Blog Berwajah Baru


Assalammualaikum.

Dikesempatan ini,eca nak ucapkan "Thanks So Much" untuk Ibu Alisha & Aqilah....seriously,kerja-kerja mengedit blog ini berkembang sejak edit blog beliau tahun lepas....so,untuk kali ini,eca nak tunjukkan dua hasil blog yang baru sahaja eca siap edit minggu lalu.,,yang ne pun menempah selepas berkenan dengan hasil edit blog IntaNBerliaN yer....



Blog ini bertemakan Pink+Rose....dia pilih 'rose' sebab suaminya yang gemarkan bunga ros...wah,romantik gitu...*as a woman,I should be jealous~..hahaha.So,eca pun buat menurut permintaan pelanggan.So far many kind of rose *dan eca bukan penggemar bunga..thats why nampak ros yang pelbagai jenis.Ros yang baru nak berkembang,ros yang kembang setaman,ros yang malu-malu nak berkembang..hikhikhik.

Untuk Blog Nazirahnyerr,eca try buat scroll pada archive tapi bila buat,semua tajuk entry tu tak keluar.I am so disappointed with it...tak tahu apa kes.Eca juga siapkan frameshoutbox berlatarbelakangkan beads berwarna pink & perkataan Assalammualaikum tu,eca tukarkan gambarnya.

Eca paling suka buat tab dia,tapi I think I make a mistake there!!.Eca tak kontrakan warna pada tab,maybe ramai yang akan terlepas pandang tentang tab yang berada ditepi sebelah kanan tu.........ce tengok,ada tak?




Blog ne pula,I think,I do a lot of mistake...Kak Su minta kaler purple + baby blue..tapi eca tak perasan 'baby blue"..dalam kepala asyik fikir purple purple purple..dah hampir siap,baru teringat kaler baby blue..tapi daku ne boleh gak dikategorikan dalam kategori buta warna,so tak tahu la,kaler blue yang eca letak tu baby blue ke atau kategori lain?!.hahaha~

blog ne,eca tambahkan shoutbox,alang-alang da sediakan frame shoutbox.Dekat shoutbox tu,ada gambar Syawal tau~...so,pergilah drop 'hye' dekat Syawal.....dan eca juga sediakan menutab,even Kak Su tak minta.hikhikhik....dan masalah paling besar yang eca alami,bila FOOTER tak leh nak upload.Maksudnya,dekat kod dah sedia.....dengan gambar yang sepatutnya.Tapi bila save tak keluar pun...*sakit hati betul lah!!!!..

Perkara sama berlaku untuk blog kak Su bila archive pun tak leh nak letakkan scroll.Asal letak je,hilang terus isinya..gerammmmmmmmmmmmmmmm,sebab blog-blog sebelum ne,oke je.Dua blog ne masalah lak..ke eca yang bermasalah ne?!..Lepas ne,eca akan cuba gunakan template lain.Blog-blog sebelum ne gunakan Picture Window Template dan diubahsuaikan...mungkin,untuk blog akan datang,eca akan gunakan template simple je......and its take a lot of code need to be change.=.="

nak melawat blog mereka,klik banner dibawah ini ::
    


ada 1 blogshop yang tak siap-siap lagi,dua blog peribadi yang hendak disiapkan dalam minggu ne,,,dan minggu ne jugalah daku ada interview kerja.oke oke,a lot of work,,,izinkan daku bercuti-cuti dulu dekat kampung yer...... =)

{ 11 comments.. read them below or add one }

cik laili cik laili 11 February, 2013
tahniah..cantiklah wajah baru blog tu.
Nurul Faiz Nurul Faiz 11 February, 2013
cantik dan kreatif :)
nak terjah mereka. hehe.
Secrets of A Teenage Girl Secrets of A Teenage Girl 11 February, 2013
cantik sgt blog tu lps di edit ;)
Info Bisnes Info Bisnes 11 February, 2013
Hebat kerja-kerja mengedit ni. Salam perkenalan.
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra 11 February, 2013
;), hihihi, bestnya baca entry ni.. silap tu normal la, kita manusia biaa kan,;-)
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 11 February, 2013
eca mmg hebat. leeza pening2 nk edit blog.
Hatimi Tahirruddin Hatimi Tahirruddin 12 February, 2013
dah pg melawat blog2 mereka...mmg cantik dan comel...:)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 12 February, 2013
2 2 blog cantik.. tp nape x center kan tulisan dekat sidebar dorang tu yang... ;p
sohoque sohoque 12 February, 2013
waaahhh.. terer edit blog rupanya.. nak suh edit blo sohoque.com boley? hehehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*