan.hahaha~


dah tak menang disini,diam-diam je lah..
#dalam hati,sakit yang teramat..apa yang tak kena tue?!.
hahaha =P

latest....cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013.seriously,keywords yang agak panjang disitu...kebetulan masa eca nak join contest itu ialah waktu peperiksaan eca...kat situ lah timbul idea nak buat entry SEO sekaligus entry yang buat eca belajar subjek Management Information System......tapi,tak kuar pun soalan tu..benci benci benci!.konfirm subjek MIS dapat B je =.="

so,harap-harap lepas ne lebih banyak cabaran SEO yang lebih menarik akan dijalankan...boleh la menguji skill lagi kan?!.....dah lah cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013 ne macam takde harapan je nak join......fuhh..sedih sedih =.="

p/s : jangan susah hati yer,kalau korang nak belajar tentang SEO,eca boleh tolong apa yang eca tahu....macam biasa,PM eca je =)

{ 14 comments.. read them below or add one }

Ikhmal Malique Ikhmal Malique 28 January, 2013
oh nstalgia sugh cinta kotak fibox tu..huhu
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof 28 January, 2013
xsampai ler nak tahap seo tu...aduh..
Mia Liana Mia Liana 28 January, 2013
wahhhhh eca... terbaikkk
Yas y Yas y 28 January, 2013
Sabo eca...usaha gigih lagi, cr backlink yg lebih berkualiti dr web 2.0
Azza Afdzal Azza Afdzal 28 January, 2013
tak layak lagi la nak masuk cabaran SEO ney...
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof 28 January, 2013
eca...singgah tinggal nota kaki..
da dapat da yg eca bg tu...
comel pin blogger tu..
thanks tau
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 28 January, 2013
1 hari nnt eca pasti akan jd hebat dlm seo...... teruskan usaha eca.
Cik Nur Cik Nur 28 January, 2013
Nur belum pernah cuba lagi SEO ni eca..
masih study..hihi
Emas Fizikal Emas Fizikal 28 January, 2013
Sya masuk juga contest Cinta Fibox tu last minit, tp mcm x diterima je. hehe.. takpe lah.

contest Dhuha tu x tau lak, kalau tau maybe nak join juga. Bagus tu.

Takpe Eca, Eca rajin mencuba, pasti akan Berjaya juga akhirnya nanti, Sya pula rasa macam dah angkat bendera putih je bab2 SEO ni. hehe :D
Shida Radzuan Shida Radzuan 28 January, 2013
tahniah eca..shida xde seru lg nk berseo ni hehee :)
Hatimi Tahirruddin Hatimi Tahirruddin 28 January, 2013
wah byk jugak contest eca join ye...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 29 January, 2013
akak xreti + mls nk blajar... hahahaaa

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*