Ranking & Traffik Blog


Assalammualaikum.


seriously,eca SUPER DUPER excited last week,SEBABnya..............eca cek PAGERANK untuk blog ini,dah naik ke PR2....dah 3 tahun lebih berblogging duduk PR1 je,baru neyh naik.Alhamdulillah.....mari eca nak kongsikan pencapaian ranking blog eca yang terbaru kiranya.

Pagerank Blog Cerita Dari Hati


Pagerank atau lebih mudah para blogger kenali sebagai PR,merupakan satu penanda aras tahap kepopulariti sesebuah blog atau website terhadap Google.Angka bermula dari 0 ke 10.Sekiranya blog tersebut berPR tinggi seperti PR10,ia menunjukkan blog tersebut popular.Begitu juga sebaliknya.[in sha allah,eca akan terangkan dan hurai lebih lanjut mengenai Pagerank ini di entry akan datang].

So,PR untuk blog ecadwinkyasha.com selepas update yang dibuat pada 4 Februari lalu adalah ::

Check Google Page Rank

kalau nak cek PR korang,boleh lah masukkan URL Blog korang disini yer.
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
ohya,PR ne dia boleh turun naik yer....ada jadual untuk cek PR kita,kalau tak silap eca,coming soon bulan June...nanti eca cek balik jadual tu yer.....

Alexa Ranking Blog Cerita Dari Hati 

Untuk Alexa Rank,boleh cek di alexa.com..Untuk rank ini,eca memang jauh ketinggalan....sebab traffik blog daku memang kurang sangat-sangat....pemalas memang macam ne =)


Untuk Alexa Rank,terdapat dua aspek yang boleh dikira iaitu Global Rank serta MY Rank (Malaysia Ranking)....Memang agakjauh ketinggalan kan?!....dulu Global Rank eca pernah mencecah 900,000++,sekarang da semakin turun kepada 490,000++.

kali ne nak tunjuk traffik blog yang tak semegah tu...dia kalau tuan blog ne rajin,tinggi la..kalau tuan blog kurang rajin,rendahlah...mengharap entry superperasan hebat tu je tuk naikkan traffik.hehehe.


blog orang lain seminggu 11k eca oiii,kau tu 11k sebulan...kuikuikui.

ini pulak dari Blogger.com...BTW,ne eca nak pesan ye....nampak tak perkataan "Don't track your own pageviews"....korang klik kat situ.Disablekan pengiraan views korang tuk blog korang sendiri..kang tak pasal-pasal,ada yang SYOK SENDIRI tengok VIEWS dia sampai 3,4juta....hikhikhik.#maksudnya disini,korang tidak ambil kira berapa kali korang masuk blog korang dari laptop atau line yang korang gunakan...paam tak neyh?!.

eca sebenarnya nak tunjukk traffik blog dari Google Analytics tapi setiap kali masuk site tu,memang lama baru dapat..ke memang line daku yang lembab tahap super saaya neyh.=.="

Apa-apapun,pencapaian blog ini takkan sebegini hasilnya tanpa kawan-kawan blogger diluar sana yang sudi baca entry daku yang kadang-kala merapu tahap cipan.......kadang-kala syok sendiri dan selalu perasan comel,tak gitu?!...hikhikhik.

fyi : terpaksa schedule entry tengah-tengah malam buta sebab pagi sibuk edit blog & siapkan assignment orang lain....kerja ne je mampu daku buat sebelum dapat kerja tetap >,<"

1 comment... add one now

fieda fieda 20 February, 2013
wah2...dh naik dh tu..tahniah..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*