Pengaruh Mood dan SEO kepada traffik blog.


Assalammualaikum.

tu dia,tajuk gempak semacam!.As u'olls (guna u'olls giteww,rasa cam nak humban diri sendiri ke dalam laut china selatan sambil cakap,"jerung oh jerung,makanlah aku,aku banyak lemak,lemak berkrim disukai ramai".#eh?!)...Abaikan,sekarang urat da putus sedikit.=.="

wa malas nak backspace,so..here we go!.As been mention in last Monday entry,my blogging mood is running away due to so many blog to be done..seriously,nothing been finished yet...awaiting for the owner'a approval of the design...#design?!.*pengsan jap~

oke,kalau dah tak UPDATE entry,maksud eca....tiada new entry,tiada blogwalking,mesti Unique Visitor JATUH dan JATUH dan JATUH lagi....tapi sebenarnya eca tak risau pun dia JATUH dan JATUH,ada masa boleh NAIK dan NAIK lagi..bukan payah pun kan nak NAIKKAN traffik yang amat PAYAH tu kan.

sekarang even takde NEW ENTRY lah sangat,UV boleh maintain up to 300UV...semua ne boleh dicapai dengan sedikit permainan SEO...yer,tak perlu jadi hebat manapun.cuma perlu,pandai mengolah ayat sahaja dengan menggunakan kata kekunci yang sesuai serta sedikit permainan dengan coding blog yang selalu membuatkan ecadwinkyasha migrain.

hasil carian pengunjung ecadwinkyasha.com 
nasiblah keyword "aizat amdan dan girlfriend" tak banyak masuk sini.
tak juga terhidu hubungan sulit kami #aptb.

UV Nuffnang Tanpa entry & BW kaw-kaw.
even UV tak tinggi mana,eca bersyukur juga.
tau la tak cecah 1k pun..asal ada.

see,SEMUAnya kerana pengaruh SEO yang membawa PENGUNJUNG ke blog ini TANPA ENTRY BARU.....seriously,SEO takdelah PAYAH mana kalau takat nak dapatkan TRAFFIK jangka panjang.Berbanding dengan entry HANGAT SETENGAH JAM,TRAFFIK memanglah AKAN MEROKET tapi tak kekal manapun kan....sama juga dengan entry GOSIP-GOSIP tu.kalau nak selitkan entry HIBURAN,pastikan je lah yang ada kena mengena dengan isu-isu carian ramai.Contohnya : Perkahwinan Aizat Amdan & Blogger Eca,letaklah keyword yang berasaskan perkahwinan.Antaranya,pelamin,warna baju pengantin dan sebagainya.Sure ramai yang akan masuk blog kamu.*apakeh tak boleh BLAH langsung contoh dia tu~,~"


Semoga dengan entry ini mampu mengembalikan mood 'bercerita' dan blogwalking ke blog kalian.Rasa bersalah yang teramat bila tidak membalas kunjungan korang ke blog anda tu....btw,silalah TATAP buat kali terakhir muka eca di header tu...dan SILALAH juga menatap rupa blog ini buat kali terakhir.SEBAB esok,blog ini akan mengalami satu TRANSFORMASI besar-besaran #lah sangat~.~"

ambil gambar kena senyum.baru nampak gambar tu cantik ^_________^,
ohyeah,mood HAPPY..sebab BALIK RUMAH PARENTS!!! ^________^,

p/s : esok ada GIVEAWAY.

{ 16 comments.. read them below or add one }

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 16 January, 2013
mentang2lh org tu pandai bab seo.. hihii
Fieda Rafli Fieda Rafli 16 January, 2013
betul tu eca..kena ada sikit selit2 mainan seo ni kan..kak fieda punay blog keyword aizat masuk gak aritu..hihihi..wah kalau la keyword org nk cari girlfriend aizat masuk sini habis la eca..confirm abg nara pun terjah sini...hihi
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof 16 January, 2013
Giveaway???? nak join ler...
Mrs Velentine Mrs Velentine 16 January, 2013
kak nda pandai mai seo ni..huhu
Sop Nama Saya Sop Nama Saya 16 January, 2013
jika guna seo evergreen baru trafik akan kekal masyuk.. :)
plg ptg ialah entry, jika entry bagus mmg akan sentiasa masuk nyer trafik.. :)
hazwan hairy hazwan hairy 16 January, 2013
yeaa ! kena bijak cari tajuk..hahaha...
boni kacak boni kacak 16 January, 2013
hamboi hamboih.. cinta dah beralih arah ke aizat amdan pulak ke??hehehehehe
Arol Mubin Arol Mubin 16 January, 2013
Dulu ada jugak bermain dengan SEO, memang trafik maintain walaupun tak update blog. Tapi sekarang dah malas. Hehe! Transformasi? Wah! Tak sabar nak melihatnya! :O
Arol Mubin Arol Mubin 16 January, 2013
Dulu ada jugak bermain dengan SEO, memang trafik maintain walaupun tak update blog. Tapi sekarang dah malas. Hehe! Transformasi? Wah! Tak sabar nak melihatnya! :O
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 17 January, 2013
ewah eca oi..... pinky nyer..... terang mata melihat .....
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 17 January, 2013
memang nice ar header......
serius so sweet.. rasa manis jer lah laman ni. haaaaa
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 17 January, 2013
entri ni bagus..
gambar last tu lagi bagus. so comel arrr.
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 17 January, 2013
ni yg jeles... eca pandai main seo..
ayut ayut 17 January, 2013
masuk blog eca jd blurrr...hahaha..wajah baru semua jd yer... :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*